پیام سپاهان

آخرين مطالب

شیوع صرع در اصفهان، فراتر از میانگین جهانی اجتماعی

شیوع صرع در اصفهان، فراتر از میانگین جهانی
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - ایرنا / شیوع 1.1 درصدی «صرع» در استان اصفهان که رقمی بالاتر از میانگین جهانی است، لزوم آگاهی‌بخشی درباره این بیماری، امیدهای پیش روی بیماران مصروع و حمایت‌های صورت گرفته از آنها را دوچندان می‌کند.
صرع به‌عنوان یکی از اختلالات سیستم اعصاب مرکزی، بیماری مزمنی است که براساس آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، افزون بر یک میلیون نفر از ایرانیان با آن دست و پنجه نرم می کنند که بر اساس آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیش از 60 هزار نفر آنها در استان اصفهان ساکن هستند.
صرع یکی از قدیمی‌ترین بیماری‌های شناخته شده است و امروزه کمتر از یک درصد از جمعیت جهان به آن مبتلا هستند اما این آمار در ایران بیشتر از متوسط جهانی یعنی حدود 1.2 درصد و در اصفهان حدود 1.1 درصد است.
در این بیماری، فعالیت سلول‌های عصبی مغز در برخی اوقات دچار اختلال می شود که این امر در مواردی می‌تواند به بروز حمله های تشنجی منجر شود؛ هرچند تشنج به‌عنوان علامت تعدادی از بیماری‌ها مانند تب شدید در کودکان، افت قند خون و کمبود اکسیژن نیز شناخته می‌شود اما در صرع این علامت بسیار شایع‌تر است.
یک متخصص مغز و اعصاب در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: حدود 10 درصد افراد جامعه ممکن است در طول زندگی خود دست‌کم یک بار تشنج را تجربه کنند اما اگر تکرار شود و بیمار دست‌کم 2 بار تشنج با فاصله حداقل 24 ساعت داشته باشد و علت آن تب، عفونت سیستم عصبی یا اختلالات الکترولیتی نباشد می توان گمان بُرد که فرد به صرع مبتلاست.
مرضیه رحیمی افزود: حدود 10 درصد از افراد جامعه ممکن است تشنج را به‌صورت موردی تجربه کنند اما بر اساس آمار جهانی تنها یک درصد از آن‌ها به بیماری صرع مبتلا هستند.
وی توضیح داد: هرچند وراثت در بروز صرع بی‌تاثیر نیست اما عوامل دیگری نیز در ابتلا افراد به صرع موثر هستند که از آن جمله می‌توان به فشار به سر جنین در دوران بارداری و هنگام زایمان، عفونت‌های زایمانی، تصادف، ضربه‌های مغزی و برخی دیگر از عفونت‌ها اشاره کرد.
رحیمی با بیان اینکه تقسیم‌بندی گوناگونی برای صرع بر اساس علایم بالینی و نوار مغزی وجود دارد، گفت: در ساده‌ترین تقسیم‌بندی، صرع به 2 دسته موضعی و عمومی تقسیم می‌شود؛ در صرع موضعی، بیمار هوشیاری خود را حفظ می‌کند و علائمی مانند حرکات غیرارادی دست، دیدن جرقه‌های نورانی یا احساس گزگز در بخشی از بدن وی ظاهر می‌شود.
وی اضافه کرد: بیمار در صرع عمومی هنگام تشنج هوشیاری خود را از دست می‌دهد و ممکن است دچار حرکات پرش در اندام‌ها، سفتی بدن یا از دست دادن کنترل شود.
آیا صرع درمان دارد؟
این متخصص مغز و اعصاب گفت: صرع اگر کنترل نشود بیماری خطرناکی است اما در بیش از 80 درصد موارد می توان آن را با استفاده از درمان دارویی به‌طور کامل کنترل کرد، در این حالت افراد می‌توانند در صورت مصرف دارو زندگی عادی داشته باشند و حتی رانندگی کنند.
رحیمی یادآور شد: در 10 تا 15 درصد موارد نیز ممکن است صرع با درمان دارویی به‌طور کامل کنترل نشود اما اگر بیماران در این وضعیت زیر نظر پزشک متخصص، روند درمان دارویی را دنبال کنند، شدت و تناوب حملات آنها به‌طور چشمگیری کاهش می‌یابد و تنها در پنج تا 10 درصد بیماران مصروع، ممکن است بیماری آنها با درمان دارویی مداوا نشود.
