پیام سپاهان

آخرين مطالب

آقای پزشیکان! باور داشته باشید که رئیس‌جمهور هستید سیاسی

آقای پزشیکان! باور داشته باشید که رئیس‌جمهور هستید
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
صادق زنگنه| بر متون عربی تسلط چندانی ندارم که مثالی درخور بیاورم، آشنا به گوش رئیس‌جمهور. اما سخنم را ارجاع می‌دهم به ادبیات فاخر فارسی و مثالی می‌آورم از قابوس‌نامه اثر امیر عنصرالمعالی کیکاووس بن اسکندر زیاری، در باب حکمرانی.
در باب چهل‌ودوم این اثر ارزشمند‌ که آیین حکمرانی را ترسیم می‌کند، آمده است: «کم گوی و کم‌خنده باش تا کهتران بر تو دلیر نشوند. که گفته‌اند بدترین کار برای پادشاه بی‌فرمانی حاشیت است. عزیز دیدار باش تا بر چشم رعیت و لشکر خوار نگردی و زنهار خوار مباش و بر خلقان خدای تعالی رحیم باش و بر بی‌رحمتان رحمت مکن و بخشایش مکن و لکن با سیاست باش».
این جملات، گویای آن است که حفظ اقتدار و صلابت، لازمه یک حکمرانی موفق است. به عبارت دیگر، رئیس‌جمهور باید ضمن حفظ ارتباط صمیمانه با مردم، از جایگاه و اختیارات قانونی خود نیز به‌درستی استفاده کند و اجازه ندهد دیگران، چه در داخل دولت و چه در خارج از آن، از تواضع او سوءاستفاده کنند.
مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور منتخب، با شعار «وفاق ملی» پا به عرصه قدرت گذاشت و رویکردی متفاوت را در پیش گرفت؛ رویکردی فروتنانه و خاکسارگونه. او در روزهای آغازین ریاست‌جمهوری، در اولین سخنرانی‌های خود در دیدار با فرماندهان ارشد نظامی و انتظامی، نمایندگان ادوار و مجلس دوازدهم و علمای اهل تسنن، تصویری از خود نشان داد که جای تأمل دارد و به نظر نویسنده چنان بود چون خشت اول. او در این دیدار خود را چنین معرفی کرد: «هیچ‌گونه برتری‌ در خود نسبت به شما نمی‌بینم؛
وقتی با من به‌گونه‌ای رفتار می‌شود که کسی شده‌ام، از خود می‌ترسم. من مثل شما هستم؛ همان آدم هستم؛ هیچ اتفاقی نیفتاده! اگر راه درست را رفتم و به این حرف‌ها پایبند بودم، قبولم کنید؛ اگر نه، انذارم کنید! و اشتباهاتم را بگویید. اگر بیخودی از من تعریف کنید، تصور می‌کنم کسی شده‌ام». گویی فراموش کرده بود که دیگر مجلس و مجلسیان هم‌تیمی‌های او نیستند و اکنون در مقام حریف رو‌در‌روی او ایستاده‌اند. او با این حرکت اشتباه در همان ابتدای کار شانه‌های خود را به خاک مالید؛ در خیال وفاق.
بی‌شک تواضع و فروتنی صفات پسندیده‌ای است، اما آیا این میزان از تواضع در جایگاه ریاست‌جمهوری، آن‌هم در کشوری با پیچیدگی‌های سیاسی و اجتماعی فراوان، کارآمد خواهد بود؟ به نظر می‌رسد این رویکرد‌ نه‌تنها منجر به همدلی بیشتر نشده، بلکه زمینه‌ساز سوءاستفاده و تضعیف جایگاه ریاست‌جمهوری شده است. استیضاح وزیر اقتصاد، فشار برای استعفای معاون راهبردی درست زمانی که روسیه در سودای میانجیگری میان ایران و آمریکاست و تلاش برای تحمیل طرح‌هایی که قاطبه مردم با آن همراهی ندارند، همگی نشانه‌هایی از جدی‌نگرفتن دولت از سوی برخی نهادها و افراد است. گویی برخی با مشاهده این تواضع بیش از حد، تصور کرده‌اند که می‌توانند به‌راحتی خواسته‌های خود را به دولت تحمیل کنند یا حتی آن را به انزوا بکشانند.
تحقق شعار «وفاق ملی» نیز نیازمند اقتدار و صلابت در عین اعتدال است. نمی‌توان با رویکردی منفعلانه و صرفا با تکیه بر حسن نیت، انتظار داشت که همه جناح‌ها و گروه‌ها با دولت همراه شوند. وفاق ملی نیازمند مدیریت قاطع و توانمند است که بتواند با ایجاد توازن بین منافع مختلف، همه را گرد هم بیاورد.
آقای پزشکیان، شما بارها در سخنان خود از عبارت «باید باور داشته باشیم» استفاده کرده‌اید. اما اجازه دهید عرض کنم که بیش از همه، خود شما باید باور داشته باشید. باور داشته باشید که رئیس‌جمهور هستید؛ رئیس‌جمهوری که مسئولیت خطیری بر‌ عهده دارد و باید با قاطعیت و تدبیر، تصمیمات لازم را اتخاذ کند. شما باید باور داشته باشید که رئیس‌جمهور، نه یک فرد معمولی، بلکه شخصیتی است که قانون اساسی اختیارات گسترده‌ای را به او تفویض کرده است تا بتوانید در راستای منافع ملی، تصمیم‌گیری و عمل کنید.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/946182/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خواهم آن عشق که هستی ز سرِ ما ببَرد

