بزرگنمايي:
پیام سپاهان - معاونت فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی، نقش بسزایی در ارتقای امنیت جامعه، کاهش آسیبهای اجتماعی، بازپروری افراد بزهدیده و درگیر آسیب، آموزش همگانی و مشارکتهای اجتماعی، ایفا میکند و به تعریفی ساده، معاونت فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی، انعکاسی از فعالیتهای پلیس است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، معاونت فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی، نقش بسیار مؤثری در ارتقای فرهنگ و همبستگی اجتماعی و تقویت رابطه میان پلیس و جامعه ایفا میکند، این معاونت به برنامهها و پروژههای مختلفی میپردازد که هدف آنها ترویج فرهنگ شهروندی، کاهش جرایم و بهبود امنیت اجتماعی است و برنامههای آموزشی، فرهنگی و اجتماعی این معاونت میتواند به افزایش آگاهی عمومی درباره مسائل امنیتی و حقوقی کمک کند و جامعه را به سمت زندگی سالمتر و قانونمدارتر هدایت کند.
یکی از وظایف اصلی معاونت فرهنگی و اجتماعی پلیس، برگزاری کمپینها و برنامههای آموزشی در مدارس، دانشگاهها و محیطهای کاری است که این کمپینها میتواند به ترویج ارزشهای اجتماعی و اخلاقی کمک کند و نوجوانان و جوانان را با مسائل امنیتی و حقوقی آشنا سازند، همچنین برگزاری کارگاهها و همایشها در زمینههای مختلف مانند پیشگیری از خشونت، مواد مخدر و جرایم اینترنتی نیز از جمله فعالیتهای این معاونت است.
معاونت فرهنگی و اجتماعی پلیس نقش مهمی در ایجاد و تقویت اعتماد میان مردم و نیروی انتظامی دارد و برگزاری برنامههای مشارکتی و تعامل مستقیم با شهروندان میتواند به بهبود روابط میان پلیس و جامعه منجر شود، همچنین ایجاد فرصتهای گفتوگو و مشاوره با مردم، برگزاری نشستها و همایشهای مشترک و تشویق به مشارکت اجتماعی از جمله اقدامات این معاونت است.
این معاونت همچنین به ترویج فرهنگ پیشگیری و کاهش جرایم در جامعه میپردازد و برنامههای آموزشی و تبلیغاتی در رسانههای مختلف، ارائه مشاورههای حقوقی و امنیتی به شهروندان و ایجاد گروههای داوطلب برای همکاری در مسائل امنیتی از جمله اقدامات این معاونت است که هدف اصلی این برنامهها افزایش آگاهی عمومی و کاهش فرصتهای وقوع جرایم در جامعه به شمار میرود.
معاونت فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی، به ترویج هنر و فرهنگ نیز توجه ویژهای دارد و از طریق برنامههای فرهنگی و هنری میتواند به ارتقای تصویر پلیس در جامعه و تقویت حس همبستگی میان مردم و نیروی انتظامی بپردازد؛ به طور کلی، معاونت فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی با بهرهگیری از روشهای نوین و همکاری با نهادهای مختلف دولتی و غیر دولتی، به بهبود کیفیت زندگی افراد و امنیت اجتماعی کمک میکند و با اجرای برنامههای متنوع و جامع میتواند به تقویت فرهنگ شهروندی، کاهش جرایم و ایجاد جامعهای امن و سالم کمک کند.
با توجه به اهمیت حوزه فعالیت معاونت فرماندهی انتظامی، لزوم ارتقا و نهادینهسازی قانونمندی در افراد از دوران کودکی، بازپروری افراد بزهدیده و درگیر آسیبهای اجتماعی، با سرهنگ مسعود طریفی، معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی استان اصفهان گفتوگو داشتیم که شرح آن را در ادامه میخوانید.
