پیام سپاهان

آخرين مطالب

تحقق ادامه خیابان توحید در گرو هم‌افزایی دستگاه‌ها / سیچان و فرح‌آباد نیازمند بازسازی است اقتصادی

تحقق ادامه خیابان توحید در گرو هم‌افزایی دستگاه‌ها / سیچان و فرح‌آباد نیازمند بازسازی است
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - منطقه 5 اصفهان به‌عنوان محور توسعه گردشگری فرهنگی این کلان‌شهر با چالش‌ها و فرصت‌های زیادی روبه‌رو است، مدیر منطقه 5 شهرداری اصفهان در گفت‌وگوی تفصیلی با خبرنگار ایمنا به تشریح پروژه‌ها، چالش‌ها و فرصت‌های این منطقه پرداخته است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، رشد روز افزون جمعیت و افزایش تراکم ساختمان‌های مسکونی، خدماتی، تجاری و آلودگی‌های زیست‌محیطی ناشی از وجود مراکز بزرگ صنعتی، موجب شد مدیریت شهر اصفهان برای توزیع عادلانه امکانات و خدمات، ابتدای سال 86 منطقه 5 شهرداری اصفهان را به دو منطقه 5 و 13 تفکیک کند که هم‌اکنون این منطقه دارای 12 محله، یک ناحیه شهری در سپاهان‌شهر و مدیریت صفه است.
در بیان ویژگی‌های تاریخی و گردشگری این منطقه با مساحت 1702 هکتار، همین بس که از سی‌وسه پل به سمت چهارباغ بالا، اولین محل سردرِ باغ زرشک است که عمارتی مفصل بود و منوچهرخان معتمدالدوله به آن اهمیت می‌داد و اطراف سردر از درخت‌کاری و گل‌های رنگارنگ جلوه‌ها داشت.
در حال حاضر وجود اراضی طبیعی مناسب در منطقه همچون کوه صفه، رودخانه زاینده‌رود و حاشیه سبز آن، وجود مکان‌ها و ادارات مهم در منطقه نظیر دانشگاه اصفهان، امامزاده‌ها و مساجد، کلیساها، کتابخانه‌ها و هتل‌ها، دسترسی به بزرگراه‌ها و رینگ سوم ترافیکی، وجود قلعه شاه‌دژ در کوه صفه، کم بودن مساحت بافت فرسوده نسبت به سایر مناطق، وجود مراکز پزشکی و درمانی الزهرا – شریعتی- خانواده و مطب‌ها، وجود دکل‌های مخابراتی دستگاه‌های مختلف در قله صفه، توربین بادی واقع در کوه صفه، پارک وحش صفه و منطقه گردشگری آن، تله کابین، جلفای اصفهان و حضور خلیفه‌گری جماعت ارامنه اصفهان و جنوب ایران، این منطقه را به محور توسعه گردشگری فرهنگی اصفهان تبدیل کرده است.
در کنار تمام این ظرفیت‌ها، در این منطقه بعضی مشکلات از سال‌ها پیش تاکنون لاینحل باقی مانده است؛ به‌عنوان مثال پروژه ادامه خیابان توحید که یکی از محورهای حیاتی شمالی-جنوبی اصفهان به‌شمار می‌رود، به‌عنوان یک گره کور ترافیکی در منطقه 5 شهرداری اصفهان باقی مانده است.
تنها راهکار اجرای ادامه خیابان توحید که از بلوار دانشگاه تا بزرگراه شهید اقارب‌پرست به‌طول دو کیلومتر امتداد دارد، هم‌افزایی دستگاه‌هایی همچون شهرداری، ارتش، دانشگاه اصفهان و دانشگاه علوم پزشکی است، اما به‌نظر می‌رسد اعلام آمادگی‌ها برای همکاری تنها در حد حرف باقی مانده، زیرا به‌رغم مکاتبات مکرر شهرداری اصفهان با ارتش و دانشگاه، وعده‌ها عملیاتی نشده است.
این در حالی است که توجه به مباحث ترافیکی در منطقه 5 یک نیاز شهری است، زیرا این منطقه نه‌تنها به‌دلیل وجود دانشگاه‌ها و مراکز علمی، بلکه به‌دلیل جاذبه‌های گردشگری همچون کوه صفه و رودخانه زاینده‌رود، حجم بالایی از ترافیک را تجربه می‌کند، بنابراین ایجاد پارکینگ، تعریض گلوگاه‌های ترافیکی و اجرای پروژه‌هایی همچون ادامه خیابان توحید و خیابان کمکی ارتش نه‌تنها یک ایده خوب، بلکه یک ضرورت برای کاهش بحران ترافیک است.
آنچه در ادامه می‌خوانید، حاصل گفت‌وگوی خبرنگار ایمنا با حسین کارگر، مدیر منطقه 5 شهرداری اصفهان برای آگاهی هرچه بیشتر شهروندان از پروژه‌های عمرانی و توسعه‌ای منطقه، ظرفیت‌ها و چالش‌های موجود، تلاش‌های مدیریتی و پاسخ به نیاز شهروندان در سال جاری است.

