کاربران ایرانی گرفتار محدودیتهای داخلی و خارجی / دلیل افت کیفیت اینترنت مشخص نیست
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - به گزارش ، رویکار آمدن دولت جدید روزنه امیدی برای کاربران فضای مجازی به وجود آورد تا شاید از محدودیتهای چندین ساله اینترنت هرچند به مقدار کم، رهایی یابند.
به تازگی هم دو پلتفرم اینترنتی با تلاشهای دولت مسعود پزشکیان رفع فیلتر شد؛ اما همچنان مشکلات سرعت اینترنت پابرجا هستند.
به گفته مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت؛ تجهیزات فیلترینگ، استفاده از فیلترشکنها و ایجاد آلودگی در شبکه، محدودیتهای اعمال شده بر بستر اینترنت، بلاک شدن آی.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
پی ایران به دلیل حملات Ddos و تحریم از جمله مواردی است که منجر به آسیب به کیفیت اینترنت شده است.
توسعه اینترنت نسل سوم و چهارم سال 93 در کشور آغاز شد و ما در مدت زمان کوتاهی شاهد گسترش پوشش این فناوری در کشور بودیم و حتی جادههای کشور نیز زیر پوشش قرار گرفتند.
مدتی بعد رشد ترافیک شدت گرفت. از سال 95 تا سه سال بعد رشد خوبی را تجربه کردیم و زمانی که ترافیک مصرفی کشور را پایش میکردیم حدودا سالیانه رشد 70 درصدی را داشتیم. سال 98 نیز با شیوع کرونا این رشد سرعت گرفت.
صنایع دنیا در حال حرکت به سمت تحول هستند اما ما در این حوزه بسیار عقب ماندهایم و زیرساختهای ما به روزرسانی نشده است. ما در بخش ارتباطات ثابت اصلا وضعیت مناسبی نداریم.
رسانهها دلیل کیفیت پایین اینترنت را تجهیزات فیلترینگ میدانند. نه اینکه این تجهیزات بیتاثیر باشند اما عوارض جانبی آن بیشتر تاثیرگذار بوده و باعث شده بخش قابل توجهی از کاربران از فیلترشکنها استفاده کنند و روشن بودن این ابزار باعث کندی و اختلال در برخی از سایتها میشود چرا که برخی از سایتهای داخلی به درخواست دستگاه یا نهادهای نظارتی با فیلترشکن قابل دسترسی نیستند.
موضوع دیگر آلودگی شدیدی است که به این واسطه ایجاد شده و در پایشهای ما مشخص است که اوضاع آلودگی چقدر شدید است. پایش لحظهای نشان میدهد روز گذشته 11 هزار و 745 حمله از داخل ایران به خارج از ایران داشتیم و امروز تا کنون 6 هزار و 428 حمله داشتیم که لحظهای هر حال پایش است. حملات از خارج به داخل کشور امروز 137 حمله بوده است.
حجم حملاتی که از داخل کشور به خارج صورت میگیرد، به دلیل آلودگی شدیدی است که به دلیل نصب فیلترشکنهای غیر امن روی گوشیهای همراه، لپتاپ و کامیپوترهایی وجود دارد. این دستگاهها آلوده هستند و ناخواسته به سمت مقاصد خارجی، ترافیک تولید میشود. 70 درصد ترافیک مصرفی کشور بر بستر موبایلها اتفاق میافتد و اپراتورها مجبور هستند هر بایتی که از شبکه موبایل عبور میکند را بشمارند و برخی از کاربران شکایتی داشته باشند که بستههای آنها ناخواسته مصرف میشود.
همچنین بخوانید اختصاص یک تیم تخصصی برای بررسی کیفیت اینترنت این حجم از حملات باعث شده برخی از آیپیهای ایران در بلکلیست قرار بگیرد و تعداد زیادی از درخواستهایی که از ایران به سمت دامنههای خارجی میرود، به دلیل آلودگی که وجود دارد در سطح شبکه بلاک شود. البته به آنها حق میدهم که بخواهند این حجم از آلودگی را نپذیرند.
به این اختلالات اگر اختلال تحریم را نیز اضافه کنیم وضعیت بدتر میشود. پایش لحظهای 100 هزار دامنه پربازدید دنیا حکایت از این دارد که 16 هزار و 239 دامنه در 24 ساعت گذشته به دلیل آلودگی و تحریم از سمت کشورهای خارجی بلاک شده است که 17 درصد کل دامنههای خارجی پربازدید دنیا را شامل میشود که به این شکل از دسترس کاربران ایرانی خارج میشود.
اگر به این آمار، محدودیتهای داخلی نیز اضافه شود تقریبا میتوان گفت دسترسی به 30 درصد دامنههای خارجی برای کاربران ایرانی امکانپذیر نیست. یعنی اگر یک ایرانی با اینترنت فیبرنوری و سرعت خوب به اینترنت متصل شود نیز 30 درصد از دامنههای خارجی را در دسترس ندارد.
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/928736/