پیام سپاهان

آخرين مطالب

تیشه به ریشه قمار اقتصادی

تیشه به ریشه قمار
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - همشهری /متن پیش رو در همشهری منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
لیلا شریف|
هر روز با یک ظاهر جدید و فریبنده در میان سایت‌های مختلف جایی برای خود باز می‌کنند تا آنهایی را که زندگی خود را براساس درآمدهای باد آورده و تکیه به بخت و اقبال بسته‌اند، برای یک قمار جدید وسوسه کنند.
پشت این سایت‌های شرط‌بندی، سرابی از وعده‌ها نهفته است و با وجود هشدارهای مستمر باز هم کم نیستند افرادی که در دام این شعارهای اغواگر و تصاویر فریبنده می‌افتند.
هر چند آماری مستند در مورد میزان گردش مالی سایت‌های شرط‌بندی وجود ندارد، اما آمار و ارقام منتشر شده از سوی کمیسیون عالی ارتقای تولید محتوای فضای مجازی کشور نشان می‌دهد که «سالانه بیش از 20همت ارز» به‌دلیل گسترش پدیده قمار از کشور خارج می‌شود.
حالا که آژیر خطر سایت‌های شرط‌بندی سروصدای بسیاری به پا کرده است، «کلیات برنامه عملیاتی و تقسیم کار دستگاهی در حوزه فرهنگی اجتماعی سند مقابله با قمار در فضای مجازی» تصویب شد تا شاید مانعی در برابر سراب فروش‌ها گذاشته شود.
چرا مقابله با قمار قانونی شد؟
طرح مقابله با قماربازی مجازی شهریور سال99ازسوی نمایندگان مجلس با این توضیح که «در قانون مجازات اسلامی، موضوع قمار به روش‌های سنتی جرم‌انگاری شده است، اما موضوع قمار آنلاین و سایت‌های شرط‌بندی و مسائلی از این دست، در این قانون مورد توجه قرار نگرفته‌اند» مورد توجه قرار گرفت تا موضوع قمارهای مجازی به مواد 705 تا 711 قانون مجازات اسلامی افزوده شود.
سرانجام این موضوع در قالب سند «پیشگیری و مقابله با قمار در فضای مجازی» تصویب شد و حالا نوبت به اقدامات لازم برای اجرا شدن این سند و تقسیم کار دستگا‌ه‌های مختلف رسیده است. به همین دلیل کمیسیون عالی ارتقای تولید محتوای فضای مجازی کشور وارد میدان شد و روز گذشته در نشستی «برنامه عملیاتی ابعاد فرهنگی و اجتماعی» سند را تصویب کرد.
براساس اطلاعات منتشر شده از سوی این کمیسیون باید دلیل این اقدام را اینگونه توضیح داد: «با توجه به ابعاد گسترده پدیده قمار شامل خروج سالانه بیش از 20همت ارز از کشور و ابتلای چند میلیون نفر به این آسیب اجتماعی، کمیسیون عالی ارتقای تولید محتوای شورای‌عالی فضای مجازی کشور کلیات برنامه تقسیم کار دستگاهی و برنامه عملیاتی ابعاد فرهنگی اجتماعی سند پیشگیری و مقابله با قمار در فضای مجازی را تصویب کرد.»
گردش مالی چند هزار میلیاردی
با وجود انسداد بسیاری از درگاه‌های قمار آنلاین یا شرط‌بندی یا شناسایی و بازداشت باندهای مختلف توسط پلیس فتا، عدد متقنی از گردش مالی واقعی قمار آنلاین شرط‌بندی در اینترنت وجود ندارد، چراکه این جنس سایت‌ها مثل همه جرائم سازمان‌یافته دیگر، کاملا زیرزمینی جریان دارد و به شبکه‌های مافیایی بزرگ در داخل و خارج از کشور متکی است. با این حال در اخبار مرتبط، عددهای مختلفی از 5هزار میلیارد تومان تا 9هزار میلیارد تومان به‌عنوان گردش مالی قمار و شرط‌بندی آنلاین در سایت‌های ایرانی مطرح شده است. برخی حتی پا را فراتر گذاشته و از خروج سالانه چند میلیارد دلاری ارز از کشور توسط این سایت‌ها سخن گفته‌اند؛ درست مانند آماری که از سوی کمیسیون عالی ارتقای تولید محتوای فضای مجازی کشور مبنی بر خروج«سالانه بیش از 20 همت ارز» مطرح شد.
