پیام سپاهان

آخرين مطالب

مار، لاکپشت و سمندر؛ تله تجمل برای نوروز اجتماعی

مار، لاکپشت و سمندر؛ تله تجمل برای نوروز
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - «بوی سبزه، بوی نان سنتی در بقچه، بوی عیدی های تانشده در کنج تاقچه کاهگلی مادربزرگ» خبر از آمدن نسیم نوروزی در بوستان زندگی می داد.
فصل تازه ای از آداب سادگی‌، زدودن غبار کینه از دل‌ها، دلجویی از داغ دیدگان و تکریم بزرگترها آغاز می شد و زندگی روی خوشی داشت هر چند در کهنگی، ولی ماندگار بود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
عادت داشتیم قبل از نوروز بر سر سفره های گشاده و پر برکت پدربزرگ نشسته و مادربزرگ که با کاسه آبی رنگ سفالی و به‌ نیت روشنی‌ و پاکی آب جلوی پای مهمان‌ها می پاشید.
روبوسی های شیرین با مادربزرگ و پدربزرگ رنگ فراموشی به خود گرفته است و دیگر دورهمی فامیل به بهانه ناهار و شام عید و بگو و بخند و ذوق لباس های نوی عید کودکان، حالا جایش را به دیدار با مار، لاک پشت و سمندر داده است.
رسم عیدانه هایمان هم عوض شده عیدی دیگر طعم خوش قدیم نمی دهد یادش بخیر چه ذوقی داشتیم برای شمردن عیدی هایی که گرفته ایم و تخمین پول های دیگری که در راهند.
نوروز که می رسد، خرید و فروش ماهی قرمز برای سفره هفت سین رونق می گیرد و خانواده ها به ویژه کودکان برای خرید ماهی قرمز به تکاپو می افتند،‌ اما در سال های اخیر، خرید و فروش گونه های جانوری از قبیل لاک پشت و مار که عمدتا غیربومی و گونه مهاجم برای طبیعت این خطه به شمار می رود، رواج یافته است.
دوست داران محیط زیست بر این باورند که این گونه های جانوری برای طبیعت استان مهاجم محسوب می شوند و خطر آفرین هستند زیرا پس از رهاسازی و سازگاری با طبیعتی که در آن رها شده اند به رقابت با گونه های بومی می پردازند و بسیاری از آنان را از بین می‌برند.
سابقه امر نشان می دهد که حتی ماهی قرمز نیز گزینه مناسب برای سفره هفت سین نیست و افراد نباید پس از نوروز آن را در طبیعت رها کنند چرا که به عنوان گونه مهاجم موجب از بین رفتن گونه های بومی می شود.
دغدغه مندان محیط زیست توصیه می کنند که مردم ماهی قرمز را از سفره هفت سین حذف کنند، هر چند که این اقدام کمی دشوار به نظر می رسد.
براساس اعلام حفاظت محیط زیست، خرید و فروش گونه های جانوری که به صورت نامتعارف در سفره هفت سین جا باز کرده اند، تخلف و قاچاق محسوب می شود و در صورت مشاهده با عاملان برخورد قانونی می شود.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی در این باره می گوید: خرید و فروش گونه های جانوری از قبیل مار، سمندر و لاک پشت ممنوع و غیرمجاز است از این رو با متخلفان در این زمینه برخورد می شود.
روح الله لایق می افزاید: گونه های لاک پشت و یا مار که برای سفره هفت سین عرضه می شوند،‌ عمدتا غیربومی بوده و در صورت ورود به طبیعت استان، سبب آسیب به گونه های بومی می شوند، حتی ماهی قرمز نیز به عنوان گونه مهاجم تلقی می شود و از این رو توصیه ما این است که مردم این گونه ها را از سفره های هفت سین حذف کنند.
وی از تشدید نظارت حفاظت محیط زیست و انجام گشت‌های مستمر یگان حفاظت در آستانه نوروز برای مقابله با خرید و فروش گونه‌های جانوری غیرمجاز خبر داد و می افزاید: برخی فروشندگان گونه‌های غیر مجاز به صورت آنلاین در فضای مجازی مشتریان خود را جذب می کنند که این موارد نیز رصد می شود و شهروندان نیز در این باره حساسیت داشته باشند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف در این زمینه مراتب را با سامانه 1540 گزارش کنند.
لایق ادامه می دهد: ماهی قرمز نیز گونه بومی کشور نیست و پس از رهاسازی در طبیعت به گونه ای مهاجم برای حیوانات بومی تبدیل می شود از این رو توصیه می شود مردم ماهی نوروز را در نهرها و در طبیعت رها نکنند.
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری آبزیان دامپزشکی خراسان شمالی نیز با اشاره به تهدیدهای ماهی قرمز در طبیعت از مردم خواست از رها کردن آن در نهرها خودداری کنند چرا که رها کردن ماهی قرمز در رودخانه ها سبب مرگ سایر ماهی ها و نیز انتقال بیماری سل پوستی به انسان می شود.
سید فرزین حسینی می افزاید: شهرداری ها در نوروز هر سال، مکان هایی را در شهرها برای جمع آوری و رهاسازی ماهی قرمر در نظر می گیرند که مردم می توانند ماهی را در آن رها کنند.
منبع: ایرنا