پیام سپاهان

ایمنا: بیست‌ویکم شهریور 1401 با حکم شهردار اصفهان به‌عنوان مدیر منطقه 5 شهرداری این کلان‌شهر منصوب شدید؛ قبل از آن مدیر منطقه 3 و پیش‌تر مدیر منطقه 14 شهرداری اصفهان بودید؛ به‌عنوان یکی از مدیران باسابقه و متخصص شهرداری اصفهان کار در کدام یک از این مناطق راحت‌تر بوده است؟
کارگر : هر منطقه شهری دارای ویژگی‌های منحصربه‌فردی است که بر مدیریت آن تأثیر می‌گذارد؛ دو مثال بارز از این تفاوت‌ها منطقه 14 و منطقه 3 شهرداری اصفهان است؛ منطقه 14 به‌دلیل جمعیت مهاجرنشین و تراکم پایین امکانات شهری، همواره نیازمند توجه بیشتری بود.
یکی از اقدامات قابل توجه در منطقه 14 احداث پارکی کوچک به وسعت 10 هزار مترمربع بود که تأثیری عمیق بر روحیه مردم گذاشت؛ این پروژه هرچند کوچک به نظر می‌رسید، اما شرایط زندگی کودکان و خانواده‌هایی که پیش‌تر بدون فضای مناسب برای تفریح بودند را بهبود بخشید.
در مقابل، منطقه 3 با محوریت مذهبی و تاریخی خود شناخته می‌شود؛ وجود 400 حسینیه و چندین حوزه علمیه در این منطقه، شهرداری را به سمت حفظ ارزش‌های فرهنگی و تاریخی سوق می‌داد؛ یکی از پروژه‌های کلیدی این منطقه احیای خیابان چهارباغ عباسی بود که با موانع زیادی از سوی سازمان میراث فرهنگی روبه‌رو شد؛ در نهایت با اجرای پروژه پیاده‌راه‌سازی خیابان چهارباغ نه‌تنها به نمادی از شهر اصفهان، بلکه به یکی از جاذبه‌های توریستی جهانی تبدیل شد.
ایمنا: از سختی‌ها و دشواری‌های 28 ماه فعالیت در منطقه 5 شهرداری اصفهان بگویید .
کارگر : یکی از چالش‌های عمده منطقه 5 شهرداری اصفهان کمبود فضاها سبز و زمین‌های مناسب برای توسعه پروژه‌های شهری است؛ بخش بزرگی از اراضی این منطقه در اختیار پادگان‌های نظامی قرار دارد که بیشتر استفاده‌ای محدود از آن‌ها می‌شود؛ طرح ایجاد باغ فرح‌آباد به وسعت 300 هکتار، یکی از ایده‌های پیشنهادی برای رفع این مشکل بود که به‌دلیل همکاری نکردن ارتش متوقف ماند.
ادامه خیابان توحید یکی از پروژه‌های قدیمی منطقه است که به‌دلیل اختلافات میان شهرداری و نهادهایی همچون دانشگاه اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی و ارتش همچنان تکمیل نشده است؛ این پروژه که می‌توانست ترافیک منطقه را به شکل قابل توجهی کاهش دهد، اما از سال‌ها پیش به‌دلیل درخواست‌های غیرمنطقی معطل مانده است؛ این در حالی است که با هم‌افزایی دستگاه‌ها می‌توان این گره چندین ساله را باز کرد.
معضل ترافیک یکی از مشکلات جدی منطقه 5 شهرداری اصفهان به‌شمار می‌رود که با نبود زیرساخت‌های مناسب پارکینگ و معابر عریض تشدید شده است؛ نمونه‌ای از این مشکل وضعیت بیمارستان شریعتی است که به‌دلیل کمبود پارکینگ موجب ازدحام خودروها در خیابان‌های اطراف شده و نارضایتی ساکنان را افزایش داده است.
بافت قدیمی منطقه 5 با کوچه‌های باریک خود تردد خودروهای خدمات شهری و امدادی را دشوار کرده است؛ محله‌هایی همچون سیچان و فرح‌آباد نمونه‌های بارزی از این وضعیت بوده که نیازمند بازسازی و اصلاحات زیرساختی است.
یکی از مشکلات عمده‌ای که در منطقه 5 اصفهان به‌ویژه در راستای رفع مشکلات ترافیکی و بهبود زیرساخت‌ها مطرح می‌شود، خیابان کمکی ارتش است؛ در سال‌های 1391 و 1392 توافقاتی میان ارتش و شهرداری انجام و بر اساس آن ارتش متعهد شد در ازای صدور پروانه‌های ساختمانی برای مجموعه «گل نرگس»، خیابان کمکی ارتش را آزادسازی و فضای آن را برای بهبود وضعیت ترافیکی منطقه آماده کند.
