آلودگی هوا نفس کاشان را به شماره انداخت
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - این روزها هوای آلوده کاشان مشکلاتی را برای شهروندان به وجود آورده و موجب گلایه آنان شده است. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، آلودگی هوا در این روزها یکی از معضلات این روزهای کاشان است، به نحوی که در برخی از ایام این آلودگی در منطقه کاشان از برخی کلانشهرهای کشور نظیر تهران و اصفهان نیز بالاتر بوده است.
این شرایط باعث میشود تا گروههای حساس به ویژه کودکان، سالمندان، مادران باردار، افراد دارای بیماری زمینهای و سایر افراد در این گروه با مشکلاتی روبهرو شوند و دغدغههایی را برای آنان به دنبال داشته باشد.
اگر چه باید برای مشکل آلودگی در شهرستان کاشان راهکار اساسی پیشبینی و اجرا شود، اما میتوان با اقداماتی از آسیب رساندن به گروههای حساس جلوگیری شود و یکی از این گروهها دانشآموزان در مقاطع مختلف تحصیلی هستند.
این موضوع متاسفانه با وجود تعطیلی مقاطع تحصیلی شهرهای اطراف شهرستان کاشان، اما در کاشان اجرا نمیشود و این موضوع گلایههایی را برای والدین دانشآموزان به وجود آورده است به نحوی که معتقد هستند شرایط هوا به گونهای است که دانشآموزان به خاطر آلودگی هوا اگر به مدرسه نروند، بهتر است.
دیگر شهروندان کاشانی نیز از این آلودگی هوا گلایه دارند؛ یکی از شهروندان کاشانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، با بیان اینکه 60 سال است که در کاشان زندگی میکند، اظهار داشت: تا به حال همچنین آلودگی را در کاشان در 60 سال گذشته ندیده بودم.
وی با بیان اینکه دلیل آلودگی را دقیقا نمیدانیم، افزود: بعضیها میگویند به خاطر مازوتسوزی صورت گرفته توسط برخی از واحدها شاهد چنین آلودگی هستیم و برخی دیگر دلایل دیگری را برای آلودگی کاشان عنوان میکنند.
یکی دیگر از شهروندان کاشانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه با این آلودگی هوا مشکلات ریوی برای افراد مختلف به ویژه کودکان به وجود آورده است، اظهار داشت: اکثر مردم بیمار شوند و بیمارستان بهشتی از بستری بیماران مختلف پر شده است.
وی با بیان اینکه قبلا کوههای اطراف کاشان به راحتی قابل رویت بود، افزود: متاسفانه بر اثر این آلودگی هوا آثاری از کوههای اطراف کاشان نیست و نمیتوان این کوهها را ببینیم، چرا که هوا آلوده است و آلودگی مانع از رویت آنان میشود.
یکی از آثار سوء آلودگی هوا شیوع بیماریهای تنفسی نظیر تنگی نفس، درگیر شدن ریه و مشکلات و تبعات دیگر است و همین موضوع میشود به بخش درمان منطقه کاشان فشار مضاعف وارد کند و از سوی دیگر نیز مشکلات جسمانی برای شهروندان به وجود میآورد.
همین موضوع باعث میشود تا علاوه بر تحمیل بیماریهای مختلف به شهروندان هزینههای اجباری ویزیت پزشک، خرید دارو و سایر موضوعات نیز در این شرایط خاص اقتصادی به شهروندان تحمیل شود در حالی که باید برای ایم مهم تصمیم اساسی اتخاذ شود.
یکی دیگر از شهروندان کاشانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، با بیان اینکه یکی از دلایل آلودگی میتواند ازدحام خودروها و شلوغی معابر باشد، گفت: بر اساس شنیدهها یکی از آلودگیهای هوا بهرهبرداری بیش از احد از معادن اطراف کاشان و ایجاد آلودگی توسط این واحدها است.
وی با بیان اینکه کمبود فضای سبز شهری نیز یکی از دلایل آلودگی هوا میتواند باشد، افزود: مسئولان باید برای این آلودگی هوا فکری داشته باشند، چرا که در این ایام از جمله گروههایی که آسیب میبینند، دانشآموزان هستند.
این موضوع در حالی است که بخشی از دلایلی آلودگی در شهرستان کاشان به خشکسالیهای این منطقه نیز برمیگردد و یکی از دلایلی که باعث بروز آلودگی هوا شده خشکسالیهایی است که در سالهای گذشته تاکنون این منطقه به خود دیده است.