کتاب «چمدان‌های باز» به چاپ پنجم رسید

کنجکاوی بازیکن‌ها داستان بازی Blades of Fire را گسترش می‌دهد

گلکسی F16 با قیمت 130 دلار معرفی شد

سرمقاله اعتماد/ چگونه بنزین سیاستمدار شد؟

بی‌اخلاقی با میراث رئیسی

سرمقاله ایران/ جنجال بر سر زبان مادری

«معاویه»ی لامنس!

سرمقاله کیهان/ رئیسی چرا خار چشمِ جریان تحریم و تحریف شد؟

فرصت ثبت نام جاماندگان دریافت سود سهام عدالت 2 روز دیگر تمدید شد

تست غربالگری سرطان در مراکز درمانی گلپایگان، رایگان است

سخنرانی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان یزد: همگان در برابر خون شهدا مسئولیت دارند

پیام سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان به مناسبت سالروز 22 اسفند

لینک نظرسنجی برنامه‌های هفته بزرگداشت شهدا منتشر شد

داستان ضرب المثل " از آن ور بام افتادن "

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

استودیو سازنده Disco Elysium از بازی جدید خود رونمایی کرد

سرمقاله اطلاعات/ برای نیک فرجامی...

آمریکا باید امتیازی بالاتر از برجام بدهد تا ایران پای توافق بیاید

سرمقاله هم میهن/ چه کسانی ترور کردند؟

گاردین: دولت آمریکا دیگر متحد ما نیست، مافیاست

دورخیز برای استیضاح دوم؟

سرمقاله آرمان ملی/ سناریوی جدید علیه ایران

کلاه آمریکایی بر سر اوکراین

سقف صدور کارت هدیه 5 میلیون تومان شد

پیرترین و جوان‌ترین استان‌های کشور

انتصاب مدیرکل دفتر مسکن و تسهیلات رفاهی بنیاد شهید و امور ایثارگران

«نظامی گنجوی» شاعر عشق، حکمت و جاودانگی در ادبیات فارسی

زمان برگزاری رویداد بعدی بلیزکان اعلام شد

سرمقاله دنیای اقتصاد/ تورم در اقتصاد ایران پدیده‏‏‌ای پولی است یا ارزی؟

سرمقاله سازندگی/ اصل بازدارندگی

توهم «سوریه آزاد» فروریخت

خبر مهم عضو شورای عالی کار درباره جلسه دستمزد؛ روی رقم حقوق 1404 کارگران توافق شد؟

تاثیر کارگران افغان بر حقوق و دستمزد کارگران ایرانی

پشت پرده پیامک‌ های ارسال شده درباره حجاب در اصفهان/ استانداری با دولت هماهنگ است یا نمایندگان تندرو استان؟

سرمقاله خراسان/ شخصیت رئیسی نشانه است!

گوشی iQOO Neo 10R با مشخصات شبه‌پرچمدار رسماً معرفی شد

مدیرعامل سابق گوگل رهبری استارتاپ رقیب اسپیس ایکس را بر عهده گرفت

«گزارش‌های پوچ و مهمل» در دولت رییسی

نفوذ خزنده آذربایجان به همسایه شرقی ایران

به مناسبت روز بزرگداشت شاعر نامدار ایرانی، نظامی گنجوی

دو خط کتاب/ جامعه نمایشی

بازی/ Driving Zone: Germany؛ با ماشین محبوبتان به خیابان‌های آلمان بروید

مدیر هوش مصنوعی متا برخورد دولت ترامپ با دانشگاهیان را به ساحره‌گیری تشبیه کرد

تصاویر واقعی پیکسل 9a طراحی میان‌رده جدید گوگل را به‌طور کامل نشان می‌دهند

اوپو مقاومت لولای گوشی تاشو فوق باریک فایند N5 را به‌نمایش گذاشت

جنایت جنگی اسرائیل؛ غزه‌ی بدون برق بر لبه قحطی و تشنگی

دفاع «رجا نیوز» از «وزیر مجرم»!

حذفی که اسرائیل را شادمان کرد

یک گام بلند بشردوستانه برای حمایت از غیرنظامیان