پیام سپاهان

آخرين مطالب

سرمقاله هم میهن/ انتخابات 1403 پایان خالص‌سازی سیاسی

سرمقاله هم میهن/ انتخابات 1403 پایان خالص‌سازی
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - هم میهن / «انتخابات1403 پایان خالص‌سازی» عنوان یادداشت روز در روزنامه به قلم است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
هیچ رویدادی به اندازه انتخابات1403 ماهیت قدرت‌طلب، انحصارطلب و خطرناک جناح تندرو اصولگرایان را برملا و آشکار نکرد. پیش از این و در انتخابات‌های گذشته نیز شاهد مواردی از رقابت‌های قدرت‌طلبانه و بدعهدی‌ها میان آنان بودیم.
برای نمونه پیمانی که در سال1392 بستند تا از میان سه نامزد، یکی بماند که در میانه کار آن را نقض کردند. یا در سال1396 بدترین تصمیم را علیه قالیباف گرفتند و او را مجبور به کناره‌گیری به سود رئیسی کردند و همین عامل اصلی شکست آنان شد. اگر می‌خواستند منطقی تصمیم بگیرند و جلوی روحانی شانسی داشته باشند، باید رئیسی را مجبور به انصراف می‌کردند. مجبور که نه؛ بلکه بر اساس منطق و عقل عرفی او باید کنار می‌رفت.

ولی خالص‌سازی و رسیدن به قدرت اجازه گرفتن چنین تصمیمی را نداد. در سال1400 ماجرا را به گونه دیگری حل کردند و در غیاب جریان اصلی اصلاح‌طلبان، مسئله و میدان سیاست تعریف دیگری پیدا کرد. تا اینکه در انتخابات1403 اوج بداخلاقی‌ها و قدرت‌طلبی‌ها را نشان دادند. در واقع، منطق سیاسی و اصول ائتلافی حکم می‌کرد که در این انتخابات جلیلی به سود قالیباف کنار برود.
ولی تندروها تمام کوشش تبلیغاتی و تخریبی خود را علیه کسی به‌کار گرفتند که از نظر رسمی متحد آنان بود. آنان گمان می‌کردند که با کناره‌گیری قالیباف همه آرای او به سود جلیلی سرریز می‌شود و او در دور اول انتخاب خواهد شد.
این استدلال چند ایراد داشت. اول اینکه، آرای قالیباف تقسیم می‌شد و نه اینکه همه به سود جلیلی باشد. دوم اینکه، افراد زیادی گمان می‌کردند انتخابات ازپیش‌طراحی‌شده برای آوردن قالیباف است، لذا قصد مشارکت در انتخابات و رای دادن نداشتند.
همچنین، اغلب مردم به‌درستی فکر می‌کردند که اگر جلیلی بیاید فاجعه است. به همین دلیل، حدود 15درصد مردم اضافه بر دور اول در دور دوم به میدان انتخابات آمدند و رای دادند.
 اگر قالیباف دور اول به سود جلیلی انصراف می‌داد، این تعداد از مردم یا حداقل نیمی از آنان از ترس جلیلی به پای صندوق رای می‌آمدند و به پزشکیان رای می‌دادند و لذا هیچ شانسی برای جلیلی نبود. درحالی‌که اگر جلیلی انصراف می‌داد، بخشی از مشارکت‌کنندگان دور اول که به پزشکیان رای دادند، در دور دوم هم شرکت نمی‌کردند؛ چون به صوری و ساختگی بودن انتخابات ایمان می‌آوردند. حتی برخی از رای‌دهندگان به پزشکیان هم ممکن بود به قالیباف رأی دهند.
همچنین آرای جلیلی خیلی کم به پزشکیان منتقل می‌شد. خوشبختانه، قدرت‌طلبی تندروها به سود مردم شد. ولی نکته جالب در بی‌اخلاقی‌هایی است که در جریان مذاکرات دو طرف رخ داد که بخشی از آنها در روز گذشته از سوی دو طرف منتشر شده است.
تا اینجا خیلی مسئله‌ی ما نیست. به‌هر‌حال، یک اختلاف درون‌گروهی است. آنچه به مردم ربط دارد، بداخلاقی‌هایی است که تندروها در جریان این ماجرا به هم‌پیمان خودشان روا داشتند. بر حسب قاعده؛ «کسی که به خودش رحم نمی‌کند، چگونه به دیگران رحم می‌کند».
باید به این نتیجه رسید که انتخابات1403 اگر هیچ دستاوردی جز شکست دادن مطلق این گروه نداشت، باز هم دستاورد بسیار مهمی محسوب می‌شود که خطر بزرگی را از بیخ گوش ایران عزیز رفع کرد. آنان خالص‌سازانی هستند که خلوص آنان حد یقفی ندارد و تا آخرین نفر حتی از خود را تبدیل به دشمن و‌ خائن می‌کنند و درصدد حذف او بر‌می‌آیند.
متاسفانه این جریان هنوز هم دنبال اقدامات ایذایی خود علیه دولت و مردم است. هر روز یک ماجرایی را عَلَم می‌کند. هیچ اصلی جز کسب قدرت به‌هرقیمت راهنمای عمل آنان نیست.
آقای پزشکیان باید متوجه باشد که وفاق با این جریان قدرت‌‌طلب و تندرو که به خودشان هم رحم نمی‌کنند آب در هاون کوبیدن و اتلاف وقت است. وفاق را با نیروهایی پیشه کنید که ارزش آن را می‌فهمند و از آن استقبال می‌کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/944601/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به «نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار»