وی تاکید کرد: 70 تا 80 درصد بیماران صرع با مصرف یک دارو کنترل می‌شوند اما 20 تا 30 درصد از آنها به داروهای بیشتری نیاز دارند که به این افراد «بیماران مبتلا به صرع مقاوم» گفته می‌شود و در برخی موارد جراحی به‌عنوان یک روش درمانی برای آنها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
این پزشک متخصص با بیان اینکه اصفهان یکی از مراکز پیشرو کشور در جراحی صرع است، گفت: تاکنون بیش از 550 عمل جراحی صرع در این استان انجام شده است اما با توجه به برآورد وجود بیش از هفت هزار بیمار مصروع مقاوم به درمان در استان به‌نظر می رسد هنوز جای کار زیادی برای بهبود امکانات و معرفی بیماران برای جراحی وجود دارد.
بیمارستان های آیت‌الله کاشانی و میلاد اصفهان در زمان حاضر در زمینه جراحی‌ صرع فعال هستند.
اقدامات اولیه در مواجهه با بیماران مصروع چیست؟
یک متخصص مغز و اعصاب در اصفهان درباره اقدامات اولیه در مواجهه با بیماران مصروع گفت: برخورد مناسب با بیمار در لحظات اولیه شروع حمله صرع بسیار حیاتی است و خواباندن بیمار به پهلو از مهم‌ترین اقدامات اولیه است که باید مورد توجه قرار گیرد.
مسعود اعتمادی‌فر یادآور شد: خواباندن مصروع به پهلو مانع از ورود استفراغ به ریه بیماران می‌شود و بطور معمول پس از 30 ثانیه حال بیمار بهبود می‌یابد.
وی ادامه داد: اگر حمله تشنج بیش از یک دقیقه طول کشید باید فوری با اورژانس تماس گرفته شود تا بیمار به بیمارستان منتقل و اقدامات درمانی تکمیلی انجام شود.
نایب رییس انجمن خیریه صرع اصفهان نیز گفت: احتمال ابتلای همه افراد به صرع وجود دارد و این بیماری بیشتر در کودکان و افراد بالای 50 سال مشاهده می‌شود.
احمد شریعتی با اشاره به روش های درمان صرع به بیماران مبتلا به آن نوید داد که در بیشتر موارد محدودیتی در اشتغال، ازدواج و حتی رانندگی ندارند و می‌توانند زندگی عادی خود را ادامه دهند.
حمایت از سه هزار بیمار توسط انجمن خیریه صرع اصفهان
وی با اشاره به فعالیت های انجمن خیریه صرع اصفهان که از سال 1380 آغاز شد، گفت: این انجمن تاکنون با همکاری شرکت‌های داروسازی به‌ویژه در تأمین داروهای مورد نیاز بیماران مصروع نقش ایفا کرده است و افزون بر سه هزار بیمار تحت پوشش آن هستند.
شریعتی با بیان اینکه این انجمن در زمینه‌های مختلفی از جمله درمان، حمایت‌های معیشتی، کاریابی و آموزش به بیماران صرع فعالیت می‌کند، خاطرنشان کرد: همچنین خدمات دندانپزشکی برای بیماران مصروع تحت نظر استادان و پزشکان متخصص ارائه می‌شود.
وی اظهار امیدواری کرد که مشارکت‌های سازمانی و بین‌بخشی بتواند به بهبود ارائه خدمات خیریه‌ها از جمله انجمن صرع اصفهان کمک کند.
سال‌هاست که دومین دوشنبه فوریه هر سال که در ماه بهمن است به‌عنوان روز جهانی صرع و به‌منظور ارتقای آگاهی درباره این بیماری گرامی داشته می‌شود.
امسال نیز همایش پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری به این مناسبت، روز جمعه 26 بهمن جاری در گذر چهارباغ عباسی شهر اصفهان برگزار می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/942036/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راهداران کاشانی 21 خودروی گرفتار در برف ‌را نجات دادند

