شکاف در جزیره تندروها
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
سیاوش پورعلی| تندروها با اهرم قراردادن قانون حجاب و تاکید بر حضور غیرقانونی معاون راهبردی رئیسجمهوری در روزهای اخیر وارد فاز حضور در خیابانها شدهاند و بنابر گزارشات گویا برخوردهایی هم با آنها شده است ولی نتوانسته باعث عقبنشینی تندروها از حوالی بهارستان، پاستور و مشهد شود.
با این وجود برخی از تحلیلگران سیاسی معتقدند که موضوع اصلی به روند مذاکرات با آمریکا بازمیگردد و چون مذاکرات منافع کاسبان تحریم را تهدید میکند آنها هم تصمیم گرفتهاند از این طریق به دولت فشار بیاورند. در این بین باید به شکاف در طیف تندروها اشاره کنیم زیرا هنگامیکه یکی از چهرههای تندرو یعنی مرتضی آقاطهرانی، عضو شاخص جبهه پایداری در حال توضیح دادن اینکه شورای امنیت ملی گفته اجرای قانون حجاب مشکلات امنیتی در پی خواهد داشت، حرفش را قطع کردند و همچنان خواستار اجرای قانون حجاب و البته به برکناری ظریف هم تاکید داشتند. در این مورد با یکی از تحلیلگران سیاسی گفتوگو کردهایم. رسولی معتقد است که گویا کنترل تجمعکنندگان از دست تندروها خارج شده است.
ناعدالتی سیاسی
حسن رسولی، تحلیلگر مسائل سیاسی در واکنش به تجمعات روزهای اخیر تندروها در تهران و مشهد، به خبرنگار «آرمان ملی» میگوید: «آنچه در قانون اساسی آمده است اینکه گروههای متقاضی برای تجمعات باید مراتب را به وزارت کشور اطلاع بدهد تا نهادهای متولی بتوانند پیشبینیهای انتظامی و ترافیکی را داشته باشند، ولی آنچه در عمل رخ میدهد ناترازی سیاسی را در بین جریانات فکری مشاهده میکنیم. بدان معنا که جناح اصولگرا بهخصوص طیف تندرو و مشخصا جبهه پایداری برای برگزاری این رویدادها بههیچ عنوان اجازه کسب نمیکنند و دستگاههای مسئول نهتنها مانع نمیشود بلکه در برخی مواقع تسهیلکننده هم هستند. این روند غیرعادلانه، بهدلیل تکرارها گویا برای مراجع نهادینه شده است. جریان اصلاحطلبان طی سالهای اخیر برای مطالبهگری نتوانستهاند از این حق قانونی استفاده کنند. این استاندار دوگانه نشان از ناعدالتی میدهد که نیروهای سیاسی را بهخودی و غیرخودی تقسیم کردهاند. صاحبان فکر و اندیشه باید از حق ابراز نظرات خودشان برخوردار باشند آن هم بدون لکنت و بدون تحمل هیچ هزینهای ولی بهشرطی که عدالت در بین طیفهای سیاسی وجود داشته باشد. اینگونه تجمعات که در هفتههای اخیر در مشهد و تهران مشاهده کردیم نه بهلحاظ کمی و نه بهلحاظ کیفی نتوانستند بر افکار عمومی تاثیری بگذارند.» او در مورد برخوردی که تندروها با آقاطهرانی انجام دادند و با اعلام اینکه در اردوگاه تندروها شاهد هرجومرج هستیم، ادامه میدهد: «بهنظر من بخشی از مراجع و شخصیتهایی مانند آقاطهرانی در مقطعی که باید قانونمداری را در دستور کار قرار میدادند، ندادند و امروز که جریان بینظم و بیقاعده در خیابانها راه افتادهاند حتی به حرف کسانی مانند آقاطهرانی هم توجهی نمیکنند. این افراط و تفریطها ناشی از همان استمرار تبعیضها و عدم عدالت سیاسی بین جریانات سیاسی است.»
تخریب آقاطهرانی!
