بزرگنمايي:
پیام سپاهان - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مرتضیخبازیانزاده| معاون راهبردی رییسجمهور اطلاع داده که قرار است برنامهای برای تبیین جنبههای وفاق برگزار شود تا پس از شنیده پیشنهادهای صاحبنظران چراغ گفتوگو درباره وفاق را برافروزد.
خبر خوبی است و این خبر خوب، در روزی منتشر شده که مجلس برای استیضاح دو وزیر دورخیز کرده است. این اتفاق در شرایطی رقم میخورد که در طول چند ماه گذشته همواره این نقد به دولت وارد میشد که هیچ توصیف و توضیحی درباره وفاق مورد نظرش ارائه نمیدهد. وفاقی که از سوی دولت مطرح میشد، چنین به ذهن متبادر میکرد که منظور از طرح آن قرار گرفتن همه جناحهای سیاسی زیر چتر دولت برای غلبه بر مشکلات است. در همان حد البته قابل قبول میتوانست باشد اگر تنها اگر از سوی طرف مقابل هم با همان لحن و ادبیات از وفاق سخن گفته میشد. اما وفاقی که از سوی جناح مقابل و نه تندروها، مطرح میشد، حالت سیالتر و انعطافپذیرتری داشته است و سابقه همین چند ماه نشان میدهد که منظور جناح مقابل از وفاق، نه صددرصدی که در حدود پنجاه درصد بوده و جناح مقابل پنجاه درصد را برای خودش نگه داشته و حاضر نشد تمامقد زیر علم وفاق قرار بگیرد. نشان به آن نشان که یکی از مهمترین چهرههایی که میتوانست نقش مهمی در وفاق ایفا کند، در بزنگاههای حساس تغییر رای داد و از دولت فاصله گرفت. تندروها داستان دیگری دارند و رفتار آنها در این چند ماه چنان بوده که احتمالا پایگاه رای دولت این سوال را مطرح خواهد کرد که به راستی رییسجمهور میخواهد با همین تندروها وفاق کند؟ زمانی که تمام تیم اقتصادی دولت تحت فشار قرار گرفته، یکی از چهرههای موثر دولت قبل مدعی شده که میتوان قیمت دلار را تا 20 هزار تومان پایین آورد. کاری نداریم که همین شخص در دولت قبل در کار بود و نتوانست ذرهای از قیمت دلار کم کند. حالا حرف این است که اگر نتیجه برگزاری چنین نشستهایی روشن شدن ابهامات باشد، خیلی هم خوب است. آن وقت بهتر میتوان افراد را در جایگاهها با اظهار نظرهایشان سنجید و متوجه شد که چه کسی بر مدار وفاق قرار میگیرد و باقی میماند و چه کسی در میانه از مسیر وفاق خارج میشود و چه گروههایی هم با تمام توان در مقابل وفاق میایستند. اگر این ابهامات برطرف شود احتمالا میتوان به روشی دست یافت تا دولت به شکل معین و روشنتری با این دو گروه محاجه کند.
یک نگرانی
این روزها حساسیتها در باره آقای ظریف به حدی بالا رفته که این نگرانی وجود دارد که آن ده بیست موتور سواری که برای ابراز مخالفت با برداشتن فیلترینگ از واتساپ و گوگلپلی، اعتراض موتوری کردند، بیایند با موتورهایشان در اطراف محل برگزاری نشست گفتگو درباره وفاق شعار بدهند. جالب خواهد بود اگر برخی از مدعوین با آن ده پانزده موتورسوار همدل باشند. آن وقت میشود رفتار آنها را زیر ذره بین برد و دید در بزنگاههای پرتنش چه رفتاری از خود نشان میدهند.
برگزاری نشست وفاق
محمدجواد ظریف نوشت: تو مگه همه به چند اند و ز صلح من چه آید/ تو یکی نهای هزاری، تو چراغ خود برافروز/ این روزها معنا و لوازم وفاق خود موضوع بحث و چالش شده است. از این رو برآن شدیم که به جای همایش پرهزینه تشریفاتی و ملالآور در روز پنجشبنه 20 دیماه پس از بیانات آغازین ریاست محترم جمهوری در ده میزگرد گفتوگویی با حضور صاحب نظرانی با دیدگاههای مختلف، چراغ گفتوگوی جمعی را درباره وفاق برافروزیم. بنا داریم برای ایران و بالندگی کشور با یاری متخصصان و مشارکت عمومی اقتضائات برنامه سیاسی اجتماعی وفاق ملی را جهت مسئله شناسی و یافتن راه حل برای مشکلات مردم و کشور بررسی کنیم. پیش نیاز وفاق گفتوگو و پیش نیاز گفتوگو شنیدن است. از این رو در طول روز در کنار شما شنونده دیدگاههای اندیشمندان در میزگردها و دغدغهها و پرسشهای حاضران خواهم بود. از همکاران دولت هم دعوت کردهایم تا آنها را نیز در جمع شنوندگان ببینیم. در آخرین بخش برنامه در میزگردی با چند تن از اندیشمندان و مدیران دریافتهای خود از گفتوگوهای روز را به بحث خواهم گذاشت. امیدواریم با شنیدن گفتوگو و مشارکت بیشتر برای کشف و حل مسائل مشترک و فوری راه یابی کنیم. این گفتوگو آغاز راه است و با گردهماییهای مقاله محور در دانشگاههای کشور و گفتوگوهای جمعی ادامه خواهد یافت.
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/927929/