به این غزل جالب گوش دهید

اینستاگرام احتمالاً اپلیکیشن مستقل Reels را برای رقابت با تیک‌تاک عرضه می‌کند

ریز مکالمات تلفن را چگونه دریافت کنیم؟

بازگشت میزو به بازار گوشی هوشمند با حضور در نمایشگاه MWC 2025

تردید سعودی بر سر ایران

هفتمین تور ملی «والیبال برفی» در فریدونشهر اصفهان آغاز شد

گشایش نمایشگاه بهاره عرضه مستقیم کالا در کاشان

رسالت بنیاد شهید حمایت از فعالیت های فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی ایثارگران است

شعر خوانی زیبای دکتر کاکاوند

اختلاف چشمگیر با اپل؛ سامسونگ پادشاه بازار تبلت هند است

سامسونگ تاریخ رونمایی از گلکسی A56 را اعلام کرد

فرشاد مومنی: عملکرد اقتصادی دولت عکس بایدهای انتخاباتی پزشکیان است

سرمقاله ایران/ درآمد رمز ارزها و حق الناس

قرارداد ترکمنچای اوکراینی

کدام مذاکره؟ کدام میزبان؟

گفتمان با ایثارگری موجب حل مشکلات و ایجاد رضایتمند می شود

خدمت و تکریم خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران موجب افتخار و اجر اخروی است

برج علم و فناوری و مرکز رشد بنیاد شهید و امور ایثارگران افتتاح می شود

موسسه اکو، نظامی‌گنجوی را شاعر آذربایجانی و مولوی را ترکی معرفی کرد!

شاعرانه/ خیال من شده اویی که بی‌خیال من است!

بانک بزرگ آسیایی 4 هزار جایگاه شغلی را با هوش مصنوعی جایگزین می‌کند

سرمقاله هم میهن/ انتخابات 1403 پایان خالص‌سازی

لاوروف حامل چه پیامی بود؟

ضربه به معیشت مردم با گره زدن اقتصاد به مذاکره

سرمقاله آرمان امروز/ آیا روسیه در کنار آمریکا علیه ایران قرار می گیرد؟

روسیه را که ضد توافق می‌خواندید چگونه میانجی توافق جا زدید؟!

سرمقاله آرمان ملی/ عامل عصبانیت تندروها

سکه 10 میلیون و 800 هزار تومان حباب دارد

اینفوگرافی/ چگونه آماده ورود به ماه رمضان شویم؟

نالد به حال زار من امشب سه تار من!

ترامپ: اپل باید قوانین DEI را کنار بگذارد

سرمقاله خراسان/ برای «پیروز»ی که لازم داریم!

سرمقاله دنیای اقتصاد/ میانجی‌ها از راه می‌رسند

پشت صحنه خودرویی استیضاح همتی

حقوق ورودی گوشی‌های آیفون موجود در کشور برای رجیستری ابلاغ شد

10 شغل پردرآمد آینده که دنیا را تسخیر می‌کند

مدلینگ با دستمزد روزانه دو میلیونی! / درس نخوان و کار نکن و پولدار شو...

سهم کولبران در بودجه افزایش پیدا خواهد کرد

اختتامیه مسابقات وزنه‌برداری ایثارگران سراسر کشور در مازندران برگزار شد

الکسا پلاس معرفی شد؛ تحولی عظیم در دستیار هوش مصنوعی آمازون

علی‌بابا مدل هوش مصنوعی تولید ویدیو و تصویر خود را برای عموم منتشر کرد

گرفتن گریبان تاسیان

آیا جلادان می‌میرند؟

اصلاح طلبان و موانع پیش روی پزشــکیان

پژوهشگر عربستانی: چرا بن سلمان با پیشنهاد ترامپ در مورد غزه مخالف است؟

شاعرانه/ نمی‌پرسی ز حال ما، نه از ما یاد می‌آری

تو به من گفتی شب باش!

بازی‌های ماه مارس سرویس پلی استیشن پلاس اسنشال مشخص شدند

برنامه/ خانه خود را هوشمند کنید