این پروژه که می‌توانست نقش زیادی در کاهش ترافیک و تسهیل دسترسی به مناطق مختلف منطقه 5 داشته باشد، هنوز به نتیجه نرسیده است و با وجود توافقات اولیه و برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته ارتش تاکنون به تعهدات خود عمل نکرده و زمین‌های مربوطه را به حال خود رها کرده است.
منطقه 5 شهرداری اصفهان با وسعت حدود 1700 هکتار، شامل جمعیت زیادی است که بسیاری از آن‌ها در محله جدیدی همچون سپاهان‌شهر سکونت دارد؛ این محله به‌دلیل الحاق به منطقه در سال‌های اخیر با مشکلات مختلفی به‌ویژه در خدمات‌رسانی به ساکنان آن روبه‌رو شده است.
سپاهان‌شهر با جمعیتی حدود 70 هزار نفر که یک سوم جمعیت منطقه 5 شهرداری اصفهان را تشکیل می‌دهد، فاصله زیادی از این منطقه دارد؛ این فاصله به خودی خود مشکلات زیادی را برای دسترسی به خدمات مختلف شهری ایجاد کرده است.
به‌رغم پیشرفت‌هایی که در الکترونیکی شدن‌خدمات شهرداری صورت گرفت، همچنان بعضی خدمات نیازمند مراجعه حضوری به شهرداری است که برای ساکنان سپاهان‌شهر که مسافتی طولانی باید طی کنند، به یک معضل جدی تبدیل شده است.
به‌عنوان مثال ساکنان سپاهان‌شهر به‌ویژه در خیابان کوی سپاهان، درخواست احداث یک زمین ورزشی روباز را مطرح کرده‌اند؛ با توجه به محدودیت فیزیکی و نبود فضای مناسب در این منطقه، شهرداری برای رفع این مشکل وارد مذاکره با اداره آب و فاضلاب و دانشگاه امیرالمؤمنین شد؛ پیشنهاد شهرداری این بود که زمینی با حفظ مالکیت اصلی در اختیار شهرداری قرار گیرد تا یک سالن ورزشی احداث شود که مردم از آن بهره‌مند شوند و مالک اصلی نیز از منافع آن استفاده کند، با این حال این طرح به نتیجه نرسید.
ایمنا: ظرفیت‌های گردشگری منطقه 5 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
کارگر : منطقه 5 شهرداری اصفهان با دارا بودن جاذبه‌های مهمی همچون کوه صفه و محله تاریخی جلفا، ظرفیت تبدیل شدن به یک قطب گردشگری را دارد؛ کوه صفه با چشم‌انداز زیبا و طبیعی خود، روزانه میزبان حدود 100 هزار نفر است و یکی از مقاصد اصلی شهروندان و گردشگران محسوب می‌شود، با این حال نگهداری از این ارتفاع و فضای سبز پیرامون آن به‌ویژه در شرایط خشک‌سالی و کاهش منابع آب، چالش‌های قابل‌توجهی به همراه دارد.‌
در گذشته آبیاری فضای سبز کوه صفه از طریق دو خط لوله آب از زاینده‌رود تأمین می‌شد، اما با خشک‌شدن زاینده‌رود، شهرداری برای حفظ این فضا، پساب تصفیه شده را از تصفیه‌خانه سپاهان‌شهر به کوه صفه منتقل کرده است.
علاوه بر کوه صفه، محله جلفا نیز به‌عنوان یکی از مناطق تاریخی اصفهان با قدمت ارمنی‌نشین خود، جاذبه‌ای منحصربه‌فرد به‌ویژه در ایام کریسمس به‌شمار می‌آید؛ این محله در طول سال، گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند، اما مشکلاتی همچون ترافیک سنگین و کمبود پارکینگ در این محدوده ظرفیت بهره‌برداری کامل از این منطقه را کاهش داده است؛ با رفع این چالش‌ها منطقه 5 می‌تواند به یکی از مناطق پیشرو اصفهان در حوزه گردشگری تبدیل شود.‌
ایمنا: مهمترین دستاورد شما طی 28 ماه فعالیت به‌عنوان مدیر منطقه 5 شهرداری اصفهان چه بود؟
