پیام سپاهان

آخرين مطالب

بی‌میلی اعراب برای طرح «غزه پس از جنگ» مقالات

بی‌میلی اعراب برای طرح «غزه پس از جنگ»
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه به دنبال اجرای طرح‌هایی برای تامین امنیت و بازسازی غزه پس از پایان جنگ اسرائیل و حماس بود؛ اما سکوت در میان کشورهای عربی (که مقامات آمریکایی تصور می‌کنند به نظارت بر این سرزمین ویران‌شده کمک می‌کنند) بر دشواری واشنگتن برای طرح «روز بعد» تاکید کرد. ‌«میسی رایان» در گزارش اول مه در واشنگتن‌پست نوشت، بلینکن در سخنانی در نشست مجمع جهانی اقتصاد در پایتخت عربستان گفت که دولت متبوعش به پیگیری چند ماهی خود برای برقراری ترتیباتی برای غزه که از سال2007 تحت کنترل حماس است، ادامه خواهد داد.
اسرائیل اگرچه متعهد شده که این گروه شبه‌نظامی را از میان ببرد، اما هیچ برنامه‌ای را با حمایت ایالات متحده برای آینده امضا نکرده است. بلینکن گفت: «کارهای زیادی روی آن طرح انجام شده است. باید کارهای بیشتری انجام شود تا بتوانیم آماده باشیم. در عین حال، من فکر می‌کنم واضح است که در غیاب یک افق سیاسی واقعی برای فلسطینی‌ها، داشتن یک برنامه منسجم برای خود غزه، اگر نگوییم غیرممکن، بسیار سخت‌تر خواهد بود. بنابراین ما در حال کار روی آن هم هستیم.» بی‌میلی کشورهای عربی به تعهد به تامین نیرو یا کمک مالی برای غزه بلافاصله پس از اظهارات بلینکن آشکار شد، آن‌گاه که وزرای خارجه مصر، اردن و عربستان گفتند که قبل از اینکه با مشارکت در هر عملیات حفظ صلحی موافقت کنند، باید شفافیت در این زمینه رسیدن به کشور فلسطین وجود داشته باشد. آنها به مقیاس ویرانی در غزه و این احتمال اشاره کردند که نیروهای خارجی بدون برنامه‌ای قابل اجرا برای صلح پایدار به‌عنوان اشغالگران جدید دیده می‌شوند.
ایمن الصفدی، وزیر امور خارجه اردن گفت: «هرکسی که به آنجا می‌رود، اگر دیده یا تصور شود که این نیرو برای تحکیم بدبختی‌ای که این جنگ ایجاد کرده به آنجا رفته است، به‌عنوان دشمن دیده می‌شود. من فکر می‌کنم هیچ‌کس نمی‌خواهد بخشی از این پیکربندی باشد.» شاهزاده فیصل بن‌فرحان آل‌سعود، وزیر امور خارجه عربستان سعودی از بیان اینکه آیا کشورش به یک نیروی امنیتی بدون تعهد به راه‌حل دو کشوری از سوی اسرائیل کمک خواهد کرد یا خیر، خودداری کرد؛ ایده‌ای که کابینه نتانیاهو را ملزم به تغییر موضع خود می‌کند. او گفت: «این امر عملا آن را قابل دوام‌تر می‌کند؛ زیرا این به آن معناست که هر کسی وارد آنجا شود -چه یک نیروی بین‌المللی زیر نظر سازمان ملل باشد، چه نیروهای مختلط از برخی کشورها که مایلند باشند- آن نیرو هر چه باشد، اعتبار لازم برای مشارکت در میدان را خواهد داشت.»
