پیام سپاهان

آخرين مطالب

سرمقاله اعتماد/ آژانس هوش مصنوعی مقالات

سرمقاله اعتماد/ آژانس هوش مصنوعی
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - اعتماد / « آژانس هوش مصنوعی » عنوان سرمقاله روزنامه اعتماد نوشته هادی حق‌شناس است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
در اولین دیدار رهبر معظم انقلاب با دولت چهاردهم نکات مهمی را تذکر دادند. اما به‌نظر می‌رسد که یک نکته بسیار مهم‌تر از سایر نکات مطرح شده بود چرا که نکته ذکر شده برگرفته از تجارت گذشته و نگاه به منابع نسل‌های آینده ایرانیان داشت. به عنوان مقدمه باید گفت که شاه در همان مقطع زمانی که پاکستان و هندوستان و رژیم اشغالگر قدس به تکنولوژی اتمی دست پیدا می‌کردند ایران هم می‌توانست اتمی بشود و اگر شده بود شاید امروز نیاز نبود مردم ایران برای استفاده از مزایای اتم در بخش‌های کشاورزی، صنعتی و به ویژه درمانی ده‌ها میلیارد دلار هزینه اضافی بپردازند. همچنان که اگر درآمدهای افسانه‌ای نیمه اول دهه پنجاه که نفت به‌ازای هر بشکه به قیمت 4-5 برابر به فروش رفت به‌جای واردات کالاهای مصرفی و اضافه بر نیاز کشور صرف زیرساخت‌های توسعه کشور مثل شبکه راه آهن یا راه می‌شد آنگاه مدل توسعه کشور با قدرت بیشتری ثروت خلق می‌کرد.
البته در اینجا نمی‌خواهم به ابعاد توسعه‌نیافتگی کشور چه بعد و چه قبل از انقلاب بپردازم بلکه فقط می‌خواهم از یک تجربه پر هزینه اتمی شدن بهره بگیرم تا تجربه هزینه پروژه مذکور برای استفاده از پروژه هوش مصنوعی مجددا تکرار نگردد. هوش مصنوعی یعنی استفاده از ظرفیت هوش انسانی خودساخته که در بسیاری از موارد کارها را بهتر از انسان و با هزینه کمتر و در زمان کوتاه‌تر و با کیفیت و بهره‌وری بیشتر انجام می‌دهد. هوش مصنوعی به نقطه عطفی رسیده است که می‌تواند هر صنعتی را متحول کند. امروز از هوش مصنوعی در 3 سطح بهره گرفته می‌شود. در سطح اول پیش‌بینی وضعیت آب و هوا، رزرو بلیت‌های راه آهن، یا رزرو غذا، یا نوبت دهی دستگاه‌های خدمات‌رسانی مثل بانک‌ها... در سطح دوم انجام هرکاری که انسان انجام می‌دهد او می‌تواند رفتار انسان را تقلید کند و مجددا انجام دهد. و در سطح سوم هوش مصنوعی می‌تواند هرکاری را بهتر از انسان انجام دهد . هوش مصنوعی می‌تواند بهتر از کارشناس برنامه بنویسد، خلاقیت‌هایی هم سطح او داشته باشد، به کامپیوترها این امکان را می‌دهد که داده‌ها را تجزیه و تحلیل کند، الگوها را شناسایی کند، تصمیم‌سازی کند، یاد بگیرد و در نهایت مجموعه عملکرد هوش مصنوعی نتایج زیر را به دنبال داشته باشد.

