پیام سپاهان

آخرين مطالب

دیپلمات پیشین: انتخاب ترامپ می‌تواند به نفع ایران باشد سیاسی

دیپلمات پیشین: انتخاب ترامپ می‌تواند به نفع ایران باشد
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
گفت وگوی هم میهن با محسن پاک‏ آئین، سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان
1- با توجه به رویکردهایی که دو نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در کارزارهای انتخاباتی‌شان داشته‌اند، به تصور شما نتیجه انتخابات آمریکا چه تاثیری بر ایران خواهد داشت؟
 جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها در برخی از اصول مواضع مشخص و ساختاری دارند. برای مثال در مورد حمایت از موجودیت رژیم صهیونیستی و امنیت اسرائیل هر دو حزب یک نظر واحد دارند، هرچند ممکن است روش‌های متفاوتی را برای این هدف دنبال کنند، اما دیدگاه آنها مشترک است. به همین دلیل معتقدم که در مورد مسئله اسرائیل، تفاوتی برای ایران ندارد و هر یک از این دو نامزد به ریاست‌جمهوری انتخاب شوند، نظام حمایتی آمریکا را از اسرائیل حفظ می‌کنند و به تبع آن علیه ایران و متحدان ایران اقدام خواهند کرد. مسئله مهم بین‌المللی دیگر، جنگ اوکراین است. به نظر می‌رسد دونالد ترامپ به دلیل رابطه نزدیکی که با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه دارد و به دلیل حضور اقتصادی ترامپ، حتی قبل از ریاست‌جمهوری دوره قبلش در روسیه، علاقه‌مند است که جنگ اوکراین را به نحوی به پایان برساند، چراکه فشارهای اقتصادی جنگ اوکراین بر آمریکا هم زیاد است. اگر دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا برگزیده‌شود، دنبال خاتمه جنگ اوکراین خواهد بود و اگر در این امر توفیق پیدا کند فشارهایی هم که به بهانه حمایت ایران از روسیه در جنگ وارد می‌شود، کاهش پیدا خواهد کرد. در رابطه با سیاست‌های کلی، دونالد ترامپ معمولاً به دنبال حل مشکلات اقتصادی داخل آمریکا است. او در دوره نخست ریاست‌جمهوری خود نشان داد که نگاه به درون دارد و به دنبال حل مشکلات اقتصادی و مباحث اجتماعی درون آمریکا است. دونالد ترامپ در دور نخست ریاست‌جمهوری‌اش از اروپایی‌ها خواست تا سهم بیشتری از بودجه خود را به امور دفاعی و نظامی اختصاص دهند تا میزان فشار مالی عضویت در ناتو و حمایت نظامی از اروپا از دوش آمریکا برداشته‌شود. او در عین حال با وضع یا تشدید تعرفه واردات از چین و کشورهای عضو اتحادیه اروپا تلاش کرد تا علاوه بر درآمدزایی، صنایع و بازار کار آمریکا را رونق دهد. این رویکرد ترامپ باعث می‌شود که اختلاف‌ها میان آمریکا و متحدانش به‌ویژه در اروپا و حتی کانادا شکل بگیرد و این رویه باعث می‌شود تا ایجاد اجماع میان واشنگتن و متحدانش در عرصه بین‌المللی مشکل‌تر شود و این فقدان اجماع در غرب می‌تواند به نفع ایران باشد.