اندکی پس از آنکه اسرائیل کارزار خود را علیه حماس آغاز کرد، دولت بایدن تصمیم گرفت تا طرحی را برای تامین امنیت و حکومت در غزه پس از جنگ ایجاد کند. مقامات آمریکایی پیشنهاد کرده‌اند که تشکیلات خودگردان فلسطینی احیا شده -نهادی که اکنون بخش‌هایی از کرانه باختری را اداره می‌کند - ممکن است کنترل غزه را در دست بگیرد. آنها مشارکت «روز بعد» از سوی همسایگان عرب را به‌عنوان بخشی از یک توافق بزرگ‌تر پیش‌بینی می‌کنند که شامل عادی‌سازی بین اسرائیل و عربستان و چارچوبی الزام آور برای یک کشور نهایی فلسطینی می‌شود. مقامات می‌گویند در حال پیشرفت در دستیابی به خطوط کلی یک معامله هستند.
اما تنظیم و سازمان دادن به یک معامله بزرگ با انبوهی از مشکلات مواجه است. اسرائیلی‌ها و بسیاری از فلسطینی‌ها، تشکیلات خودگردان فلسطین را فاسد و ناتوان می‌دانند. حماس احتمالا به‌عنوان یک گروه شورشی جان به در می‌برد. مهم‌تر از همه، کابینه راست افراطی نتانیاهو همچنان مخالف تشکیل کشور فلسطینی و واگذاری اراضی است و به‌طور بالقوه توافقی را که نزدیک‌ترین متحد اسرائیل، یعنی ایالات متحده، به دنبال دستیابی به آن است، محکوم می‌کند. سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر، تمایل کشورش برای مشارکت را - با یک هشدار بزرگ – مورد تصدیق قرار داد. او گفت: «البته، ما حاضریم به هر شکلی که باشد، به‌طور کامل نقش ایفا کنیم. اما این نقش و آنچه که ما از نظر خطرات و مزایا می‌پذیریم، منوط به ارزیابی کلی نتیجه نهایی و سازگاری آن با اهداف ما خواهد بود.»
بلینکن گفت که حل مساله حکومت و حکمرانی در غزه مستلزم تضمین این است که فلسطینی‌ها «آرزوهای مشروع خود را برای ایجاد کشور خودشان برآورده کنند.» اما او این چالش را امیدوارانه به تصویر کشید. بلینکن گفت: «من فکر می‌کنم بسیاری از این چیزها قابل دستیابی هستند؛ اما ما هنوز کار زیادی برای انجام دادن داریم. با این حال، بگذارید چیز دیگری بگویم: من فکر می‌کنم که ما واقعا نمی‌توانیم برای کل منطقه و همچنین برای اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها به‌ویژه به دنبال پیشرفت سریع باشیم.» «آرون دیوید میلر»، دیپلمات قدیمی آمریکایی که اکنون در بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی کار می‌کند، گفت که «بهای پذیرش» برای کشورهای عربی برای مشارکت در غزه پسا جنگ – حمایت اسرائیل از تشکیل کشور فلسطین – ممکن است اکنون فراتر از توان ایالات متحده باشد.
وزرای عرب از اسرائیل به‌خاطر رد فوری مساله «دولت فلسطینی» انتقاد کردند. صفدی گفت: «چالشی که ما داریم این است که اکنون شریکی در اسرائیل نداریم.» توقف بلینکن در ریاض پیش از سفر برنامه‌ریزی‌شده به اردن و اسرائیل انجام شد؛ جایی‌که وی بر افزایش کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان نیازمند در غزه تمرکز کرد. گفت‌وگوهای او در عربستان بر تلاش مداوم برای میانجی‌گری به‌منظور آتش‌بس و توافق آزادسازی گروگان‌ها بین اسرائیل و حماس متمرکز شد. بلینکن از حماس خواست تا پیشنهاد اخیر اسرائیل را بپذیرد؛ پیشنهادی که او آن را «فوق‌العاده، فوق‌العاده سخاوتمندانه» خواند. بلینکن افزود: «تنها چیزی که بین مردم غزه و آتش‌بس وجود دارد، حماس است. آنها باید تصمیم بگیرند و باید سریع تصمیم بگیرند.»