فرمول جذب برای شرط‌بندی
افراد انگیزه‌های مختلفی از حضور در این سایت‌ها دارند و عوامل گوناگونی آنها را به پذیرفتن این ریسک ترغیب می‌کند و می‌توان چند مورد را به‌عنوان فرمول جذب سایت‌های شرط‌بندی ذکر کرد و در مورد آنها هشدار داد.
تبلیغات گسترده
سایت‌های شرط‌بندی اغلب از چهره‌های معروف، ورزشکاران و سلبریتی‌ها در تبلیغات خود استفاده می‌کنند و این موضوع باعث جذاب‌تر شدن تصویر این سایت‌ها برای جوانان می‌شود. به‌عنوان مثال، یکی از شبکه‌های بزرگ قمار مستقر در ترکیه که برخی چهره‌های اصلی آن بازداشت شدند، برخی خوانندگان موسیقی رپ یا بازیگران ایرانی را جذب کرده بودند و این افراد نقش مهمی در جذب افراد ایفا می‌کردند.
سراب ثروت بادآورده
 فضای عمومی و تبلیغات دروغین، مدام در حال بازتولید داستان افرادی است که در این سایت‌ها یک‌شبه ثروتمند شده‌اند. خیلی از جوانان و نوجوانان این داستان‌ها را می‌شنوند و اغوا می‌شوند.
استفاده از تکنیک‌های فریبنده
بسیاری از سایت‌های قمار آنلاین، در قالب سایت‌های پیش‌بینی نتایج مسابقات ورزشی فعالیت می‌کنند و از این طریق ماهیت خود را از چشم‌ها دور نگه می‌دارند و بسیاری گمان می‌کنند که در یک فعالیت با ماهیت تفریحی و امکان کسب سود بالا حاضر شده‌اند.
فقر سواد مالی
بسیاری از جوانان مهارت‌ و آگاهی کافی در زمینه مدیریت پول و خطرات قمار را ندارند و این امر آنها در معرض آسیب قرار می‌دهد.
ریشه سایت‌های قمار در خارج از ایران است
سرهنگ رامین پاشایی، معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتای فراجا: ایجاد سایت شرط‌بندی در ایران با موانع قانونی روبه‌رو شد و به این ترتیب توانستیم مانع فعالیت این سایت‌ها شویم. خوشبختانه با توافقنامه و همکاری‌ای که با بانک مرکزی، قوه قضاییه و پلیس فتا اتفاق افتاد، توانستیم از طریق سامانه‌های هوشمند دست به رصد جریان‌های شرط‌بندی، قمار و پولشویی بزنیم و تعداد قابل‌توجهی از درگاه‌های بانکی و کارت‌ها را نیز مسدود کنیم.
هرچند با این اقدامات مانع افزایش فعالیت این سایت‌های شرط‌بندی شده‌ایم، اما باید گفت تعدادی از این سایت‌ها هنوز وجود دارند و همچنان قربانی ‌می‌گیرند. ما به شکل مستمر و روزانه در حال فعالیت‌های عملیاتی در حوزه شرط‌بندی هستیم و باندهای زیادی را دستگیر کرده‌ایم.
سرشاخه و ریشه اصلی گردانندگان و تبلیغ‌کنندگان شرط‌بندی خارج از مرزهای آبی و خاکی ایران است. اکنون به جای استفاده از درگاه بانکی و پول از رمزارز استفاده می‌شود. الگوریتم پیچیده‌ای روی این سایت‌های شرط‌بندی وجود دارد. افراد در بدو ورود به این سایت‌ها، در نوبت اول و دوم برنده می‌شوند تا برای افزایش پول ترغیب شوند و حتی افراد دیگر را به این سایت‌ها دعوت کنند، اما در نهایت سود اصلی نصیب گردانندگان سایت‌های قماربازی می‌شود و سرمایه مردم به تاراج می‌رود.
سایت‌های شرط‌بندی با استفاده از سلبریتی‌ها اقدام به تبلیغات می‌کنند که این سلبریتی‌ها مورد رصد ما قرار می‌گیرند و پرونده قضایی تشکیل می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/943863/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازدید مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان از بنیاد شهرستان رامیان