2- مقام‌های ایران گفته‌اند که اهمیتی به این نمی‌دهند که چه کسی در انتخابات آمریکا برنده شود و سیاست‌های عملی واشنگتن برای‌شان مهم است. آیا می‌توان پذیرفت که ایران گزینه مطلوبی در انتخابات پیش‌رو ندارد؟
در هر دو حزب آمریکا علاوه بر اجماع در مورد حمایت از موجودیت اسرائیل و حفاظت از امنیت آن، در مورد مخالفت با موجودیت انقلاب اسلامی ایران هم اشتراک‌نظر وجود دارد. در بسیاری از مواقع منافعی که دولت‌هایی از هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه در منطقه دنبال کرده‌اند، مغایر با منافع جمهوری اسلامی ایران بوده‌است. به همین دلیل چه نامزد حزب دموکرات و چه نامزد حزب جمهوری‌خواه به خصومت با جمهوری اسلامی ایران ادامه خواهند داد. اینگونه نیست که بگوییم نتیجه انتخابات آمریکا برای تهران «اهمیت» ندارد، بلکه درست‌تر این است که تفاوتی میان این دو نامزد از لحاظ استمرار خصومت آمریکا علیه ایران وجود ندارد و هیچ‌یک از آن دو دستاوردی برای ایران نخواهند داشت.
3- پیروزی احتمالی دونالد ترامپ تا چه اندازه می‌تواند برای ایران مشکل‌زا باشد و آیا فکر می‌کنید که سیاست‌های دونالد ترامپ در دوره احتمالی دوم ریاست‌جمهوری‌اش به اندازه دوره اول نسبت به ایران سختگیرانه خواهد بود؟
 دونالد ترامپ در دوران ریاست‌جمهوری‌اش اقداماتی را علیه ایران انجام داد. او معتقد بود که برجام به نفع ایران تنظیم شده‌است و منافعی برای آمریکا ندارد، به همین دلیل تصمیم گرفت که از برجام خارج شود اما بعد از شکست دونالد ترامپ در انتخابات 2020، جانشین او از حزب دموکرات، یعنی جو بایدن هم همین خط را ادامه داد و تغییر اساسی در سیاست آمریکا ایجاد نشد. دولت دموکرات به برجام بازنگشت و در ماه‌های پایانی دولت بایدن صریحاً می‌شنویم که دولت آمریکا اعلام می‌کند برجام دیگر اولویتی برای واشنگتن ندارد. به نظرم هر یک از این دو نامزد روی کار بیاید رویکرد مشترکی در مورد توافق هسته‌ای با ایران خواهند داشت و به دلیل اینکه در سایه برجام تحریم‌ها علیه ایران لغو خواهد شد و آمریکا علاقه‌ای ندارد گشایش اقتصادی و مالی برای ایران ایجاد شود، هیچ‌یک از دو نامزد اقدام عملی برای رفع تحریم‌ها علیه ایران انجام نخواهند داد. اقدام دیگر ترامپ هم ترور مقام‌ها و مسئولان ایرانی از جمله اقدام به ترور شهید سردار سلیمانی بود. این اقدام نتیجه خواست و اراده رژیم صهیونیستی بود. میان ترامپ و هریس در این زمینه تفاوتی وجود ندارد، همانگونه که در دوران رئیس‌جمهوری بایدن هم دیدیم که علاوه بر چندین فرمانده بلندپایه نظامی ایران از جمله سردار عباس نیلفروشان، افرادی مانند اسماعیل هنیه در داخل خاک ایران و رهبران متحد ایران از جمله سیدحسن نصرالله و سیدهاشم صفی‌الدین با چراغ سبز آمریکا توسط اسرائیل ترور شدند. ترامپ هم اگر روی کار بیاید همین روش‌ها ادامه پیدا خواهد کرد، چراکه این اقدام‌ها صرفاً به موضوع موجودیت رژیم صهیونیستی مربوط است.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/902576/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مارکده بهشتی در حوالی سامان

جذاب‌ترین نقاط ایران برای سفر در پاییز

کارنامه 6 ماهه فولاد مبارکه؛ تولید و تأمین بازار داخل در اوج ناترازی برق

«ابوالفضل ساروقیان» کاشان شد

حرکت در راه اعتلای دینی و تبیین مفاهیم ارزشی رسالت عقیدتی سیاسی است

مراسم جشن ادب به ساحت امام زمان (عج) در مدرسه شهید روحانی + فیلم

چاپ قصه زندگی موازی دو زن سوگوار؛ ماری کوری و روسا مونترو

سم آلتمن: هوش مصنوعی قوی تا پنج سال آینده می‌آید

کنسول Nintendo Switch 2 حداکثر تا فروردین سال آینده معرفی خواهد شد

درخواست عجیب هکرها از شرکت فرانسوی: پول نمی‌خواهیم، نان باگت بدهید

ایلان ماسک این‌بار برای دو غول فناوری خط و نشان کشید!