افزایش بهره‌وری، تحول در الگوهای اقتصادی، حل مسائل پیچیده، تحول در بخش درمان به لحاظ تشخیص بیماری، تحول در بازار سرمایه، مدیریت بازار سرمایه، تحول در حمل و نقل و رانندگی، تحول در صنعت، کشاورزی و حتی ترجمه کتاب و در نهایت خلق بسته‌های نرم‌افزاری مثل ChatGPT برای پاسخ به هرسوال در کوتاه‌ترین زمان ممکن.
اینها از نتایج صبح هوش مصنوعی است. هنوز به تعبیر رهبری، ابرقدرت‌ها به لایه‌های زیرین هوش مصنوعی نرسیده‌اند. ما هم نرسیده‌ایم. هر کشور یا کشورهای زرنگ دنیا به تعبیر رهبری اگر به لایه‌های زیرین هوش مصنوعی برسند آنگاه آژانسی مثل آژانس انرژی اتمی می‌سازند که هدف آنها مجبور کردن کشورهای دیگر برای دست نیافتن به دانش مذکور خواهد بود؛ همچنان که پس از تشکیل آژانس اتمی چنین کردند. و در گذشته قرار گرفتن ماهواره در مدار 750 کیلومتری زمین در سال 99 چنین کرده‌اند و البته باز در گذشته حضور در قطب شمال یا شمالگان چنین شده است که جز چند کشور محدود سایر کشورها حق حضور در قطب شمال را ندارند. در مورد قطب جنوبگان در حال محدودسازی برای حضور سایر کشورها هستند. همین بحث برای حضور کشورها در عمق اقیانوس‌ها در حال برنامه‌ریزی هستند. اینگونه موارد در آینده بیشتر خواهد بود. به‌نظر می‌رسد در آینده‌ای نه چندان دور کشتی‌های خودران که با ماهواره کار می‌کنند چه بسا فقط حق کشتیرانی در آب‌های بین‌المللی را محدود به کشورهایی بدانند که دارای ماهواره برای کنترل کشتی‌ها بر آب‌های بین‌المللی باشند. راهکار چیست؟ 2 راهکار مهم وجود دارد که در اینجا باید به آن تاکید کنیم. اول اینکه نمایندگان ایران چه از منظر بخش‌های دولتی چه از منظر بخش‌های خصوصی باید در مجامع بین‌المللی حضور داشته باشند تا در هنگام تصمیم‌سازی یا تصمیم‌گیری از منابع ایران دفاع کنند. برای اثر‌گزاری در مجامع بین‌المللی نباید اعزام کارشناسان مربوطه در فرآیند اداری معطل بماند یا به دلیل صرفه‌جویی هزینه‌های عرضی چنین ماموریت‌هایی با اخلال مواجه شود. پرداخت چند ده میلیون دلار هزینه ماموریت کارکنان دولت به مجامع بین‌المللی بسیار ناچیز در مقابل دفاع از منافع ملی است. اما از طرفی دیگر راهبرد کشور مهم است. نهادهای پژوهشی کشور به خصوص وزارت علوم تا دیر نشده است باید توجه به هوش مصنوعی در اولویت اول خود قرار بدهند . وگرنه نسل یا نسل‌های آینده مجبورند هزینه‌ای مثل هزینه اتمی شدن ایران را برای دسترسی به دانش هوش مصنوعی بپردازند. تازه اگر منابع چنین هزینه‌ای تا آن زمان وجود داشته باشد. در پایان ذکر این نکته بسیار مهم است که برخی از گفتارها و رفتارهای ما می‌تواند قدرت‌نمایی ظاهری باشد لذا باید حضور موثر هم در مراکز تحقیقاتی دنیا و هم در مجامع بین‌المللی داشته باشیم تا هم بتوانیم از دانش روز دنیا بهره بگیریم و هم در تصویب قوانین بین‌المللی از حق مردم ایران دفاع کنیم .