کارگر : موضوع نخست توسعه فضای سبز بود؛ احداث بوستان سه‌راه نظر که از سال 1385 مطرح شده بود، از سال 1401 آزادسازی و احداث این بوستان در دستور کار منطقه 5 شهرداری این کلان‌شهر قرار گرفت، همچنین یکی از مطالبات شهروندان احداث فضای سبز سه‌راه نظر در خیابان مارنان بود تا شهروندان در قالب گروه‌های مختلف سنی به‌منظور گذران اوقات فراغت فضایی داشته باشند.
شناسایی، جانمایی و تجهیز مکان‌هایی در محلات به‌صورت پاتوق و بوستان محله در دستور کار منطقه 5 شهرداری اصفهان قرار گرفت و عملیات عمرانی، ترافیکی و خدماتی این بوستان با اعتباری بالغ‌بر 10 میلیارد ریال اجرا شد؛ آزادسازی بوستان سه‌راه نظر از سال 1385 تاکنون به مساحت 4120 مترمربع به سرانجام رسید.
احداث بوستان شهدای محله مارنان با مساحت 7500 متر مربع به‌عنوان یک وعده 20 ساله محقق شد؛ مدت زمان آزادسازی (1383 تا سال 1403) و کل متراژ آزادسازی 7500 متر مربع بوده و هزینه اجرا پروژه 133 میلیارد تومان منهای 10 یعنی آزادسازی 132 میلیارد تومان است.
احداث پیاده‌رو به مساحت 500 مترمربع، 400 متر جدول‌گذاری، تعمیرات پیاده‌رو پیرامون و جداول 200 مترمربع، اجرای نمازخانه به مساحت 16 مترمربع، 7500 مترمربع مساحت فضای سبز در حال حاضر تملک و آزادسازی‌های آن انجام شده و به فضای سبز تغییر یافته است.
اقدام بعد عملیات آزادسازی مجموعه شنبه بازار به مساحت 900 متر مربع واقع در طرح احداث پارکینگ روباز سه‌راه نظر در خیابان وحید و خیابان مارنان با اعتبار 80 میلیارد تومان بود که انجام شد؛ با توجه به درخواست‌ها و شکایات اهالی محله مارنان مبنی‌بر مزاحمت دست‌فروشان در روزهای شنبه، توافق با 99 مالک انجام گرفت و در دستور کار منطقه است که به دلیل کمبود پارکینگ در این محل پارکینگ احداث و معضل این محله حل شود
این مکان در گذشته به‌صورت «شنبه‌بازار» روزهای شنبه در اختیار مالکان قرار می‌گرفت، اما مشکلات زیادی از نظر بهداشتی، امنیتی و ترافیکی برای محل ایجاد شده بود که با توجه به درخواست‌های شهروندان، شهرداری به موضوع ورود پیدا کرد.
کمبود پارکینگ یکی از مشکلات جدی در منطقه 5 شهرداری اصفهان بود که با تکمیل دو پروژه پارکینگ توحید و محتشم کاشانی تا حد زیادی برطرف شد؛ این پروژه‌ها که سال‌ها متوقف مانده بود، در نهایت با تخصیص بودجه کافی به بهره‌برداری رسید.‌
سیستم آبیاری قطره‌ای درختان و فضای سبز را در در منطقه انجام دادیم؛ به‌عنوان مثال حدود 10 هزار متر مربع در سال جاری فقط بخشی از کوه صفه آبیاری قطره‌ای شد.
در منطقه 5 شهرداری اصفهان محله‌های فرح‌آباد و وحید از اولویت‌های پروژه محله محور عمرانی بوده است؛ محله فرح‌آباد با مشکلاتی در گلوگاه‌ها، آسفالت، روان‌سازی و پیاده‌روسازی مواجه بود که در سال 1402 اقداماتی برای رفع این مشکلات انجام شد؛ محله وحید نیز که بافت فرسوده‌ای حدود 18 هکتار دارد، از جمله مناطق دارای معضلات عمده به‌شمار می‌آید؛ در این محله علاوه بر رفع گلوگاه‌ها، فضای سبز پیرامون مسجد محله و گذر شهید یار محمدیان ساماندهی شد؛ در مجموع در سال 1402 حدود 38 میلیارد تومان اعتبار برای پروژه محله محور این محله‌ها در نظر گرفته شد که صرف اقدامات آزادسازی، بهسازی و زیباسازی شد.
در سال 1403 شهرداری اصفهان به تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام در محله‌های وحید، فرح‌آباد و سیچان پرداخت؛ برای این اقدامات شامل تملک، بازگشایی گلوگاه‌ها، ایمن‌سازی ترافیکی، دیواره‌نگاری و ساماندهی، حدود 43 میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی شد؛ به‌عنوان نمونه توافقی برای آزادسازی یک گلوگاه در محله سیچان انجام شد که تخریب فضای بیرون مسجد که چند واحد مغازه را شامل می‌شد که با هماهنگی اداره اوقاف و هیئت‌امنا و درخواست مردم منطقه تخریب و حدود 11 میلیارد تومان نیز بابت آزادسازی آن هزینه شد.
