افتتاح مرکز بازیافت پسماندهای ساختمانی اصفهان تا 22 بهمن سال جاری
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: بازیافت پسماندهای ساختمانی شهر اصفهان با ظرفیت 1700 تن تا بیستودوم بهمن سال جاری در شرق اصفهان افتتاح میشود.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، سیدامیر سامع امروز _سیام آبان_ در برنامه رادیویی بیواسطه با مردم اظهار کرد: وظیفه شورای اسلامی شهر در حوزه تدوین و نظارت بر اجرای برنامهها و بودجه شهر است، علاوه بر این بهعنوان نمایندگان مردم، مطالبهگر و نیازهای شهر اصفهان در تمام موضوعات هستیم و سعی کردیم جلسات مختلفی را با تمام دستگاههای شهری برگزار کنیم.
وی افزود: روزهای سهشنبه هر هفته در جلسات کمیسیون تلفیق شورا، یکی از مسئولان مهمان جلسه است، همچنین در جلسات علنی و کمیسیونهای تخصصی این ارتباط برقرار است، در این راستا تلاش میکنیم نیازهای شهر را دستهبندی و اولویتبندی کنیم و دستگاهها برنامههای خود را ارائه دهند تا بهترین شهر را داشته باشیم و بهترین خدمات را برای مردم ارائه دهیم.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه در سالهای 1400 و 1401 توانستیم یک برنامه 10 ساله برای شهر تدوین کنیم، ادامه داد: بودجهها برش یک ساله دارد و برای سال 1403 برنامه و بودجه شهر روی 30 هزار میلیارد تومان بسته شد.
سامع گفت: از حیث منابع درآمدی و هزینهها، در بخش درآمدی یکچهارم از 30 هزار میلیارد تومان هزینههایی است که شهرداری بابت تراکمها دریافت میکند، یکچهارم دیگر از طریق پروژههای مشارکتی و فروش املاکی که منافع آن برای شهر است تأمین میشود و یکچهارم مربوط به اوراق، وام و مولدسازی منابع و بخشی عوارض ارزش افزوده است که از هشت درصد یک درصد به شهرداریها اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه به جز پروژههای خاص همچون مترو که بودجه کشوری دارد، از دولت بودجهای دریافت نمیکنیم، تصریح کرد: مترو وسیله حملونقل عمومی است و زیرساختی فراتر از مسائل شهری دارد؛ در این راستا دولت موظف شده است بخشی از هزینههای مترو را برای شهرها تأمین کند که این مورد نیز بهتازگی تنها در قالب اوراق مشارکت انجام میشود.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه اوراق مشارکتی که دولت در اختیار شهرداریها قرار میدهد، تنها در مترو هزینه میشود و دولت 50 درصد آن را به عهده میگیرد، گفت: هنگام تبدیل این اوراق به پول بهدلیل اینکه برای چهار سال بعد است بخشی از آن از همان ابتدا در اختیار شهر قرار نمیگیرد، بنابراین غیر از این اعداد که برای سال جاری حدود دو هزار میلیارد تومان برای مترو بوده و مابقی 30 هزار میلیارد تومان توسط شهر تأمین میشود.
سامع با تاکید بر اینکه شورای اسلامی شهر امانتدار مردم است و این موارد باید طبق قاعده دریافت و پرداخت شود، خاطرنشان کرد: ریالی از این بودجه نمیتواند خارج از شهر اصفهان و مأموریتهای شهرداری هزینه شود؛ شورای اسلامی شهر وظیفه را از جانب مردم بر عهده گرفته است و تلاش میکند نظارت کامل را داشته باشد.
وی با بیان اینکه حدود 50 درصد از بودجه شهر تا کنون تأمین شده است، گفت: پیشبینی میشود سال جاری بتوانیم به بیش از 80 درصد منابع که در بودجه پیشبینی شده برسیم، 20 هزار میلیارد تومان بودجه در پروژههای عمرانی، محیط زیستی، فرهنگی، اجتماعی، ساخت کتابخانه و پارک، مترو و اتوبوس هزینه میشود و 10 هزار میلیارد تومان برای نگهداری شهر در حوزه فضای سبز، آتشنشانی، بخشی از مباحث فرهنگی و اجتماعی هزینه میشود و بخشی حقوق و دستمزد کارکنان شهرداری است.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه در سه سال اخیر حملونقل پاک جزو اولویتهای مدیریت شهری بود، ادامه داد: بودجه مترو سال 1400 کمتر از هزار میلیارد تومان بود که این عدد در سال 1401 به دو هزار میلیارد و در سال 1402 به سه هزار و 800 میلیارد و سال جاری به هفت هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد، اگر اوراق برسد به این مبلغ نیز اضافه میشود.
