پیام سپاهان

آخرين مطالب

صبح تهران تعطیل؛ ترسناک و تاریک مقالات

صبح تهران تعطیل؛ ترسناک و تاریک
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - روزنامه جوان /متن پیش رو در جوان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
یلدا را باید آلوده تنفس کرد. حالا دیگر شاخص‌ها همه مرز‌های پاکی را طی کرده‌اند و آلوده آلوده‌اند. این یکی دو روز، از همه روز‌های دیگر آلوده‌تر بوده است.

صادق پارسا| این تصویر غمبار تهران است؛ پایتخت هم انگار در غم پاییزی فرو رفته است. هنوز کار‌ها و رفت‌و‌آمد‌ها شروع نشده است، پایتخت اینچنین در آلودگی فرو رفته است. نسبتاً تعطیلی این شهر پرخاطره هم نتوانسته از آلودگی آن بکاهد. حالا دیگر این عادت ما تهرانی‌ها شده است: پاییز و زمستان و وارونگی و آلودگی. ای‌کاش روزی فرارسد که بشود از زیبایی‌های پاییزی و برف‌ریزان‌های زمستانی پایتخت لذت برد، بدون آلودگی. 
کسی چه می‌داند در این حجم از آلودگی، چه نفس‌هایی به شماره می‌افتد و چه جان‌هایی گرفته می‌شود. هزاران میلیارد خسارت این آلودگی‌هاست، البته اگر بشود همه خسارات را محاسبه کرد. چند دهه است که این داستان پرغصه شهروندان تهرانی است: یلدا را باید آلوده تنفس کرد. حالا دیگر شاخص‌ها همه مرز‌های پاکی را طی کرده‌اند و آلوده آلوده‌اند. این یکی دو روز، از همه روز‌های دیگر آلوده‌تر بوده است. 
اوضاع در سایر کلانشهر‌ها و حتی شهر‌ها هم به همین منوال است. مشهد، اصفهان و حتی تبریز نیز به‌رغم تعطیلی این روز‌ها آلوده‌اند. گسترش و نوسازی مترو و سایر بخش‌های حمل‌و‌نقل عمومی هم نتوانسته است دردی از آلودگی دوا کند. قطعی برق و افت فشار گاز و نیمه‌تعطیل شدن صنایع بزرگ و کوچک هم باری از دوش آلودگی کم نکرده است. دولت چهاردهم اعلام کرده است که به حرمت جان شهروندان ایرانی، مازوت‌سوزی را متوقف کرده است، اما این ادعا هم نتوانسته از آلودگی بکاهد. 
قانون و آیین‌نامه برای استقرار هوای پاک کم نداریم. چندسالی می‌شود که دست‌کم 26 وزارتخانه و دستگاه اجرایی به صورت مستقیم و غیرمستقیم وظایفی قانونی برای مقابله با آلودگی هوا دارند، اما هر پاییز و زمستان، اوضاع آلودگی بدتر از سال گذشته می‌شود. وجه اشتراک توجیهات دولتی‌ها هم برای عمل نکردن به وظایف قانونی‌شان این است: بودجه نداریم! بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد که منابع و منافع حاصل از اجرای کامل قانون «هوای پاک» می‌تواند چندین برابر ضرر‌های ناشی از آلودگی هوا باشد. اما گویا برای مسئولان دولتی و حتی قضایی و نظارتی سیاسی‌کاری و پاس‌کاری، اولویت بیشتری دارد. راستی اگر فقط یک مسئول ارشد دولتی به خاطر کشته شدن صد‌ها شهروند ایرانی به دلیل آلودگی هوا، بازداشت و محکوم و به شدیدترین مقرره قانونی مجازات می‌شد، اکنون باز هم شاهد معطلی اجرای قانون می‌بودیم؟!
همه چیز دست به دست هم داده است تا ریه تهرانی‌ها و بلکه ایرانی‌ها، در پاییز و زمستان دودی شود. اینکه پاییزی بیاید که در آن فقط ترنم باران و خنکای برگ‌ریزانش در ذهن ما بماند، حالا دیگر یک آرزوی دور است. ندانم‌کاری و فرصت‌سوزی برای زدودن آلودگی از هوایی که تنفس می‌کنیم، به خود ما هم بازمی‌گردد. مایی که بدون دردوجدان، ماشین‌های تک‌سرنشین را با بنزین 1500 تومانی در این روز‌های آلوده به خیابان‌ها می‌آوریم و دون شأن‌مان می‌دانیم با مترو و اتوبوس به محل کارمان برویم. این رفتار‌های غیرقابل دفاع ما، جان فرزندان‌مان را هم گرفته است و بیشتر هم می‌گیرد. 
البته این رفتار‌های کم‌خردانه ما در قبال سیاستگذاری‌ها و سیاسی‌کاری‌های مسئولان اجرایی در اجرای قانون و ملاحظات دامنه‌دار متولیان قضایی که به قیمت ستاندن جان ایرانی‌ها تمام شده است، سهم کمتری دارد: جای مردان سیاست بنشانید درخت / که هوا تازه شود...