یکی دیگر از اقدامات مهم در سال 1403، ساماندهی تکیه سیچان یکی از تکیه‌های قدیمی اصفهان بود که با همکاری سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان انجام شد، همچنین در این سال، مادی‌ها و گذرهای مرتبط در محله‌های وحید، سیچان و فرح‌آباد بهسازی شد.
در اداره فرهنگی برنامه‌های متنوعی اجرا می‌شود؛ این منطقه دو فرهنگ‌سرا و کتابخانه و سالن مطالعه دارد که سال گذشته فرهنگسرای سبحان سپاهان شهر به‌عنوان فرهنگسرا نمونه بین تمام فرهنگ‌سراهای مناطق شناخته شد.
ایمنا: پروژه باغ مشاهیر به کجا رسید؟
کارگر: از دیگر اقدامات شاخص منطقه 5 شهرداری اصفهان در سال‌های اخیر، پروژه باغ مشاهیر است؛ این پروژه شامل 24 هکتار زمین است که پس از 10 سال، از ارتش به شهرداری تحویل داده شد؛ این زمین با هدف احداث فضای سبز و ایجاد زیرساخت‌هایی همچون پارکینگ، زمین‌های ورزشی و معابد در دستور کار شهرداری قرار گرفت؛ برای این پروژه سال جاری 200 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شد و در سال آینده نیز حدود 300 میلیارد تومان دیگر اختصاص یافت.
باغ مشاهیر به نمایش تاریخ چهار دوره حکومتی شهر اصفهان از لحاظ معماری و طراحی اختصاص دارد و قرار است به یک اثر فاخر در سطح ملی تبدیل شود؛ این پروژه با الهام از باغ غدیر و با ویژگی‌هایی همچون پردیس خانواده، کوشک مرکزی و چشم‌انداز به شهر اصفهان (بام اصفهان) طراحی شده است؛ باغ مشاهیر علاوه بر ارزش تاریخی و فرهنگی، فضایی جذاب برای مردم منطقه و گردشگران خواهد بود.
احداث باغ مشاهیر اصفهان در زمینی به مساحت 24 هکتار با اعتبار 500 میلیارد تومان و احداث رینگ پیرامونی باغ مشاهیر با اعتبار 70 میلیارد تومان است؛ مساحت رینگ پیرامونی (محور سواره) بیش از 19 هزار متر مربع و احداث رینگ به طول 1760 متر با عرض 11 متر آسفالت شده و پیاده‌رو است.
احداث 9 پارکینگ، احداث زمین فوتبال، غلاف‌گذاری و لوله‌کشی رفیوژهای اطراف باغ مشاهیر، غلاف‌گذاری پایه‌های روشنایی و پی‌کنی زیرگوم‌های فضای سبز از دیگر اقدامات است.
ایمنا: به اهم اقدامات انجام شده برای بازگشایی گلوگاه‌های منطقه اشاره کنید.
کارگر: سال جاری 40 میلیارد تومان در بودجه این منطقه برای تملک و بازگشایی گلوگاه‌ها اعتبار داشتیم که 25 میلیارد تومان در پروژه محله‌محور و 15 میلیارد تومان در سطح منطقه هزینه شد، همچنین آزادسازی و تعریض خیابان گنجعلی‌خان به پایان رسید.
برای تملک و بازگشایی گلوگاه‌های محله سیچان که از پروژه‌های محله‌محور سال جاری این منطقه است، تاکنون دو باب مغازه در کوچه حاج صدرا به مساحت 160 متر مربع با اعتبار هشت میلیارد تومان آزادسازی شد و مابقی آن که حدود 60 متر مربع است، برای تعریض گذر در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد، همچنین آزادسازی یک باب منزل در کوچه رسالت شرقی انجام شد.
عملیات بازگشایی گلوگاه‌های میدان ارتش (کوچه زهرایی)، گلوگاه کوچه شهید یارمحمدیان، گلوگاه کوچه ابن‌سینا شرقی، گلوگاه گذر یارمحمدیان کوچه ایروانی، تعریض گذرهای منطقه و پلاک‌های کنار شنبه بازار انجام شده است.