سامع با بیان اینکه در حال حاضر بخش زیادی از پروژه رینگ چهارم اجرا شده است، گفت: امیدوارم با همکاری راهآهن بتوانیم این مسیر را بهصورت مستقیم به بلوار شهید دستجردی در جنوب اصفهان وصل کنیم، بنابراین یکسوم اصلی رینگ چهارم که حدود 60 کیلومتر است به بهرهبرداری میرسد.
تکلیف تمام دستگاههای کشور در ارتباط با کنترل آلودگی هوا تعیین شده است وی با اشاره به اقدامات شورای اسلامی شهر در حوزه محیط زیست و آلودگی هوا تصریح کرد: طبق قانون هوای پاک تکلیف تمام دستگاههای کشور در ارتباط با کنترل آلودگی هوا تعیین شده است، بنابراین در حال حاضر قانون وجود دارد و همه باید بهدنبال اجرای آن باشند، منابع آلاینده شهر شامل حملونقل شهری، فراشهری و بین شهری، حملونقل زمینی و ریلی است، یکی دیگر از منابع صنایع هستند که در دهههای 40 تا 60 جانمایی اشتباه پیرامون شهر اصفهان داشتند.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه وظیفه همه ما این است که هرکدام، حتی گامی کوچک در این حوزه برداریم، خاطرنشان کرد: در سال 1400 قانون هوای پاک در بخش مدیریت شهری تحت عنوان یک لایحه 20 بندی مطرح شد و در سال 1401 در شورا تصویب کردیم، در این لایحه بهدنبال این هستیم که ابتدا شهرداری در بخش حملونقل عمومی، خدمات شهری و آتشنشانی در کنترل آلایندگی هوا پیشتاز باشد، همچنین اگر همه شهروندان وظیفه دارند معاینه فنی خودروی خود را برای تردد در داخل شهر دریافت کنند، باید خودروهایی که از کنار شهر عبور میکنند نیز معاینه فنی داشته باشند که این مطالبه را از استان و پلیس راه انجام دادهایم.
سامع با بیان اینکه شهر اصفهان با جمعیت دو میلیون نفر و با مساحت بیش از 20 هکتار است که بلافاصله بعد از آن سایر شهرها قرار دارند، اظهار کرد: درواقع جمعیت حدود یک میلیون نفر به شهر اصفهان چسبیدهاند و دورتادور شهر شهرکهای صنعتی قرار دارد، از صاحبان کارگاهها تقاضا میکنم یک گام بردارند، حتی اگر یک دستگاه آلاینده شده تعویض کنند، سالانه تعدادی فیلتر نصب کنند، محیط زیست ناظر اجرای قانون هوای پاک است، از همکارانم در این اداره تقاضا میکنم بر صنایع نظارت داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه شهروندان نیز میتوانند در این مسیر کمک کنند، گفت: در خانه با روشن کردن یک چراغ کمتر از آلایندگی بیشتر جلوگیری کنید، اگر شهرهای دنیا توانستند آلایندهها را کنترل کنند از طریق این کارهای کوچک انجام شده است، هیچ معجزهای رخ نمیدهد، شهر لندن حدود 50 سال پیش یک روز سیاه داشت، اما پس از آن با اجرای قانون به هوای پاک رسیدند، همه اگر یک گام کوچک بردارند اوضاع بسیار بهتری خواهیم داشت.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه در این بخش اقدامات خوبی از جمله نوسازی ناوگان اتوبوسرانی انجام شده است، ادامه داد: بهزودی در شهر شاهد اتوبوسها و تاکسیهای برقی خواهیم بود که ایستگاههای شارژ آن نصب شده است، در حوزه فضای سبز در سال جاری توانستیم حدود 500 لیتر بر ثانیه و درواقع 15 میلیون متر مکعب به منابع آب پایدار شهر اصفهان با بازیافت آب اضافه کنیم.
سامع با اشاره به کمربند سبز شهر گفت: شعاری داشتیم که 110 هزار درخت در مکانهایی که جای درخت خالی است بکاریم، مدیریت شهری موفق شد حدود 80 هزار درخت در پاییز و زمستان گذشته بکارد و سال جاری نیز این اقدام انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: در رابطه با جمعآوری آبهای سطحی اقدام خوبی انجام شده و طرحی توسط مشاور ارائه شده تا آبهای حاصل از بارندگی را به نزدیکترین نقطه داخل سفره و بستر هدایت کنیم، با استحصال آبهای سطحی میتوانیم این کار را انجام دهیم.
