فولاد مبارکه و تحقق پروژه کربن صفر/ توسعه پایدار در مبارکه در راستای حفظ محیط زیست
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - به گزارش میمتالز، صنعت فولاد ایران در سالهای اخیر عمده توسعه خود را به واسطه توسعه در شرکت فولاد مبارکه و همچنین شرکتهای زیرمجموعه آن رقم زده است. این توسعه صنعتی منجر به توسعه اقتصادی و افزایش صادرات غیرنفتی شده است تا بتواند شعار معدن به جای نفت را محقق کرده و در کنار بهرهبرداری است از ذخایر موجود به سمت توسعه صنعتی گام بردارد.
فولاد مبارکه همان طور که اشاره شد باید بازیگر اصلی این سناریو دانست که در ده سال اخیر با توسعه سبد محصولات خود علاوه بر تامین محصولات استراتژیک همچون ورق گرم، توانسته در بازارهای صادراتی حتی در شرایط تحریمی ارزآوری خوبی برای کشور به همراه داشته باشد.
در این میان فولاد مبارکه یک استراتژی بسیار مهمی را دنبال میکند و آن توسعه پایدار است. در همین راستا، برنامههای متعددی برای کاهش اثراث زیستمحیطی، ارتقای مسوولیتهای اجتماعی و بهبود عملکرد اقتصادی در میان برنامههای تولیدی این مجموعه قرار گرفته است. یکی از مهمترین برنامههای فولاد مبارکه در راستای تحقق توسعه پایدار در حوزه محیط زیست است که در دو بعد کاهش آلایندگیها در بخشهایی همچون آب و هوا و همچنین تولید فولاد سبز در دستور کار قرار میگیرد. این برنامهها گاها در قالب اقدامات حوزه مسوولیتهای اجتماعی نیز مورد اجرا و بررسی قرار میگیرد.
این در حالی است که صنعت فولاد در جهان به سمت تولید فولاد سبز در حرکت است و حال باید مبارکه نیز خود را با این تغییرات همراه کند.
در حوزه محیط زیست پروژههای مختلفی در دستور کار فولاد مبارکه قرار دارد که هر کدام میتواند دستاوردی مهم برای یک شرکت فولادی باشد. در روزهای اخیر نیز با توجه به شرایط هوایی در پاییز و زمستان و همچنین پدیده وارونگی هوا برخی اقدامات فولاد مبارکه رنگ و بویی جدیتر به خود گرفته است. به نحوی که گزارشات بازدید مدیریت بحران استانداری اصفهان حاکی از آن است که گزارشهای منتشر شده با آنچه که بازدید شد مطابقت داشته است.
در اختیار داشتن 3 ایستگاه اندازهگیری شاخص آلودگی در این مجموعه که بر روی تمام دودکشها قرار دارد ناشی از توجه ویژه فولاد مبارکه در کنترل آلایندگی است. در واقع نظارت حضوری بر موضوع محیط زیست باعث شده تا مبارکه امروز مجموعهای هم راستا با شاخصهای محیطزیستی باشد. این موضوع را میتوان گامی فرهنگی و اجتماعی تلقی کرد. زیرا فولاد مبارکه در حال تغییر فرهنگی است که صنایع به ویژه صنایع فولادی را مسبب ایجاد آلایندگی در محیط زیست میداند. از سویی دیگر، با انجام این اقدامات تلاش میکند تا در حوزه اجتماعی نیز به بهبود شرایط زیستمحیطی کمک کند.
اما اقدامات فولاد مبارکه در حوزه محیط زیست و تولید فولاد سبز به کنترل آلایندگیهای هوا ختم نمیشود. احداث نیروگاه خورشیدی آن هم در مقیاس جهانی گام مهم دیگری است که میتواند به عنوان الگو در دیگر مجموعههای فولادی کشور مورد استفاده قرار بگیرد.
این نیروگاه 600 مگاواتی که در کلاس جهانی و بیستوپنجمین نیروگاه دنیا محسوب میشود، برای اولین بار است که در کشور ایجاد شده و میتواند شروعی برای تولید انرژیهای پاک و تجدیدپذیر باشد. از سویی دیگر، این اقدام زیستمحیطی میتواند گامی در راستای حل بحران انرژی باشد که سال به سال در حال عمیقتر شدن بوده و امروز دیگر به ابر بحرانی تبدیل شده که رهایی از آن چندان کار آسانی نخواهد بود. همچنین این پروژه به کاهش انتشار گازهای گلخانهای کمک خواهد کرد و فولاد مبارکه را یک گام به تولید فولاد سبز و توسعه صادرات به اروپا نزدیکتر خواهد کرد.
فراموش نکنیم هدفگذاری جهانی کاهش 30 درصدی کربن تا سال 2030 و حذف کامل کربن تا 2050 است. به همین دلیل فولاد مبارکه باید خود را با این هدفگذاری همراه کرده و با اجرای برنامههای مختلفی چه در خط تولید و چه استفاده از حوزههای دیگر مانند استفاده از انرژی پاک این امر را محقق کند.
از سویی دیگر استفاده از هیدروژن در مرحله احیا و همچنین کاهش وزن محصولات تولیدی راهکارهای دیگری است که بر کاهش میزان کربن این مجموعه تاثیر داشته و تولید فولاد سبز در فولاد مبارکه را به مرحله تحقق میرساند.
موضوعی که میتواند مهر تایید بر تحقق این موضوعات و برنامهها باشد، نگاه فولاد مبارکه است که نگاهی فرامجموعهای بوده و تنها خود را یک فولادساز نمیبیند. این موضوع کمک میکند تا تصمیماتی بهروز و در راستای تغییرات جهانی در این مجموعه اتخاذ و اجرایی شود.
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/926960/