پیام سپاهان

ایمنا: کدام یک از برنامه‌ها و اهداف شما در این منطقه هنوز به نتیجه نرسیده و دلیل آنچه بوده است؟
کارگر : برنامه‌ها و اهداف متعددی در این منطقه هنوز به نتیجه نرسیده که یکی از مهم‌ترین آن‌ها ادامه خیابان کمکی ارتش است؛ دلیل این تأخیر مشکلات مربوط به اراضی ارتش و عمل‌نکردن به تعهدات در این زمینه است، علاوه بر این ساخت‌وسازهای غیرمجاز در محدوده میدان ارتش، به‌ویژه در سه محور حکیم نظامی، ارتش و توحید از دیگر چالش‌های پیش‌روی این پروژه‌ها محسوب می‌شود.
اراضی دانشگاه که برای ادامه خیابان توحید در نظر گرفته شده هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است؛ این موارد نشان‌دهنده موانع عمده‌ای است که نیازمند هماهنگی بیشتر و رفع مشکلات موجود است.
ایمنا: ویژگی بارز منطقه 5 که آن را از سایر مناطق متمایز کرده، چیست؟
کارگر: ویژگی‌های بارز منطقه 5 شامل موارد متعدد و متنوعی می‌شود؛ این منطقه به دلیل وجود اراضی طبیعی مناسب همچون کوه صفه، رودخانه زاینده‌رود و حاشیه سبز آن از نظر محیط‌زیستی و گردشگری بسیار غنی است، همچنین وجود مکان‌ها و ادارات مهم نظیر دانشگاه اصفهان، امام‌زاده‌ها، مساجد، کلیساها، کتابخانه‌ها، هتل‌ها و دیگر مراکز فرهنگی و مذهبی بر اهمیت این منطقه افزوده است و دسترسی آسان به بزرگراه‌ها و رینگ سوم ترافیکی نیز از مزیت‌های مهم منطقه 5 محسوب می‌شود.
از دیگر ویژگی‌های شاخص این منطقه می‌توان به وجود قلعه شاه‌دژ در کوه صفه، کم بودن مساحت بافت فرسوده نسبت به سایر مناطق، و وجود مراکز پزشکی و درمانی معتبر همچون الزهرا، شریعتی و خانواده اشاره کرد، همچنین دکل‌های مخابراتی نهادهای مختلف در قله صفه، توربین بادی، پارک وحش صفه، منطقه گردشگری صفه و تله‌کابین، جاذبه‌های طبیعی و تفریحی این منطقه را تکمیل می‌کند.
جلفای اصفهان به‌عنوان محور توسعه گردشگری فرهنگی، جاذبه‌های تاریخی همچون پل‌های سی‌وسه پل و مارنان و جاذبه‌های مذهبی شامل امام‌زاده‌ها، مساجد و کلیساها، این منطقه را به مقصدی مهم برای گردشگران تبدیل کرده است؛ مراکز آموزش عالی متعدد همچون دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه هنر و مراکز آموزشی دیگر نیز نقش مهمی در غنای فرهنگی و علمی منطقه ایفا می‌کند.
جاذبه‌های فرهنگی همچون موزه کلیسای وانک، کتابخانه‌های غنی با کتب خطی گران‌بها و هنرهای دستی و سنتی جلفا، از جمله نقاشی دیواری، فلزکاری و طلاکاری، بر غنای فرهنگی منطقه تأکید دارد؛ حضور خلیفه‌گری جماعت ارامنه اصفهان و جنوب ایران، 13 کلیسای ارامنه و آرامستان ارامنه نیز نشان‌دهنده تنوع فرهنگی و مذهبی در این منطقه است.
علاوه بر این وجود مادی‌ها به طول 13502 متر، دو امام‌زاده و 32 مسجد بر اهمیت مذهبی و تاریخی منطقه 5 تأکید می‌کند؛ این ویژگی‌ها در کنار یک‌دیگر منطقه 5 را به یکی از منحصربه‌فردترین و جذاب‌ترین مناطق پانزده‌گانه شهرداری اصفهان تبدیل کرده است.
ایمنا: یکی از برنامه‌های مدیریت شهری ششم اصفهان «محله‌محوری» بوده است؛ در این راستا چه اقدامات شاخصی در این منطقه انجام و کدام‌یک از محله‌های منطقه در قالب اجرای این طرح نونوار شد؛ چه اعتباراتی در این زمینه هزینه شده است؟
کارگر : در راستای برنامه‌های محله‌محوری مدیریت شهری اصفهان، اقدامات شاخص در محله‌های منطقه 5 انجام شده است؛ در محله وحید، پروژه‌هایی همچون ساماندهی مادی فرح‌انگیز زیباسازی فضای شهری کنار مادی ائمه اطهار، ساماندهی فضای سبز و گذر مسجد اباعبدالله الحسین (ع) و آزادسازی گلوگاه‌های ترافیکی همچون کوچه شهید یار محمدیان اجرا شده است.
در محله سیچان نیز اقداماتی شامل آرام‌سازی و ایمن‌سازی ترافیکی، روکش آسفالت معابر ساماندهی مادی‌های سیچان و پاچنار و آزادسازی گلوگاه‌ها در حال انجام است، همچنین مبلمان شهری از جمله نصب پاتوق‌ها، تندیس‌ها، دیوارنگاره‌ها، و نیمکت‌ها به زیباسازی و هویت‌بخشی محله‌ها کمک کرده است؛ این اقدامات با هدف بهبود کیفیت زندگی شهروندان، کاهش ترافیک و افزایش ایمنی و زیبایی محله‌ها اجرا شد.
ایمنا: به سرانه فضای سبز منطقه 5 و تأمین آب مورد نیاز برای آبیاری آن در شرایط سخت کنونی اشاره کنید .
کارگر : این منطقه با جمعیت 171,865 نفر دارای 5,874,228 مترمربع فضای سبز است؛ برای بهینه‌سازی مصرف آب در شرایط سخت کنونی، اقدامات گسترده‌ای همچون توسعه و ترمیم سیستم‌های آبیاری قطره‌ای در محله‌هایی نظیر سپاهان‌شهر، خیابان پاسداران، پارکینگ شهدا، بوستان نور و خیابان محتشم کاشانی انجام شد.