یکی از گوشی های محبوب سامسونگ به‌زودی از رده خارج می‌شود!

عصر ایران: آقای رسایی! زشت است خدمت‌گزار این گونه با سَرورش حرف بزند

چه کسی شانس بیشتری برای پیروزی دارد؟

چرا «ترامپ» و «هریس» هر دو به پیروزی در انتخابات خوشبین‌اند؟

نگاه‌ نگران جهان به انتخابات آمریکا

حضور معاون اول رئیس جمهور، معاون امور زنان و خانواده و وزیر صمت در بنیاد شهید/ نشست بی واسطه جانبازان و ایثارگران با مسئولان دولت چهاردهم

پرت آب اردستان از میانگین استان اصفهان بیشتر است

لزوم توجه به فرهنگ‌سازی برای کاهش حوادث ترافیکی

حذف 8 تیم لیگ یکی از جام حذفی/ رونمایی از 16 تیم صعودکرده

شهرداری‌ها به‌دنبال جذب سرمایه‌گذار باشند

تکریم خانواده‌های معظم شهدا وظیفه مسئولان است

افتتاح پژوهشکده معدن‌کاری هوشمند دانشگاه صنعتی اصفهان

تداوم رکود بورس با دامنه 3درصدی! صیدی کجاست؟

معرفی برگزیدگان دوازدهمین جشنواره حرکت دانشگاه جامع علمی کاربردی

طلاب مجاهدانی در سطح غزه و محور مقاومت هستند

نگرانی والدین و دانش‌آموزان از کمبود معلم در برخی از دبیرستان‌های دهسرخ

رونمایی از 2 اثر فاخر هنری در اصفهان

درخواست بسیج استادان دانشگاه اصفهان از مسئولان برای پاسخ به تجاوزات اسرائیل

آیین چهلمین روز شهادت سیدحسن نصرالله و سردار نیلفروشان در اصفهان برگزار می‌شود

50 درصد نقاط حادثه‌خیز در استان اصفهان اصلاح شده است

پرت شبکه آب شرب شهرستان اردستان بالاتر از استان است

ابوالفضل ساروقیان شهردار کاشان شد

علائم حیاتی اصفهان در معرض خطر است

پلیس اصفهان رتبه اول مسابقات قرآنی نیروهای مسلح را کسب کرد

88 درخواست شهروندان در برنامه «مردم سلام» جهادی پیگیری شد

کتابی که یک دختر 13 ساله آن را پیشنهاد داد

دیگران چون سایه اند و نور حیدر آفتاب

عرضه ترجمه «تماس» در بازار نشر ایران

زمان حقیقت آدم ها را مشخص می کند...

صفحه‌نمایش گوشی گیمینگ ROG Phone 9 ایسوس بیش‌ از اندازه سریع است!

زمان توقف فروش و خاموشی سرورهای بازی The Elder Scrolls: Legends اعلام شد

برنامه/ تماس‌های مزاحم را مسدود کنید

فروش نینتندو سوییچ به یک رکورد فوق العاده جدید دست یافت

گوشی شیائومی 14 آپدیت اندروید 15 را دریافت کرد

این کنسول دستی بازی سنگین Black Myth: Wukong را با نرخ 50 تا 60 فریم‌برثانیه اجرا می‌کند

استقبال گسترده از گلکسی زد فولد SE؛ تاشدنی ویژه سامسونگ برای دومین‌بار ناموجود شد

اپل ممنوعیت آیفون 16 را دور می‌زند

پلی استیشن 5 پرو با قیمت نجومی وارد ایران شد

یک دست علیه ایران