اقدامات جهان تراز فولاد مبارکه در راستای هوای پاک
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - به گزارش میمتالز، به منظور توجه به این مقوله مهم و آگاهیبخشی در زمینه بهبود کیفیت هوا، از تاریخ 29 تا 03 بهمنماه هفته «هوای پاک» نامگذاری و در سال 1403 شعار «عزم ملی برای هوای پاک با انرژی تجدیدپذیر» برای آن تعیین شده است.
فلسفه وجودی شرکت فولاد مبارکه اصفهان «مسیر ماندگار برای خلق آیندهای بهتر» است و این شرکت بهعنوان یک کسبوکار پیشرو در اقتصاد کشور میکوشد با بهره بردن از همه منابع خود، از جمله تجارب پیشین کسبشده در مواجهه با چالشها، سرمایههای انسانی متخصص و فناوریهای نوین و اثربخش گامی در راستای محقق ساختن توسعه پایدار بردارد.
صیانت از محیط زیست یکی از ارزشهای بنیادین شرکت فولاد مبارکه است. بر همین اساس، در تمامی تصمیمات شرکت و در تکتک سطوح اجرایی آن توجه به محیط زیست مدنظر قرار میگیرد. توسعه پایدار نیازمند صیانت از محیط زیست است. این امر با چالشهای گوناگونی مواجه بوده و مستلزم تعریف استراتژیهای اثربخشی است که با اهداف اجرایی بهخوبی تعریف شده و با ارزیابیها و بهبودهای مستمر دنبال گردند.
در همین راستا، شرکت فولاد مبارکه برنامه پنج ساله اول ارتقای محیط زیست خود را دستیابی به محیط زیست پایدار در بازه زمانی 1401 تا 1405 تعیین کرده که اساس این برنامه، ارتقای عملکرد محیط زیست و اهداف اصلی آن به حداقل رساندن ردپای محیطزیستی شرکت است.
یکی از اهداف کلان محیطزیستی و توسعه پایدار کاهش انتشار آلاینده به هوا و کاهش انتشار دیاکسیدکربن است. در حوزه کنترل آلودگی هوا، از جمله کاهش انتشار گازهای گلخانهای و کاهش ردپای کربن و جلوگیری از انتشار گازهای آلاینده (NOX، SOX و CO) و همچنین انتشار ذرات گردوغبار، فولاد مبارکه اقدامات گستردهای انجام شده است.
مهمترین اقدامات فولاد مبارکه در سالهای اخیر برای مدیریت آلودگی هوا به شرح زیر است:
پروژه حذف یا کاهش غبار از سقف ناحیه فولادسازی با پیشرفت 67 درصدی و با هزینه بالغبر 1800 میلیارد تومان؛ نگهداری بهینه از فضای سبز 1600 هکتاری جهت صیانت از تنوع زیستی؛ نصب سیستم پایش آنلاین بر روی دودکشهای نواحی تولیدی فولاد (فاز اول) و همچنین پیگیری نصب فاز دوم آنلاین مانیتورینگ بر روی خروجیهای دودکشهای نواحی مختلف؛ راهاندازی سامانه اسکادای محیط زیست با هدف نظارت، کنترل و تجمیع اطلاعات اندازهگیریها در قالب یکی از پروژههای تحول دیجیتال؛ نصب دستگاه اندازهگیری شاخص کیفیت هوا (AQI) که کلیه پارامترهای مربوط به کیفیت هوای محیط را بهصورت مداوم پایش میکند (اندازهگیریها نشان میدهد میزان آلایندهها بسیار کمتر از حد استاندارد است، و این موضوع بیانگر عملکرد مناسب فولاد مبارکه در زمینه کنترل آلودگی هواست)؛ نصب ایستگاه هواشناسی در فولاد مبارکه و سنجش شاخصهای پارامترهای کیفیت هوا که اطلاعات آن بهصورت برخط در سامانه www.hse.msc.ir قرار میگیرد و به ایستگاههای ملی و بینالمللی نیز ارسال میشود (اطلاعات این سیستم در صدور مجوز کار در ارتفاع از نگاه ایمنی و فرایندی، استفاده در طراحیها و ساختوسازهای مهندسی، تعیین باد غالب در منطقه و... کاربرد دارد)؛ استفاده از مکندههای صنعتی ثابت و متحرک برای جمعآوری و کاهش انتشار غبار؛ ساخت واحد تبدیل پودر آهک به بریکت جهت انتقال به فولادسازی با رویکرد اقتصاد چرخشی؛ مطالعه جامع انتشار و مدلسازی آلودگی هوا و ایجاد سیستم پیشبینی کیفیت هوا برای شرکت فولاد مبارکه؛ ردیابی ردپای کربن؛ مشارکت در گزارشدهی و پایش میزان انتشار گازهای گلخانهای. یکی از چالشهای بزرگ پیش روی جوامع بشری به طور عام و صنایع فولادی به طور خاص، تغییرات اقلیمی است. صنایع فولادی برای اینکه بتوانند سهم بالقوه خود را در اهداف توافق پاریس پیگیری کنند، باید عملکرد کربن خود را به طور قابلاعتمادی اندازهگیری کنند.
بدین منظور اولین گام برای مدیریت انتشار کربن (CO2)، گردآوری دادهها و سپس تجزیهوتحلیل آنها برای ردیابی عملکرد صنعت است. به همین منظور از سال 2009 تاکنون شرکت فولاد مبارکه (به همراه مجتمع فولاد سبا) دادههای خود در این زمینه را در سامانه Data Collection System در وبسایت انجمن جهانی فولاد (www.worldsteel.org) ارائه میدهد تا بتواند بر اساس تحلیلهای صورتگرفته مدیریت کربن را در سایتهای عملیاتی مختلف خود انجام دهد.
در زمینه پایش کاهش انتشار کربن و سایر گازهای گلخانهای پروژه تولید بخار فوق داغ (سوپرهیت) با بازیافت انرژی از دودکش نیروگاه گازی جهت استفاده در نیروگاه بخار اجرا شد که قابلیت کاهش سالانه حداقل 120 هزار تن دیاکسید کربن را داراست. همچنین، در این زمینه میتوان به احداث نیروگاه سیکل ترکیبی 914 مگاواتی کلاس F اشاره کرد که از نتایج اجرای آن میتوان کاهش مصرف 99.7 درصدی آب و 40 درصدی گاز نسبت به نیروگاههای فعلی را نام برد. علاوه بر این، نیروگاه خورشیدی 600 مگاواتی و نیروگاه بادی 200 مگاواتی در شرکت فولاد مبارکه میتواند در آینده بهصورت مستقیم و غیرمستقیم، تأثیر قابل توجهی در کاهش میزان انتشار گازهای گلخانهای بگذارد. برگزاری دورههای آموزشی جهت مدیریت کربن در شرکت و بررسی راهکارهای کاربردی جهت کاهش انتشار گازهای گلخانهای نیز از دیگر اقدامات انجامشده است. مشارکت در تهیه و محاسبه میزان انتشار گازهای گلخانهای سازمان بر اساس استاندارد ایزو 14064 و محاسبه و ارزیابی ردپای کربن در چرخه عمر تولید فولاد خام براساس استاندارد ایزو 14067 نیز از جمله اقداماتی است که در این زمینه صورت گرفته است.
روند کاهشی شدت انتشار CO2 در شرکت فولاد مبارکه و فولاد سبا: نیروگاه 600 مگاواتی خورشیدی
منبع: فولاد مبارکه اصفهان
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/932662/