ایمنا: زمینه فعالیت معاونت اجتماعی و فرهنگی فرماندهی انتظامی شامل چه مواردی است؟
طریفی: به تعریف ساده، معاونت فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی، انعکاسی از فعالیتهای پلیس است، در واقع هر اقدامی که در فرماندهی انتظامی انجام میشود، در معاونت فرهنگی و اجتماعی منعکس میشود، این معاونت دارای ادارههای مختلف و ابرادارهای در میان معاونتهای ستادی استان است.
معاونت اجتماعی و فرهنگی فرماندهی انتظامی، وظیفه تعامل با سایر معاونتها و جمعآوری، تحلیل و اطلاعرسانی اخبار معاونتهای فرماندهی انتظامی استان را برعهده دارد و فعالیتهای رسانهای، بخشی از فعالیتهای این معاونت است و در این راستا، حوزه اطلاعرسانی، ساده و چابک شده و دقت، سرعت و صحت در انتشار اخبار مورد توجه قرار گرفته است.
اداره رصد فضای مجازی با وظیفه بررسی محتواهای فضای مجازی و پاسخگویی به محتواها، اداره امور هنری با وظیفه تولید ویدئوهای فاخر و اثرگذاری برای استفاده عمومی، اداره آموزش همگانی با وظیفه آموزش تمام اقشار جامعه، اداره مشارکت با هدف ارتباط بیشتر با افراد جامعه، اداره مطالعات با وظیفه انجام مطالعات علمی و برآوردهای اجتماعی، اداره مستندات و اداره مرکز مشاوره، زیرمجموعه این معاونت فعالیت میکنند.
ایمنا: چه اقداماتی به منظور برقراری ارتباط با دانشآموزان و دانشجویان و نهادینهسازی قانونمندی در این قشر از جامعه انجام شده است؟
طریفی: هیچ سازمانی به اندازه پلیس با مدارس در تعامل نیست و سعی میشود به صورت دورهای، کارشناسان مشاورهای به مدارس اعزام و خدمات مشاوره فعال به دانشآموزان ارائه شود و مدرسهای در استان اصفهان وجود ندارد که کارشناسان مشاوره پلیس طی 9 ماه اخیر به آن مراجعه نکرده باشند.
ارتباط بسیار خوبی میان آموزش و پرورش و پلیس برقرار و ارتباط مؤثری میان کارشناسان مشاورهای پلیس و مدیران و معلمان شکل گرفته است و در عین حال، دانشآموزانی تحت عنوان دانشآموز خبرنگار، در حال فعالیت هستند، اقدامات انجام شده بسیار مؤثر ارزیابی میشود، اما وضعیت موجود برای پلیس راضی کننده نیست و سعی میشد اقدامات توسعه یابند.
در حوزه دانشگاهی نیز، پلیس در همایشهای متفاوت با موضوعات مرتبط با آسیبهای اجتماعی حضور پیدا میکند و حضور مستمر کارشناسان در دانشگاهها و تحلیل پروندهها، از جمله اقدامات انجام شده برای برقراری ارتباط با دانشجویان به شمار میرود و سعی بر افزایش ارتباط با دانشجویان بوده است.
ایمنا: فرماندهی انتظامی استان اصفهان در چه حوزههایی پیشتاز کشور است؟
طریفی: فرماندهی انتظامی استان اصفهان در تمام عرصهها پیشتاز بوده است و بیشتر رگههای اندیشهورزی و خردورزی اقدامات انجام شده در کشور، از اصفهان آغاز شده است و از جمله این اقدامات میتوان به افزایش امنیت محله محور اشاره کرد و طرحهای امنیت محله محور استان اصفهان، در کشور بینظیر است.
اقدامات پلیس اصفهان مثالزدنی است و آنجا که امنیت به خطر بیفتد، پلیس با جدیت ورود میکند و اجازه نمیدهد که خاطر شهروندان مکدر شود و پلیس استان اصفهان در حوزههای مختلفی از جمله طرحهای امنیت محله محور، مقابله با اراذل و اوباش، کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی، برگزاری رزمایشهای مختلف بسیار موفق عمل کرده است.
