نخبگان شهر در باشگاه «شهراندیش» تصمیمساز میشوند
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - رئیس اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان گفت: باشگاه «شهراندیش» به نخبگان شهری فرصت میدهد تا با مشارکت فعال در فرایند تصمیمسازی، راهکارهای نوآورانهای برای بهبود وضعیت شهری ارائه دهند.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، امیرحسین شریعتی امروز _پنجشنبه سیزدهم دی_ در یازدهمین نشست مشورتی شهراندیشان بهمنظور بررسی راهکارهای ارتقای فرهنگ موتور سیکلتسواران در سطح معابر شهری اظهار کرد: «باشگاه شهراندیش» یک اجتماع نخبگانی و خبرگانی است؛ هنگامی که میخواهیم ایدههای مردم را جذب کنیم، به رویدادهایی نظیر «ایده کابینها» و «بذر ایده» میپردازیم که در آن، حدود 15 هزار نفر از کارکنان شهرداری اصفهان مشارکت دارند.
وی افزود: باشگاه شهراندیشان اصفهان بهعنوان یک اتاق فکر بزرگ شهری عمل میکند؛ این نشست بخشی از سلسله نشستهای شهراندیشی است و افرادی که در اینجا حضور پیدا کردند، دغدغهای ویژه برای مسائل شهری اصفهان دارند.
رئیس اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان گفت: باشگاه شهراندیشان بر اساس شبکهای از موضوعات شهری و راهکارهایی برای مسائل شهری شکل گرفته است؛ هسته نخست این باشگاه از سال 1400 آغاز شد و پس از تدوین آئیننامهها از مهر 1401 تا مهر 1402 فعالیتهای اجرایی آن بهطور رسمی آغاز شد.
شریعتی ادامه داد: هدف اصلی باشگاه این است که افراد در اینجا جمع شوند و به تصمیمسازی و تصمیمگیری کمک کنند، همچنین هدف دیگر آن ایجاد شبکهای عمومی و تخصصی برای مدیریت شهری است.
وی بیان کرد: محتوایی که در این جلسات تولید میشود، باید برای مردم و نخبگان مفید باشد؛ این تلسکوپ به وضوح حکمرانی مشارکتی را نشان میدهد.
رئیس اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان عنوان کرد: دو روش اصلی مشارکت در حکمرانی وجود دارد که روش نخست «دادهمبنای مشارکت» است که در آن تصمیمگیرندگان بر اساس دادهها و اطلاعات موجود تصمیم میگیرند؛ در این رویکرد افراد همچون مدیران شهری یا پلیس راهور اطلاعات را جمعآوری و برای حل مسائل اقدام میکنند و در روش دوم، مشارکت بهصورت فعالتر و در سطوح مختلف صورت میگیرد.
شریعتی با اشاره به اینکه در این روش ابتدا «شهروند خوب» تعریف میشود، اضافه کرد: شهروند خوب بهعنوان فردی شناخته میشود که مسئولیتهای خود همچون پرداخت عوارض، گذاشتن به موقع زبالهها درب منزل و رعایت قوانین را به درستی انجام میدهد؛ پس از آن «شهربان» نقش خود را ایفا میکند که به شناسایی مشکلات شهری و اعلام آنها میپردازد.
وی با اشاره به سطح بالاتر یعنی «شهراندیش» گفت: شهراندیش به کسانی گفته میشود که علاوه بر شناسایی مشکلات شهری، در تلاش برای پیدا کردن راهکارهای مناسب هستند و از طریق گفتوگو، ارائه پیشنهادات و همکاری با مدیران شهری، سعی دارند تا به بهبود وضعیت شهر کمک کنند؛ این گروه میتوانند شهروندان آگاه و نخبگان در موضوعات خاص باشند که در رویدادها و نشستهای مختلف شهراندیشی مشارکت میکنند.
رئیس اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان با بیان اینکه سطح بالاتر از شهراندیش، «شهر یار» است، گفت: شهریار به کسی گفته میشود که پس از شناسایی مشکلات، نهتنها آنها را اعلام میکنند، بلکه برای رفع آنها راهکارهای عملی نیز پیشنهاد میدهند؛ در این سطح، افراد از طریق مشارکتهای فعال و پیشنهادات اجرایی به مدیران شهری و دیگر مسئولان کمک میکنند تا راهکارهای مؤثری برای مسائل مختلف شهری پیدا کنند.
شریعتی به اشاره به بالاترین سطح یعنی «شهر دار» بیان کرد: شهر دار بهعنوان مسئول اجرایی شهر، مشکلات را مشاهده میکند و برای رفع آنها بهدنبال راهکارهای عملی میگردد؛ شهردار باید خود بهدنبال اجرای این راهکارها باشد و آنها را در سطح گستردهای در شهر به اجرا درآورد.
وی گفت: این سطوح مختلف مشارکت، از «شهروند خوب» که مسئولیتهای خود را انجام میدهد، تا «شهردار» که مسئول اجرای ایدهها است، یک روند سلسلهمراتبی در حکمرانی شهری ایجاد میکند که موجب میشود تمام افراد در هر سطحی از جامعه نقشی فعال در تصمیمسازی و تصمیمگیری شهری ایفا کنند.
رئیس اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان تصریح کرد: باشگاه شهراندیش در قالب کارگروهها و کمیتههای مختلف به فعالیت خود ادامه میدهد؛ ما تاکنون رویدادهایی را برگزار کردهایم که در آنها مسائل مختلفی از جمله وضعیت محیط زیست، حملونقل، خدمات گردشگری و آلودگی هوا بررسی شده است، همچنین موضوعاتی نظیر پیادهروسازی، کیفیت معابر و برنامهریزیهای شهری در این رویدادها مورد توجه قرار گرفت.
شریعتی گفت: پروژههای پژوهشی نیز انجام شده است که شامل تحلیل پهنهبندی حریم شهر اصفهان و تعیین نظامهای مختلف برای خدمات اجتماعی همچون سالمندان بوده است؛ از سوی دیگر شبکهسازی در سطح باشگاه از طریق همکاری با دانشگاهها، حضور در نمایشگاهها و برگزاری نشستهای مختلف همچون نشستهای شهراندیشی انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: یکی از ابتکارات اخیر ما برگزاری رویدادی به نام «شهر جو» بود که ترکیبی از شهرداری و دانشجو است؛ در این رویداد دانشجویان نخبه در فرایندی گزینش شدند و آموزشهایی در زمینههای مختلف دریافت کردند؛ هدف از این برنامه ایجاد ارتباط میان جوانان و نخبگان شهری و فعالان شهرداری بود تا آنها بتوانند در حل مسائل شهری نقشآفرینی کنند.
رئیس اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان گفت: باشگاه شهراندیش یک ساختار منظومهای دارد که در آن، کارگروهها و کمیتههای مختلف برای بررسی مسائل خاص شهری فعالیت میکنند؛ در این راستا تاکنون کارگروههایی در زمینههای مختلف از جمله حملونقل، ترافیک، حکمرانی، برنامهریزی، خدمات شهری، فرهنگی، اجتماعی و محیط زیست شکل گرفته است و هر یک از این کارگروهها مسئولیتهای خاص خود را دارند و با برگزاری جلسات هفتگی، به حل مسائل شهری میپردازند.
کد خبر 825654
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/926884/