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/921090/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مشخصات کلیدی پوکو F7 پرو فاش شد

مخالفت اقتصاددانان با قیمت‌گذاری

«شهدا مظهر وفاق، مقاومت و همدلی»

اعلام برنامه‌های مرکز مقاومت بسیج بنیاد شهید و امور ایثارگران در هفته بزرگداشت شهدا

لپ‌تاپ Compal Infinite با نمایشگر رول‌شونده افقی می‌تواند تا 18 اینچ بزرگ شود

جانباز 70 درصد کرمانشاهی به همرزمان شهیدش پیوست

بیانیه خانواده‌های شهدای جامعه کار و تولید و کارگران به مناسبت روز شهید

همایش پیشگامان ایثار و تولید با حضور رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران

مانیتورهای خوش‌قیمت جدید ایسوس هوا را تصفیه می‌کنند

کتاب‌های نمایشگاه قرآن را با 60درصد تخفیف بخرید

آیفون 17 ایر احتمالاً از باتری بزرگی با فناوری سیلیکون کربن استفاده خواهد کرد

اگر حداقل دستمزد صد در صد هم افزایش یابد باز کفاف نمی‌دهد

توقیف خودروی پراید به رانندگی پسر 11 ساله در اصفهان

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

نمونه اولیه آیپد پرو تاشو اپل دارای Face ID زیر نمایشگر است

شبکه اجتماعی ایکس ایلان ماسک برای هزاران نفر از دسترس خارج شد

حمله سایبری به شبکه اجتماعی ایکس

جنجال پردازند‌ه‌های جعلی در آمازون وارد مرحله جدیدی شد

یادگیری هوش مصنوعی در مدارس پایتخت چین اجباری می‌شود

صفحه جدید در مناسبات تهران و ریاض

زمان واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در اسفند 1403

اعلام برترین نمایندگی های موسسه آموزشی علوم و فنون کیش درسال 1403

حرف‌های جدید کازوئو ایشی‌گورو

یک خدا به این جهان حاکمه!

بازی شیطان با مذاکره

دیپلمات پیشین: تماس میان ایران و آمریکا باید برقرار شود

صدای ترامپ

یک تحلیلگر: ایران با توافق محدود موافق است

یک حقوقدان: خودرو وسیله ارتکاب جرم بی حجابی نیست

سیگنال حذف ظریف به دنیا

وقتی کسی آواز می خواند

شاعرانه/ گمان مبر که ز مهر تو دست وادارم

اپل تبلیغ قابلیت‌های شخصی‌تر سیری در آیفون 16 را حذف کرد

مرورگر کروم شاید در گوشی‌های بعدی سامسونگ به‌صورت پیش‌فرض نصب نباشد

تداوم تیره روزی‌های بورس پس از استیضاح همتی

جنگ چقدر به ایران نزدیک است؟

خنجر ارزی شرکت‌های دولتی و شبه‌دولتی به پهلوی اقتصاد!

پایداری‌چی‌ها هدفی جز تخریب دولت و انتقام از پزشکیان ندارند!

ایران آماده مذاکره هسته‌ای؟

جزئیات جدید از افزایش تسهیلات مسکن/ ویدیو

شاعرانه/دگر از درد تنهایی، به جانم یار می‌باید

این گوشی‌های سامسونگ تا 6 سال آپدیت اندروید دریافت می‌کنند

قیمت نهایی گلکسی S25 اج سامسونگ مشخص شد

خطر تعطیل سیاست

جدیدترین آمار از رشد اقتصادی ایران؛ نفت شتاب گرفت، صنعت در رکود ماند

گفتند سفر راهیان نور نروید؛ روایت دانشجویان اصفهانی

حق نظامی به درستی ادا نشده است

سخنان جالب استاد شهریار

آمریکا می‌خواهد از عامل‌های هوش مصنوعی در بخش نظامی استفاده کند

مشخصات ردمی توربو 4 پرو بار دیگر فاش شد