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/885099/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آذربایجانی: امیدواریم با دست پر به اصفهان برگردیم

قدردان زحمات شبانه‌روزی کارکنان پلیس در راستای تأمین امنیت شهروندان باشیم

پاوربانک 10 هزار میلی‌آمپرساعتی شیائومی با قابلیت شارژ سریع خیره‌کننده 165 وات معرفی شد

مسعود فراستی و رضا کیانیان؛ دلِ پُر از دوران سه ساله

نقشه محرمانه نظامیان تل‌آویو برای مرزهای جنوبی لبنان

کاروانسرای جهانی گبرآباد قمصر کاشان

شهروندان استفاده غیرمجاز از آب شبکه آب‌رسانی فضای سبز را به 137 گزارش دهند

20 هزار میلیارد ریال برای ایمن‌سازی آزادراه امیرکبیر هزینه می‌شود

افتتاح پروژه های عمرانی و خدماتی در حسن‌آباد فشافویه ری + فیلم

توسعه عمران و آبادانی در روستاهای بخش خلیفان مهاباد

رونمایی از پوستر جایزه جهانی «شهر شعر» / «همای زرین» بر شانه کدام شاعر خواهد نشست؟

سنگ از این سرگذشت دلتنگ است

هواوی تیزری برای عرضه جهانی میت‌پد پرو 12٫2 اینچی با پنل Tandem OLED منتشر کرد

واحد تولید تراشه سامسونگ در تگزاس ظاهراً با مشکلات بزرگی رو‌به‌رو است

پس از هواوی، آنر احتمالاً یک گوشی تاشو با دو لولا با ضخامت 10 میلی‌متری عرضه می‌کند

ساعت هوشمند هواوی واچ GT5 پیش‌ از رونمایی، در ویدیوی نگاه نزدیک چینی رؤیت شد

تفنگ‌های حقیقی و خواهرهای دلتنگ

عراق پایگاه نفوذ ایران در خاورمیانه

پزشک شدن به شرط ضمانت

کمبود دارو برای بیماران سرطانی

استراتژی پرهزینه کی‌‏یف

هوای اصفهان تا پایان هفته غبارآلود است

8 پروژه عمرانی و خدماتی در فشافویه به بهره‌برداری رسید

استفاده از گونه‌های مقاوم به خشکی در توسعه فضای سبز شهر اصفهان

نماینده کاشان در مجلس:20 هزار میلیارد ریال برای ایمن‌سازی آزادراه امیرکبیر هزینه می‌شود

دستگاه‌های اجرایی مهاباد برای پیشگیری از بحران آماده باشند

خَمِ ابرویِ توام، هیچ گشایشی نشد

قابلیت جدید Video to Video هوش مصنوعی شرکت Runway ML را ببینید

تصویر غیررسمی جدید گلکسی S25 اولترا لو رفت؛ مقایسه مستقیم با گلکسی S24 اولترا

آپدیت iOS 18 رسماً منتشر شد؛ نگاهی به 8 ویژگی جدید و جذاب

مسئله بچه‌های مسئولین

حمله «جوان» به «فراستی»: مسعود جان! سفره امریکا چرب‌تر بود؟!

آدم‌کشی با اسلحه

گزارش «سازندگی» درباره حضور مهاجران افغانستانی‌ در تهران

100 همت وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد

برقراری پرواز از اصفهان به ترکیه توسط شرکت هواپیمایی پگاسوس

اجرای طرح یکشنبه‌ها با نهج‌البلاغه در نصف جهان

واکنش به اتفاق تلخ ورزشگاه فولادشهر و حضور آمبولانس بدلی در فوتبال رسمی!

برقراری پرواز اصفهان - ترکیه

برخورد با عوامل اورژانس در ورزشگاه شهرقدس/ پیگیری حادثه فولادشهر

افزایش تعداد کارت‌های سوخت آزاد در جایگاه‌های یزد

طرح مرمت کارخانۀ ریسباف با تخریب آغاز شد!

بزرگترین دشمن ما چیست؟

شعری زیبا از محمد علی بهمنی

نگران برای وفاق

شرط وفاق باور به «حق برابر شهروندان» است

پرواز اصفهان- ترکیه برقرار شد

رتبه سوم اصفهان در مراجعات نزاع به پزشکی قانونی / کاهش 12 درصدی جانباختگان حوادث کار

محکومیت شرکت فروش و نصب آسانسور در مهاباد

مجازات نانوایی متخلف در مهاباد