عصر یکشنبه گروهی مقابل مجلس شورای اسلامی در اعتراض به عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب دست به تجمع زدند که طبق معمول این تجمع بدون مجوز گزارش شده است. آنها در این تجمع خواستار برکناری و محکومیت محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیسجمهوری هم شدند. در این تجمع مرتضی آقاتهرانی و کامران غضنفری 2 نماینده تهران با حضور در میان معترضان به سخنرانی پرداختند. آقاتهرانی، که یکی از چهرههای شاخص تندروها محسوب میشود هنگامیکه تلاش داشت بگوید که برای اجراشدن قانون حجاب همچنان پایکار هستند، از سوی تجمعکنندگان به سرپوش گذاشتن بر اشتباهاتی که باعث عدم اجرایی قانون حجاب شده محکوم شد و بارها سخنرایش را قطع کردند. آقاطهرانی که سعی داشت تجمعکنندگان را آرام کند، گفت: «ما نمیخواهیم این قانون معطل بماند چون بیحجابی تثبیت خواهد شد.» ولی تندروها بازهم قانع نشدند و به اعتراض ادامه دادند و طیف حاضر در مجلس را به کمکاری محکوم کردند.
تجمعات از کنترل خارج نشود
حمیدرضا گودرزی، نماینده الیگودرز در مجلس شورا در واکنش به تجمعات روزهای اخیر گفت: «مردم باید امکان «تجمع قانونی» داشته باشند اما متاسفانه تاکنون این امکان ایجاد نشده است. اگر تجمعی با ساز و کار قانونی برگزار شود و در آن هنجارشکنی یا بیاخلاقی از جمله توهین به مسئولان عالی کشور صورت گیرد، مسئولان تجمع مکلف به توضیح در برابر قانون میشوند اما در شرایط فعلی همانطور که ملاحظه میکنید کسی در برابر رفتارهای ناشایست صورت گرفته، پاسخگو نیست.» او همچنین در پاسخ به اینکه آیا برگزاری دادگاه صحرایی در مشهد برای یکی از کارگزاران نظام به معنی «عبور از نظام» نیست؟ ادامه داد: «چنین رفتارهایی نه تنها موجب میشود تا بهانه به دست کشورهای متخاصم بدهیم بلکه زمانی میرسد که کنترل تجمعات از دست ما خارج میشود.»
کشک خواندن مجلس
حمید رسایی، نماینده تهران در مجلس، با اشاره به بررسی طرحها و لوایح گفت: «وظیفه مجلس تعیین تکلیف برای قوانین معتبر و تازه تصویب شده است نه قوانین گذشته. از سخنگوی دولت درباره حضور آقای ظریف در دولت پرسیده میشود ایشان میگوید برای آقای ظریف حکم زده شده است و قانونی است. این یعنی قانون تازه تصویب و معتبر کشک، یعنی آقای نیکزاد جایگاه شما کشک، صندلی و جایگاه مجلس کشک. ملاک حال آقای رئیسجمهور است اگر از کسی خوشش بیاید قانون اجرا نمیشود، اگر خوشش نیاید قانون اجرا میشود. گفته شده است که آقای ظریف قرار است به اروپا برود و برای خودش و همسرش درخواست روادید 6 ماه تا یکسال از سفارت آلمان خواسته است، آلمانی که کنسولگری ما را بست، آلمان باید از ما سیلی بخورد نه اینکه نامه بنویسیم که تو رو خدا به آقای ظریف و همسرش ویزای شنگن بدهید. اینها درد است. آقای نیکزاد مسآله این است که آقای پزشکیان باید اینها را مشخص کند.» احمد بیگدلی، نماینده مردم زنجان در واکنش به اظهارات رسایی بیان داشت: «با کشکخواندن مجلس مشکلات مردم حل نمیشود، شاید شما دنبال منافع خود در فضای مجازی هستید. همچنین دعوت میکنم که از منویات مقام معظم رهبری پیروی کنید و از مردم و مقام معظم رهبری به این دلیل که بعضی از دوستان منویات ایشان را در اولویت برنامههای خودمان قرار ندادهاند، عذرخواهی میکنم.»
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/938904/