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/947095/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انفجار ترقه در حال ساخت و مصدومیت یک نفر از ناحیه دست و صورت

مصدومیت و فوت 6 نفر در پی واژگونی سواری ساینا

رادیو آنلاین عید؛ هدیه شهرداری اصفهان به گردشگران نوروزی

ماجرای ساخت و ساز ساختمان‌های اداری جدید با هزینه هنگفت در اصفهان

میهمانان نوروزی شهر

گزارش تصویری|فینال لیگ فوتسال روستایی شهرستان اسلام‌آبادغرب

احیای زاینده‌رود و گاوخونی: گام بلند دولت برای نجات تالاب‌ها

شعرخوانی زیبای باران نیکراه

سخنان شنیدنی امیرحسین ماحوزی

شعری از امیر معزی

قیمت آیفون 17 ایر از 899 دلار آغاز خواهد شد

ایسوس قیمت گرافیک‌های سفارشی RX 9070 و RTX 5090 را افزایش داد

مذاکره در مسیر منافع ملی معنا دارد

همشهری مطرح کرد: سراب تهدیدها علیه ایران

انعکاس مبهم پزشکیان

پوتین میانجی می‌شود؟

چطور به فلان موسسه چند برابر بودجه می‌دهند اما به ورزش نه؟

حرکت نو در بازی کهنه‌ هسته‌ای

افزایش دستمزد کارگران؛ بالاتر از تورم

آخرین یارانه 1403 واریز شد

تصاویر / جشن میلاد امام حسن مجتبی(ع) در هیئت فداییان حسین اصفهان

تصاویر / جشن روزه اولی‌ها در اصفهان

فرصتی مهم برای فعالان اقتصادی اصفهان/مشارکت در پروژه‌های نیمه تمام عمرانی استان به جای پرداخت مالیات

8 پارکینگ عمومی منطقه 3 اصفهان به جایگاه شارژ خودروی برقی مجهز شد

5 هزار میلیارد تومان به طرح‌های آبرسانی استان اصفهان اختصاص یافت

اردوی تیم ملی هندبال زیر 17 سال ایران در اصفهان

ساحل پاک، سین هشتم همدلی

حکم سرپرست جدید حوضه آبریز «زاینده رود»؛ پایش دقیق بر میزان برداشت‌ رودخانه اصفهان

توسعه انرژی‌های نوین و مولدسازی، راهکارهای کلیدی پیشرفت اصفهان هستند

گلایه از اجرای پروژه‌های اقتصادی اصفهان توسط تجار دیگر استانها/93 همت مالیات به کشور می پردازیم!

اجرای پروژه مانیتورینگ سیستم تأمین توان واحد مخابرات متروی اصفهان

تب هفت‌سین لاکچری!

جذب به مسجد نیازمند نوآوری و ابتکار متولیان است

بررسی نگاه سعدی به «طلب عمر جاودانه» با استناد به اشعار وی

شعرخوانی زیبای شمس لنگرودی

گوشی فوق مقاوم 2025 سامسونگ 50 درصد سریع‌تر از مدل قبلی خواهد بود

اولین پاوربانک سدیم یون جهان با ظرفیت 9 هزار میلی‌آمپرساعت معرفی شد

سقوط رتبه ایران در اینترنت موبایل و ثابت

«پایداری» در ناپایداری

تهدید در یمن، پاسخ در عمان؟

مقصر شماره‌ یک تورم کیست؟

استاد روابط بین الملل: زمان انتخاب‌ است

مجلس با همتی تسویه حساب شخصی کرد/ چرا دلار ارزان نشد؟

نرخ دستمزد، سبب خروج نیروی کار از بازار رسمی کار شده بود/ رشد حقوق کارگران مطابق انتظارات تورمی بود/ با افزایش مزد، می‌توان رونق ایجاد کرد

استانداردسازی مرتع‌داری در دستور کار منابع طبیعی مازندران

ساخت فیلتر گازوئیل لوکوموتیو‌های روسی در ذوب‌ آهن اصفهان

بومی‌سازی سایلنسر دریچه اسنورت در کوره بلند ذوب‌ آهن اصفهان

آغاز فعالیت ستاد‌های هدایت مسافران نوروزی در اصفهان

تسهیلات ویژه اسکان نوروزی برای زوج‌های فرهنگی در نصف جهان

پیگیر اجرای باکیفیت خدمت‌رسانی به مسافران نوروزی خواهیم بود