به‌جای «هتل‌آپارتمان» چه بگوییم؟

شعرخوانی زیبا از رشید کاکاوند

تاریخ عرضه بازی Dune سرانجام اعلام شد

اولین بنچمارک آیفون 16E منتشر شد

احتمال رفع فیلتر اینستاگرام و تلگرام تا شش ماه آینده

گلکسی زد فولد 6 در تست باتری، درخشان ظاهر شد

ایلان ماسک می‌خواهد ویژگی Community Notes شبکه اجتماعی ایکس را اصلاح کند

گاردین: چرا «هنر معامله» ترامپ روی ایران جواب نمی‌دهد؟

ضعیف نیستیم

در عربستان چه خبر بود؟

پیشنهاد افزایش حقوق کارگران هر 3 ماه یک‌بار

سپاهان 4- ذوب‌آهن 1؛ سپاهان منچسترسیتی شد!

دو خط کتاب/ دنیای سوفی

و آنچه می‌بری آخر به گور، مردن ماست

باتری حجیم و شارژ‌ 100 وات؛ اطلاعات جدیدی از ردمی K80 اولترا لو رفت

تراشه آیفون 16E نسخه ضعیف‌تری از A18 است

ایلان ماسک می‌خواهد از مدار زمین خارج شویم

داستانک/ آخرین مشتری

قمر در عقرب در شعر و ادب فارسی

تمام مدل‌های سری آیفون 17 احتمالاً به تراشه وای‌فای خود اپل مجهز می‌شوند

حالا کاربران نسخه رایگان جمنای می‌توانند اسناد را تجزیه‌و‌تحلیل کنند

طبق ادعای اپل عدم وجود مگ سیف در آیفون 16e ارتباطی به مودم جدید C1 ندارد

سرویس رقیب زوم تعطیل شد

کاخ سفید استراتژی اوباما را تکرار خواهد کرد؟

مبلغ یارانه در اسفند 1403 افزایش یافت/ رقم جدید یارانه و زمان واریز مشخص شد

نگاهی به مجموعه رمان نوجوان میراث لورین

ساعت‌های فیت‌بیت با مشکل شارژدهی مواجه شده‌اند

اشتباه عجیب وان پلاس در ساعت هوشمند واچ 3: Meda in China

روایت رسانه فرانسوی از «تنهایی زلنسکی»

واریزی بزرگ برای بازنشستگان/ حساب این گروه 35.000.000 تومان شارژ شد

دو خط کتاب/ باشگاه پنج صبحی ها

تجهیزات بومی اینترنت پرسرعت جایگزین هواوی و نوکیا می‌شود

سخنان بنیانگذار هواوی در دیدار با رئیس جمهور چین: کمبود تراشه‌ها دیگر مشکل نیست

تصاویر و مشخصات کامل ناتینگ فون 3a و 3a پرو لو رفت

ChatGPT هر هفته میزبان 400 میلیون کاربر است

Grok 3 خطرات جدی برای دنیای هوش مصنوعی و امنیت سایبری به همراه دارد

واشنگتن-مسکو-پکن؛ آیا نیکسون معکوس در پیش است؟

انتشار تفسیر عرفانی داستان حضرت موسی (ع)

«همبرگر» از کجا آمده است؟

هوای اصفهان سالم است

«مهاجر هندیجان» راهی بازار نشر شد

اوپو فایند N5 معرفی شد؛ نازک‌ترین گوشی تاشو جهان

تحلیلگر اسرائیلی: ترامپ از نجات سیاسی نتانیاهو چه منفعتی می‌برد؟

توصیه فعال رسانه ای در مورد بازار ارز

تتر آلوده و مسدود شده چیست و چطور از آن پیشگیری کنیم؟

مناسبت روز/ جمعه، 3 اسفندماه

اینفوگرافی/ آمارهایی درباره زبان مادری به بهانه روز جهانی زبان مادر

تکنو فناوری Universal Tone جدید خود را با سری Camon 40 ارائه خواهد کرد

بزرگترین غول های اقتصادی ایران را بشناسید/ ویدئو