تولیدکنندگان لوله های فولادی دست به دامن فولاد مبارکه
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - به گزارش ، وضعیت عجیب و غریبی داریم. در حالی که از شمال و جنوب در محاصره دریا قرار گرفته ایم، از خشکسالی و کمبود آب رنج می بریم. در حالی که عربستان، امارات، قطر و بسیاری کشورهای دیگر با شیرین کردن آب دریا نه تنها نیاز آب آشامیدنی خود را تامین می کنند بلکه به کشاورزی روی آورده اند، با وجود 8500 کیلومتر ساحل و کمربند آبی در شمال و جنوب، نگران تامین آب شرب مردم هستیم.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در حالی که اولین ذخایر گازی جهان را داریم، با قطعی گاز در کشور رو به رو می شویم و برای تبدیل گاز به محصولات پتروشیمی از بسیاری کشورها عقب هستیم. در حالی که سومین کشور دارنده نفت هستیم، بعد از گذشت 100 سال، هنوز خام فروشی می کنیم و برای فروش نفت باید التماس کنیم، در صورتی که اگر صنایع پایین دستی را به موقع ایجاد کرده بودیم، هیچ مشکلی نداشتیم. و البته از این دست مشکلات بسیار داریم.
بی توجهی های سالیانه
پس از گذشت مدتها، تصمیم به شیرین کردن آب گرفتیم تا چالش کمبود آب را جبران کنیم. پس از گذشت مدتها، احداث پتروشیمی ها را با قوت و قدرت دنبال می کنیم. خط لوله انتقال نفت از گوره به جاسک را انجام دادیم تا نگران بحران تنگه خلیج فارس نباشیم. اما این تصمیمات بدین سادگی گرفته نمی شود و به گزینه های بسیاری نیاز دارد که لوله از مهمترین آنهاست. از هنگامی که تصمیم گرفتیم حوزه آب، نفت و گاز را مدیریت کنیم، بدلیل آنکه پشتوانه و برنامه ریزی نداشتیم، لوله های انتقال را مطابق سالهای گذشته از خارج وارد می کردیم تا آنکه تحریم ها دست مافیای واردات را کوتاه کرد و تولید لوله در داخل با قوت دنبال شد.
نیاز به ورق با آلیاژ های خاص
برای تولید لوله، به ورق هایی با آلیاژ خاص نیاز داشتیم که باز هم به آغوش مافیای واردات رفتیم. اما این روند زیاد طول نکشید و با توانمندی فولادسازی های داخلی، توانستیم این نیاز را تامین کنیم. البته تولید این ورق ها کار آسانی نبود و به تخصص و تعهد زیادی نیاز داشت، رویکردی که در فولاد مبارکه اصفهان بخوبی وجود داشت و دارد. فولاد مبارکه به تنهایی نیاز بخش بزرگی از ورق کارخانه های لوله سازی را تامین کرد و کار بجایی رسید که از واردات بی نیاز شدیم.
ناهماهنگی آزار دهنده
مدیریت کشور مانند داستان قیر در جهنم است و هرگز همه چیز بدون چالش کنار یکدیگر قرار نمی گیرد. برای اثبات این ادعا، کافی است به نشست هماندیشی مدیران فولاد مبارکه با انجمن تولیدکنندگان لولههای فولادی و پوشش خطوط انتقال توجه کنیم. رییس هیاتمدیره انجمن تولیدکنندگان لولههای فولادی و پوشش خطوط انتقال در این نشست به طرح دغدغههای اعضای انجمن پرداخت و در خصوص روش تخصیص سهمیه از سامانه بهین یاب و متناسب نبودن تخصیص سهمیه و استفاده از ظرفیت های موجود در شرکتهای لولهساز انتقاد کرد. ولی الله مهابادی خواستار ایجاد شرایط برای خرید به صورت اعتبار اسنادی بلند مدت برای اعضای این انجمن شد. همچنین تولیدکنندگان لولههای فولادی و پوشش خطوط انتقال، دیدگاهها و دغدغههای خود از جمله مطالباتشان از پروژههای ملی انتقال آب و عدم تناسب توزیع مواد اولیه در سامانه بهین یاب را مطرح کردند.