فضای سبز شهرها یک میراث تکرارناپذیر است نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به قطع درختان ناژوان گفت: یکی از اقدامات مهم در مدیریت شهر حفظ و نگهداری فضای سبز موجود بهعنوان یک میراث تکرارناپذیر است، اینکه تصور کنیم درختان باغ اطراف شهر را با آب ندادن خشک کنیم و با فروش آنها ساختوساز انجام دهیم، اسم این اقدام را چه میتوان گذاشت، اگر مادی در سطح شهر وجود دارد که جهاد کشاورزی و محیط زیست اقدام مناسبی انجام نمیدهد و سودجویان درختان را قطع میکنند، باید نظارت انجام شود.
سامع با تاکید بر اینکه زمینه رونق باغهای پیرامون شهر برای مالکان باید فراهم شود، افزود: در قالب مجوز گلخانههای جدید که مصرفی کمتر از یک باغ معمولی دارند، اما میتواند همان محصول را داشته باشد، همچنین شهرداری و سایر دستگاهها باید نظارت داشته باشند، قطع درختان در ناژوان وجود دارد که دستگاههای نظارتی و پیمانکاران باید نظارت انجام دهند، انتظار داریم هنگامی که سودجویان به قانون سپرده شدند، دستگاه قضائی این افراد را به اشد مجازات برساند.
وی تصریح کرد: برای سال 1404 فرایند تنظیم برنامه و بودجه شهرداری آغاز شده و اکنون در مرحلهای قرار دارد که نیازها اعلام میشود و در قالب پروژههای محلی، منطقهای، شاخص منطقهای و شاخص مرکز جمعبندی میشود و به کمیسیونهای تخصصی میآید و بررسی میشود، موارد در جلسه تلفیق با شهردار و معاونان مطرح و جمعبندی میشود.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: مباحث درآمدی، عمرانی و هزینهای و لیستی از راهبردهای مدنظر شورا را برای شهرداری ارسال و اعلام کردیم که اولویت تکمیل پروژههای موجود، کاهش هزینههای جاری و بهرهوری در اقدامات شهری است، استفاده از ایدههای نو و همکاری با سایر دستگاهها میتواند همافزایی و برکت برای شهر داشته باشد، این رویکردها به سمت شهرداری رفته است و امیدواریم شهردار و مجموعه شهرداری با این رویکردها و بر اساس برنامه 1410 لایحه را تقدیم شورای شهر کنند و به تصویب برسد.
سامع با اشاره به پروژههای شاخص سال 1403 تصریح کرد: پس از مترو و رینگ چهارم، پروژه باغ ارغوان یک پروژه محیط زیستی است که در شرق اصفهان یک محوطه خوب و بخشی بهعنوان نمایشگاه و فروش گل و گیاه و ارائه پرندگان زینتی فراهم شده است و خانوادهها میتوانند از فضای زیبا و خرید موارد مورد نیاز بهرهمند شود.
وی با اشاره به تکمیل تجهیزات خدمات شهری، گفت: این اقدام در حوزه نظافت و آتشنشانی انجام میشود، سال جاری بیش از 250 میلیارد تومان بودجه برای تأمین تجهیزات آتشنشانی در نظر گرفته شده، نردبان 60 متری خریداری شده است که در حال حاضر در گمرک قرار دارد و بهزودی وارد شهر اصفهان میشود، همچنین بازیافت پسماندهای ساختمانی با ظرفیت 1700 تن تا بیستودوم بهمن در شرق اصفهان افتتاح خواهد شد، سالنهای درجهبندی و بستهبندی میوه در سازمان میادین راهاندازی خواهد شد.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه چهار پارک بزرگ شهری در چهار سمت شهر بهرهبرداری خواهد شد، ادامه داد: ساختمان مدیریت بحران و پدافند غیر عامل بهزودی در شمال اصفهان راهاندازی میشود، تکمیل زیباسازی میدان امام علی و پروژههای شهر رویاها، یکی از مجهزترین و بهروزترین سالنهای نمایش و سینما در شهر رویاها قبل از بیستودوم بهمن افتتاح میشود، همچنین بخشی از بازیهای جدید افتتاح شده و بخشی بهزودی افتتاح خواهد شد.
سامع با تاکید بر اینکه میدان امام علی (ع) باید رونق پیدا کند، تصریح کرد: هویت این میدان چند صد ساله است، بهطور قطع باید این کار انجام شود، در حوزه نظافت و حفظ و نگهداری اقدامات خوبی انجام شده است، بحث رونق کسبوکارها هماکنون اهمیت دارد و چند اقدام زیباسازی که امیدوارم سال جاری به نتیجه برسد و موجب استفاده بهتر مردم از این مکان شود.
کد خبر 812423
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/910532/