این پروژه‌ها شامل تعویض لوله‌های فرسوده، نصب سیستم‌های مدرن بابلر و قطره‌ای در مجموع 265610 متر مربع و با اعتبار بیش از 25 میلیارد تومان، همچنین اجرای خطوط انتقال پساب به‌طول 3٫5 کیلومتر از سی‌وسه‌پل تا پل وحید با اعتباری بالغ بر 20 میلیارد تومان است.
تصفیه‌خانه تکمیلی سپاهان‌شهر نیز با هزینه‌های قابل توجهی برای بهبود کیفیت پساب و کاهش آلودگی محیط‌زیست فعال است.
ایمنا: از بودجه و اعتبارات منطقه 5 در سال جاری بگویید و اینکه تاکنون چقدر از آن محقق شده است؛ بر اساس بودجه سال جاری چه تعداد پروژه شاخص، مهم منطقه‌ای و منطقه‌ای در دستور کار شهرداری قرار گرفته است؟
کارگر : در سال 1403 بودجه مصوب منطقه 5 شهرداری اصفهان 1,870 میلیارد تومان بوده که نسبت به سال گذشته رشد حدود 51 درصدی داشته است؛ این بودجه از دو بخش جاری و عمرانی تشکیل شده که سهم بودجه عمرانی هفت درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته است.
پس از اصلاح بودجه این رقم به 1,963 میلیارد تومان رسید و تاکنون از بودجه مصوب، 695 میلیارد تومان (معادل 37٫2 درصد) محقق شده است؛ در بخش عمرانی از 721 میلیارد تومان بودجه ناخالص، 102 میلیارد تومان (16 درصد) جذب شده و هم‌اکنون 52 پروژه فعال عمرانی در حال اجرا است.
پروژه‌های محله‌محور نیز با بودجه‌ای بالغ بر 43 میلیارد تومان در دستور کار قرار گرفت؛ این اقدامات نشان‌دهنده تلاش شهرداری برای بهبود زیرساخت‌ها و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان در منطقه 5 است؛ تاکنون 53 درصد درآمدهای نقدی و غیرنقدی منطقه محقق شده است.
ایمنا: چند درصد شهروندان این منطقه در بودجه‌ریزی مشارکتی شهرداری اصفهان مشارکت کردند و مهمترین نیازهای آنچه بوده است؟
کارگر : در بودجه‌ریزی مشارکتی شهرداری اصفهان 1373 رأی از منطقه 5 ثبت شد که نشان‌دهنده مشارکت 8 درصدی شهروندان این منطقه است؛ از این تعداد 72 درصد از پروژه‌های پیشنهادی منطقه 5 رضایت داشتند.
پارکینگ سه راه نظر، احداث باغ مشاهیر و احداث ادامه خیابان‌های توحید و کمکی ارتش مهمترین نیازهای شهروندان این منطقه بوده است.
ایمنا: در تماس‌های مردمی اشاره شده بود که در بلوار کشاورز اصفهان، حدفاصل میدان ارتش و سه‌راه سیمین، یک کارگاه واشرزنی در نزدیکی پل هوایی و بانک سپه فعالیت می‌کند و این کارگاه به‌دلیل صدای بالای دستگاه‌ها، موجب آزار ساکنان خانه‌های پشت کارگاه شده است؛ نتیجه پیگیری‌های منطقه برای رفع این مشکل چه بوده است؟
کارگر: وضعیت مشاغل در نزدیکی خیابان ارتش بیشتر جنبه تجاری دارد، اما بعضی از این مشاغل به‌ویژه یک مورد خاص، به‌دلیل شکایات متعدد، به‌عنوان مشاغل مزاحم شناخته شده است؛ این پرونده به کمیسیون ماده 55 قانون شهرداری‌ها ارجاع شده و در حال حاضر منتظر رأی کمیسیون است.
پس از ابلاغ رأی اقدامات اجرایی لازم طبق قانون انجام خواهد شد؛ شهرداری اصفهان موظف است با رعایت قوانین به رفع مشکلات مربوط به مشاغل مزاحم و ساماندهی اینگونه مسائل بپردازد؛ کمیسیون ماده 55 قانون شهرداری‌ها به‌ویژه بند 20 آن برای جلوگیری از ایجاد آلودگی و مزاحمت و حفظ آرامش و امنیت شهروندان، اقدامات لازم را پیش‌بینی کرده است؛ واحد کنترل و نظارت نیز پرونده را تشکیل و به کمیسیون ارسال کرد.
ایمنا: چه خبر خوشی برای شهروندان این منطقه دارید؟
کارگر: خبر خوش برای شهروندان منطقه 5 اصفهان، اجرای پروژه‌های مهمی است که کیفیت زندگی و محیط زیست آن‌ها را بهبود می‌بخشد؛ از جمله این پروژه‌ها می‌توان به احداث فضای سبز بیشه خزایی از پل مارنان تا پل وحید اشاره کرد که پس از 32 سال (از سال 1371 تا 1403) که قسمتی از پارک که آزادسازی نشده بود، آزادسازی شد.
این پروژه با اعتبار 300 میلیارد ریال شامل مسیرهای پیاده و دوچرخه، زمین بازی کودکان، زمین فوتبال و والیبال، سرویس بهداشتی، نمازخانه، زمین ورزش‌های طنابی، پاتوق اجتماعی، نغمه‌گاه و آب‌نمای تصادفی در مساحتی حدود 52000 مترمربع است،
مساحت آزادسازی 1338 متر مربع زمین بوده و 353 مترمربع نیز در حال توافق است؛ اجرای پارک در مساحتی حدود 52 هزار متر مربع و هزینه عمرانی 20 میلیارد تومان برآورد شده است.
ساماندهی و احداث پیاده روهای فضای سبز بیشه خزایی با مساحت 12000 متر مربع و احداث مسیر دوچرخه به مساحت 1000 متر مربع است؛ احداث فضای سبز سه‌راه نظر، تملک و بازگشایی گلوگاه‌های محله سیچان، تملک شنبه‌بازار (پارکینگ روباز) و احداث باغ مشاهیر از دیگر اقدامات شاخص است که در دست اجرا قرار دارد.
این پروژه‌ها نه‌تنها به زیباسازی و توسعه فضای سبز منطقه کمک می‌کند، بلکه امکانات تفریحی، ورزشی و اجتماعی مناسبی را برای شهروندان فراهم خواهد کرد.
کد خبر 831097