فریدونشهر بیشترین بارش برف استان اصفهان را ثبت کرد

کاهش دید افقی از بامداد فردا در غرب و جنوب اصفهان/از تردد غیرضروری در جاده پرهیز شود

اجرای طرح اتوبوس انقلاب به مناسبت دهه فجر و نیمه شعبان در اصفهان + عکس

جام رسانه‌ای امید در اصفهان برگزار می‌شود

تعمیرات اساسی آبنماهای منطقه 8 اصفهان

تصاویر / آیین تکریم و معارفه مدیرکل اوقاف اصفهان

معاون استاندار: اصفهان پیشتاز صفا و صمیمیت ادیان توحیدی است

رئیس بنیاد مهدویت اصفهان: همه ادیان اعتقاد به آینده روشن دارند

تصاویر / اولین یادواره 400 شهید امدادگر استان اصفهان

اصفهان پنج درجه سردتر می‌شود؛ ورود سامانه بارشی جدید از یکشنبه – آفتاب نو | اخبار ورزشی

حمایت از گلخانه‌داران در دستور کار است

فیلمی از کاروان پیاده روی خادمیاران رضوی آران و بیدگل به مسجد جمکران در آستانه نیمه شعبان

اولین حضور و احتمالا اولین تجربه پلی‌آف در والیبال ایران

مرگ تلخ کارگر در سیلوی گندم

«تحلیل تطبیقی مشروعیت کنزپول» منتشر شد

مولانا میگه زندگی یک کیسه ست...

«معجزه عین صاد» روانه بازار نشر شد؛ رمانی درباره علی صفایی حائری

ادوبی هوش مصنوعی تولید ویدیو خود را در دسترس قرار داد؛ شروع رقابت با Sora

دست راست ایرانی ایلان ماسک کیست؟

حتی ایموجی‌ها هم هک می‌شوند؛ ذخیره‌سازی داده‌ها و پیام‌های پنهان

مشخصات، رنگ‌ها و تاریخ عرضه گلکسی F06 5G

گوشی تاشوی اوپو به بازار می‌آید

پیام‌های متناقض ایالات متحده

سرمقاله سازندگی/ لایحه 10 ساله

سرمقاله فرهیختگان/ قاعده مقابله با ترامپ

سرمقاله خراسان/ ماموریت های پنج گانه منتظران

واریز سود سهام عدالت در شب عید/ مبلغ سود سهام عدالت جدید چقدر است؟

اصفهان پنج درجه سردتر می‌شود؛ ورود سامانه بارشی جدید از یکشنبه

افتتاح تجهیز اماکن اقامتی موسسه فرهنگی ورزشی و توانبخشی ایثار مازندران

امسال شاهد افزایش حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن بودیم

باید از نعمت الهی وقف در مسیر درست بهره ببریم

حماسه حضور ملت ایران دشمن را مأیوس کرد

اطلاعیه محدودیت‌های تردد وسایل نقلیه سنگین ویژه نیمه شعبان در قم

شوک‌های مثبت و منفی در هفته نیمه تعطیل بورس

رییس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان: ادیان در بنیادی‌ترین آموزه‌های خود خواهان صلح و عدالت هستند

لزوم توجه به هوش مصنوعی برای مدیریت بهتر ترافیک شهرها

بازارچه‌های دائمی در اردستان احداث می‌شود

اولین یادواره 400 شهید امدادگر دفاع مقدس

پیشوایان ادیان توحیدی اصفهان: اجرای فرامین الهی، زمینه‌سازی ظهور است

رشد سودآوری و کاهش هزینه‌ها؛ آیا فولاد مبارکه بزرگترین سهم بازار می‌شود؟

باز شدن گره ترافیکی خیابان مسجدسید پس از سال‌ها انتظار

اخبار پیش بینی آب و هوا اصفهان فردا 26 بهمن ماه 1403 | پیش بینی هواشناسی اصفهان فردا جمعه 26 بهمن ماه 1403

تعطیلی مدارس اصفهان فردا شنبه 27 بهمن 1403 | مدارس اصفهان شنبه 27 بهمن 1403 تعطیل است؟

محدودیت‌های تردد وسایل نقلیه سنگین در قم ویژه نیمه شعبان

ویژه‌ترین اقدام پلیس امنیت اقتصادی، صیانت از امنیت اقتصادی بنگاه‌داران کوشا و قانونمند

اجرای طرح ایده بذر «بار را از دوش شهر برداریم»

خستگی ای که با هیچ مقداری از خواب جبران نمی شود

تجدیدچاپ 5 اثر پژوهشی مهدوی در آستانه نیمه شعبان

OpenAI دسترسی نامحدود به GPT-5 را برای کاربران رایگان فراهم می‌کند