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/846321/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آزادی 15 مددجوی زندان خمینی‌شهر در دهه کرامت

ذخیره سد زاینده‌رود به 436 میلیون مترمکعب رسید

بازگشایی درب ریسباف اصفهان در روز جهانی موزه به روی دوست‌داران میراث فرهنگی

کلنگ زنی و بهره برداری از 19 پروژه آب و فاضلاب در خرداد ماه سال جاری در استان اصفهان

آزادسازی زمین‌های دولتی به ارزش 4600 میلیارد ریال در کاشان

بسکتبال ذوب‌آهن می‌تواند با بازیکنان بومی به اوج برسد

قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز 30 اردیبهشت 1403 + جدول

تراژدی تلخ و عجیب شاهنامه فردوسی

چرا «جمنای» نام هوش مصنوعی گوگل است؟

سرمقاله اعتماد/ این آخرین سیلاب نیست!

سرمقاله شرق/ ارزیابی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت

سرمقاله ایران/ دفاع روسیه از محور مقاومت؛ استراتژی زودگذر یا سیاست اصولی؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ ایران و ابهام راهبردی در عصر آشوب منطقه‌ای

سرمقاله جمهوری اسلامی/ روحانیت و خطر دوری از مردم

سرمقاله صبح نو/ تلاش آمریکا برای فرار از مخمصه

سرمقاله آرمان امروز/ خرمشهر به مثابه بغداد

تعطیلی شنبه با کدام پیوست فرهنگی یا اقتصادی توجیه شده است؟

زمان دقیق واریز حقوق بازنشستگان مشخص شد؟

زمان آغاز تعطیلی شنبه ها اعلام شد

اینفوگرافی/ 8 ویژگی محیط‌های کاری مثبت و پویا

ماجرای توقیف یک رنجرور 15 میلیاردی در چالوس

دیدار فرمانده مرکز مقاومت بسیج بنیاد شهید و امور ایثارگران با دو خانواده شهید کرمانشاهی

برنامه پروازهای فرودگاه اصفهان امروز 30 اردیبهشت 1403 + جدول

جایگاه سوخت باغ رضوان خرداد 1403 بهره‌برداری می‌شود

حدود 90 درصد نیازهای فولاد مبارکه بومی‌سازی شده است

اما و اگرهای نمایشگاه کتاب که نباید مقهور اعداد و ارقامش بود!

مشخصات و طراحی احتمالی موتورولا ریزر 50 و ریزر 50 اولترا افشا شد

قیمت دلار تا چه عددی تغییر می‌کند؟

بازداشت مامور قلابی در حین مزاحمت در تهران

آموزش و پرورش یک اطلاعیه مهم صادر کرد

برنامه پرواز‌های فرودگاه اصفهان در روز یکشنبه 30 اردیبهشت 1403

مرا خود با تو چیزی در میان است

شیائومی 15 اولترا احتمالاً با بزرگترین سنسور دوربین در گوشی‌های هوشمند معرفی خواهد شد

سرمقاله خراسان/ استعفا یا عزل؛ لطفا به حرمت جان شهروندان اقدام کنید!

سرمقاله کیهان/ یاری که جایگزین ندارد

سرمقاله وطن امروز/ غافلگیری آرتیست!

سرمقاله فرهیختگان/ امانوئل فرزندخوانده ناپلئون

نشست فرمانده مرکز بسیج بنیاد شهید کشور با خادمین شهدای کرمانشاه

شرکت گاز مازندران از سازمان‌های پیشرو در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه است

چالش‌های کشور برای توسعه هوشمندسازی/اجرای پایلوت e-call در تهران و اصفهان

هشدار؛ این توصیه‌ها را جدی بگیرید

اتهام جنجالی ترامپ علیه بایدن

ریسباف، آزاد و به روی مردم اصفهان گشوده شد

غرفه صنایع دستی در موزه میرزا رسول مهاباد راه‌اندازی شد

اتحادیه اروپا درباره خطرات فیس بوک و اینستاگرام برای نوجوانان تحقیق می‌کند

بازی Ghost of Tsushima عرضه موفقی روی استیم داشته است

افشاگری «واشنگتن پست» از پشت‌پرده سرکوب تظاهرات دانشگاه کلمبیا

نیویورک تایمز : عربستان و آمریکا در یک قدمی توافق بزرگ قرار دارند

پرده‌برداری از سیمای بن‌ سلمان هسته‌ای

رونق اقتصاد روستاییان تیران به توسعه تعاونی‌ها نیاز دارد