ایمنا: فعالیت مراکز مشاوره معاونت فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی تا چه میزان مؤثر واقع شده است و استقبال افراد از این مراکز چگونه ارزیابی میشود؟
طریفی : در مراکز مشاوره معاونت فرماندهی انتظامی، مشاورههای روانشناختی، انتظامی، حقوقی، کودک و نوجوان و روانسنجی به افراد ارائه میشود و سامانه پلیس پاسخگو نیز با شماره تماس 096580 در وقت اداری پاسخگوی سوالات و نیازهای مشاورهای افراد خواهد بود.
با توجه به اهمیت مراکز مشاوره و ارائه خدمات مشاورهای به افراد جامعه، تاکنون سه مرکز مشاورهای در میدان نقش جهان، حرم زینبیه و فلاورجان دایر شده است که افراد میتوانند با توجه به نیاز خود به این خدمات، به مراکز مشاورهای مراجعه کنند و به صورت رایگان از خدمات این مراکز بهرهمند شوند و سعی میشود در تمام شهرستانهای بزرگ استان، مراکز مشاوره تأسیس و دایر شود.
6657 مورد مراجعه به مرکز آرامش ثبت شده است و با توجه به استقرار مشاوران تخصصی در هر کلانتری، 58 هزار و 9 مورد مراجعه به مشاوران کلانتریها ثبت شده است و به صورت کلی، 64 هزار و 666 مورد مراجعه به مراکز مشاوره و مشاوران کلانتریها انجام شده که از این تعداد مراجعه، 71 درصد منجر به مصالحه و ختم دعوا شده است و مراکز مشاوره، به طور قطع منجر به کاهش بار مراجع قضائی میشود.
ایمنا: برای بازپروری و بازگشت به جامعه افراد بزهدیده چه اقداماتی انجام شده است؟
طریفی: یکی از دغدغههای حقیقی پلیس، بازپروری افراد بزهدیده و افرادی است که دچار عارضهای اجتماعی شدهاند، حضور پلیس در مناطق آسیبپذیر و آسیبزای استان اصفهان از جمله اقدامات انجام شده در این حوزه است، کارشناسان پلیس در جلسات مشاوره گروهی با گروههای هدف ارتباط برقرار و صحبت میکنند و حضور سالم این افراد در جامعه مورد توجه قرار دارد.
جمعآوری و بازپروری معتادان متجاهر برای پلیس از اهمیت بالایی برخوردار است و با آموزشهایی که به آنها داده میشود، سعی میشود این افراد به آغوش جامعه بازگردانده شوند و زندگی سالمی داشته باشند، همچنین اقدامات مؤثری در حوزه بازپروری اراذل و اوباش انجام شده است و تا حد ممکن، بر اقناعسازی تاکید میشود و در صورت کسب نشدن موفقیت، اقدامات انتظامی دنبال میشود.
ایمنا: ارتباط پلیس با زندانها چگونه است و اجرای طرح استفاده از پابندهای الکترونیک زندانیان در اصفهان چگونه ارزیابی میشود؟
طریفی : در زندانها نیز کارشناسان پلیس به صورت مستمر حضور دارند، آموزشهای لازم به افراد ارائه میشود و با افرادی که میتوانند به آغوش جامعه بازگردند، ارتباط عمیقی وجود دارد، در این بین، استفاده از پابندهای الکترونیک موضوعی جدید است که استان اصفهان نیز در این عرصه پیشتاز است.
طرح استفاده از پابندهای الکترونیک در استان اصفهان طرحی بسیار موفق بوده است و نتایج بسیار مثبتی داشته است، پابندهای الکترونیک بیشتر برای افراد دارای تکرار جرم استفاده میشود و استفاده از این پابندها به منظور مدیریت این افراد است.
کد خبر 833702