عباس ارغوانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم نیز ضمن اشاره به آلودگی هوا منطقه کاشان، تصریح کرد: یکی از دلایل شدت آلودگی و مشاهده این آلودگیها در منطقه کاشان به خاطر خشکسالی و عدم رطوبت کافی خاک در مناطق کاشان است و با توجه به این وضعیت که شدت آن در آینده بیشتر میشود، باید اقدامات موثری صورت پذیرد.
وی ضمن اشاره به اقدامات در راستای بهبود خشکسالی و وضعیت فعلی منابع آبی تاکید کرد: یکی از اقدامات موثر در راستای بهبود وضعیت فعلی منطقه کاشان تغییر الگوی کشت و عدم کشت و کار محصولات آبر، عدم استقرار صنایع آببر و مدیریت منابع آبی است.
رئیس اداره هواشناسی شهرستان کاشان با بیان اینکه کشت محصولاتی نظیر طالبی در منطقه کاشان با توجه به مصرف بالای آب توجیهی ندارد، خاطرنشان کرد: کشاورزان در این زمینه لازم است به تغییر الگوی کشت روی بیاورند و روشهای نوین در کشاورزی را بهکارگیری کنند.
وی با بیان اینکه بر اساس بارندگیها نسبت به مشابه سال گذشته 60 درصد و نسبت به بلندمدت 85 درصد کاهش بارندگی داشتیم، افزود: منطقه کاشان 100 درصد دچار خشکسالی شده است، به نحوی که 80 درصد منطقه دچار خشکسالی بسیار شدید، 17.5 درصد خشکسالی شدید و 2.5 درصد دچار خشکسالی متوسط شده است.
یکی از راهکارهای موقت برای کاهش آلودگی هوا تعطیلیهای موقت است که این موضوع شرایطی دارد که خبرنگار تسنیم این موضوع را از مهدی دلاوری، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان جویا شد و وی در این زمینه مطالبی را عنوان کرد.
مهدی دلاوری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، در خصوص تشخیص و اعلام شرایط اضطرار آلودگی هوا توسط دانشگاه علوم پزشکی، اظهار داشت: نیاز است که اداره هواشناسی شهرستان کاشان حداقل 96 ساعت قبل از وقوع شرایط پایدار جوی هشدار لازم را به معاونت بهداشت اعلام کند.
وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی کاشان موظف است بلافاصله و در مدت حداکثر 12 ساعت بعد از اعلام اداره هواشناسی این شهرستان در صورتی که شاخص کیفیت هوا بین 100 تا 150 یعنی ناسالم برای گروههای حساس باشد، درخواست تشکیل کارگروه شرایط اضطرار میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان، خاطرنشان کرد: برای تشکیل این کارگروه علاوه بر شرایط اعلامی بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی وضعیت پایداری جو بیش از 48 ساعت باید باشد و یا زمانی که شاخص کیفیت هوا بالاتر از 150 یعنی ناسالم برای عموم جامعه گزارش شود.
وی با بیان اینکه طبق بند ب ماده سه آییننامه کارگروه به دبیری اداره محیط زیست موظف است بلافاصله تشکیل جلسه دهد، گفت: با تشکیل جلسه تصمیمات لازم با اولویت پیشگیری از شرایط اضطرار به منظور حفظ سلامت انسان و محیط زیست در چارچوب دستورالعمل ابلاغی وزیر کشور اتخاذ و اعلام میشود.
دلاوری تصریح کرد: آخرین درخواست کتبی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جهت تشکیل کارگروه در تاریخ 21 آذر بوده است و جلسه مذکور توسط فرمانداری ویژه شهرستان کاشان و دبیری اداره محیط زیست تشکیل و تصمیمات لازم در این کارگروه اتخاذ شده است.
افزایش کرایه حمل و نقل در روزهای آلودگی هوا ممنوع شد وی با بیان اینکه شرایط لازم در روزهای اخیر در شهرستان کاشان برقرار نبوده است، تاکید کرد: با توجه به برقرار بودن شرایط بلافاصله جلسه مذکور تشکل و تصمیمات مقتضی اتخاذ و به مراجع مربوطه جهت اجرا ارسال میشود.
انتهای پیام/801/
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/925444/