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/933549/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برگزاری نمایشگاه طلایه‌داران تولید در زنجان

ممنوعیت حضور تماشاگران زن در ورزشگاه‌های فوتبال اصفهان

تصادف محور اصفهان - نطنز 4 فوتی و مصدوم داشت

هوای پاک به اصفهان بازگشت/آخرین وضعیت شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌شنبه 2 بهمن 1403

اجرای فاز نخست طرح توسعه پارک باقوشخانه

فولاد مبارکه دومین شرکت برتر ایران در زمینه سودآوری، ارزش افزوده و ارزش بازار شد

پیش‌بینی 15 مگاوات تولید برق خورشیدی در کاشان

دامنه مثبت و منفی سه ادامه یابد

جدال حساس تیم‌های بالای جدول در لیگ برتر والیبال

لزوم همدلی و تلاش جهادی کارکنان برای بهبود شرایط ذوب‌آهن اصفهان

آتش‌سوزی در کارگاه 1300 متری تولید صفحات MDF

سند تحول بنیادین به دنبال تربیت تمام ساحتی دانش آموزان است

قیمت امروز آهن آلات – سه‌شنبه 2 بهمن‌ماه 1403/میلگرد در موج گرانی مجدد

«هُنر گمنامی» در حوزه هنری اصفهان برگزار می‌شود

تبادل دانش بین یونسکو و اصفهان

بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور در مدار تولید توسط فولادمبارکه اصفهان

او آدم هیچکس نیست

گرامیداشت هفته هوای پاک در کویر آران و بیدگل + فیلم

فولادینفو: گریدهای جدید در برنامه تولید فولاد مبارکه تا پایان سال 1403

زمان قطعی برق اصفهان امروز سه شنبه 2 بهمن (خاموشی برق)

شیاطین سرخ در تله گاندوها؛ پرسپولیس بدون آقا بالاسر در فولادشهر

نامه کنشگران محیط‌زیست به رئیس شورای شهر؛ توسعه اصفهان پرهزینه است بازنگری کنید

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

من چقدر گذشته ام!

اپلیکیشن Mail با قابلیت‌های جدید به مک و آیپد می‌آید

مراحل ساخت بازی Civilization 7 به پایان رسید

بازخوانی اسناد قدیمی؛ 9 نفر در نوکیا خطر آیفون را احساس کرده بودند!

ترامپ اجرای ممنوعیت تیک‌تاک را 75 روز به تعویق انداخت

سرمقاله ایران/ ایران و آمریکا از تعامل گزینشی خارج شوند

آقای مطهری! فریب جریان تحریف را درباره مذاکره نخورید

سرمقاله کیهان/ شکست آمریکا در توافق با حماس!؟

فرصت‌ داووس برای ایران

کیهان نوشت: فساد هنگفت کرسنت و هزینه گزاف حمایت از متهمان

در تهران با حقوق زیر 30 میلیون تومان نمی‌توان زندگی کرد

اینفوگرافی/ فواید جالب در آغوش‌گرفتن به بهانه روز جهانی آغوش

آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌ شنبه 2 بهمن + شاخص کیفی به تفکیک مناطق

برگزاری نمایشگاهی از آثار شاعر هندی فارسی‌گو

گلکسی A36 در پایگاه داده BIS رویت شد

سرمقاله هم میهن/ پرونده‌های باز

کیهان: وظیفه دولت حل مشکلات است نه تکرار آن

سرمقاله اعتماد/ نقد اندیشه سیاسی آقای مصباح- 9

ذوب آهن اصفهان – پرسپولیس تهران؛ کریم باقری به دنبال سومین برد لیگ برتری | پیش بازی

شرکت فولاد مبارکه در جمع برندگان جایزه جهانی MIKE قرار گرفت

داغ زاینده‌رود بر سینه نصف جهان

8.5 میلیارد دلار ضرر برای اقتصاد کشور

کمک بلاعوض 500 میلیون تومانی دولت و شهرداری برای خرید تاکسی‌های برقی

فیسبوک، ایکس و یوتیوب تلاش بیشتری برای مقابله با نفرت‌پراکنی انجام می‌دهند

آنباکس GeForce RTX 5090 FE انویدیا با بسته‌بندی دوستدار محیط‌زیست!

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انرژی و قیمت‌گذاری دولتی

آیا داووس در شرایط روی کار آمدن ترامپ، برای ایران یک فرصت است؟