همچنین بخوانید قیام فولاد مبارکه علیه قطعی گاز و برق طرح مشکلات
بسیار جای تاسف و تعجب دارد که انجمن تولیدکنندگان لولههای فولادی و پوشش خطوط انتقال به جای آنکه مشکلات را از مبادی وزارتخانه های صمت، نیرو، نفت و سازمان برنامه و بودجه پیگیری کند، دست به دامن فولاد مبارکه شده است. به نظر می رسد که انجمن از همه جا ناامید، بسراغ فولاد مبارکه آمده تا مشکلات را از اینجا مدیریت کند.
منافع ملی در اولویت
البته فولاد مبارکه مانند همیشه منافع ملی را در نظر گرفته و به انجمن قول همکاری داده به نوعی که محمدیاسر طیب نیا بر عزم جدی و آمادگی کامل فولاد مبارکه در تامین حداکثری نیاز پروژههای ملی انتقال آب، نفت و گاز تاکید کرد و گفت: این امر میتواند در زنجیره تولید لولههای فولادی، دغدغه تامین مواد اولیه مورد نیاز لولهسازان را برطرف کند و منجر به رونق بخشی و رشد و شکوفایی این صنعت باشد.
نگاه دو سویه
مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: انجام پروژههای ملی انتقال آب علاوه بر کمک به تامین آب شرب مناطق مرکزی و کویری کشور، میتواند کمک بسزایی در پایداری صنایع پایین دستی فولاد مبارکه و همچنین ایجاد اشتغال و فرصتهای شغلی جدید و حفظ اشتغال موجود باشد.طیب نیا با اشاره به انجام پروژههای مشترک قبلی با همکاری انجمن تولیدکنندگان لولههای فولادی و پوشش خطوط انتقال گفت: امیدواریم در آینده نیز با تخصیص اعتبارات مناسب و تزریق منابع مالی مورد نیاز، شاهد استفاده حداکثری از این ظرفیتهای کمی و کیفی در ایجاد خطوط انتقال باشیم.
تامین ورق پروژه ها
در ادامه معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه سال 1402 سال بسیار خوبی برای فعال شدن پروژههای انتقال آب دریا به مناطق مرکزی و پروژههای انتقال آب منطقهای بود گفت: این اتفاق با همکاری و همراهی فولاد مبارکه در تامین ورق این پروژهها افتاد و خوشبختانه اجرای این طرحها در سال گذشته با سرعت خوبی انجام شد. رضا حیدری با بیان اینکه در سال 1403 به دلیل محدودیتهایی که در بخش تامین مالی و مشکلات بانکی ایجاد شد، سرعت این پروژهها مقداری کاهش یافت افزود: با وجود اینکه شرکت فولاد مبارکه از ابتدای سال جاری همواره آمادگی خود را برای تامین نیاز ورقهای فولادی مورد نیاز پروژههای انتقال آب اعلام میکرد، بتازگی شرکت های لوله ساز به لحاظ مطالباتی که از پروژههای انتقال آب دارند، دغدغههایی را مطرح کردند.
رایزنی با وزارتخانه ها
معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه با اشاره به اینکه دغدغهها در این نشست با حضور مدیرعامل و رییس هیات مدیره فولاد مبارکه مطرح شد گفت: در این نشست مقرر شد در جلسات مشترک با وزارتخانه های صمت و نیرو، مشکلات شرکتهای لولهساز مطرح شود و تا حصول نتیجه و دستیابی به راهکارهای موثر، پیگیریهای لازم صورت گیرد.حیدری افزود: امیدواریم شرایطی ایجاد شود که شرکتهای تولیدکنندگان لولههای فولادی و پوشش خطوط انتقال آب بتوانند از تمام ظرفیت خود در تولید لوله برای انجام پروژههای انتقال سیالات از جمله خطوط آب، گاز و… استفاده کنند.
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/928720/